základní část, 28. kolo
22.03.2015 14:30 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

FC Groningen - FC Twente 2:2

Groningen zachránil alespoň remízu v utkání s Twente, a to deset minut před koncem zásluhou trefy Mimouna Mahiho. Hosté, kteří hned dvakrát vedli, ale vítězství nakonec na své straně neudrželi, naopak zase ztratili důležité body v boji o první sedmičku, která jistě zaručuje play-off o Evropskou ligu.

Twente vstoupilo do utkání velmi dobře. Už ve 12. minutě Tapia dostal příliš prostoru ve středu hřiště, a protože domácí obrana nebyla dostatečně důrazná, aby peruánského záložníka ubránila, mohl zacílit přesně k Padtově tyčce. Domácí nicméně našli odpověď vlastně záhy zásluhou útoku po levé straně.

Rusnák zavezl míč do vápna, a i když ho ztratil, přiběhl zezadu spoluhráč Burnet, který i z úhlu zamířil ke vzdálenější tyči. Groningen byl sice do přestávky více u balónu, směrem dopředu se prezentoval o něco aktivnějším fotbalem, jenže další branku nepřidal. Ve 40. minutě se zranil Rusnák, slovenský záložník si pravděpodobně poranil třísla.

Druhá půle se vlastně vyvíjela skoro stejně jako ta první. Twente zaznamenalo druhý gól v 58. minutě, když Ziyech rozehrál standardku centrem do vápna, kde se zjevil Andersen, jenž z blízkosti hlavou v koncovce nezaváhal. Nakonec se oba celky rozešly smírně, neboť v 80. minutě Mahiho pokus skončil přesně pod břevnem.

Autor: Patrik Sandev / fcgroningen.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele