základní část, 14. kolo
28.11.2014 20:00 CET
0 : 4
(0:2)

Reportáž

FC Dordrecht - Willem II 0:4

Fotbalisté Dordrechtu nedokázali ani v tomto souboji nováčků přerušit svou mizérii a po jasné domácí porážce 0:4 s Tilburgem zůstanou také po tomto kole beznadějně poslední s pěti body. Od samého začátku bylo jasné, že Willem II má navrch a do poločasu vsítil dvě branky, krátce po změně stran svůj náskok pojistil a gólový účet završil ve třetí nastavené minutě. Hosté tak mají na kontě už dvacet bodů a prozatím se vyhoupli na šesté místo.

Ústřední postavou tohoto klání se i tentokráte stal švédský útočník Samuel Armenteros, který skóroval hned dvakrát a s osmi zásahy po deseti odehraných kolech si říká o cenu nejlepšího střelce letošního ročníku Eredivisie. Armenteros poslal Tilburg do vedení již v 6. minutě z první vážnější akce utkání, kdy se po přihrávce Heerkense podél brankové čáry zbavil protihráče a i přes faul zakončil z úhlu přímo ke vzdálenější tyči.

Hosté hýřili aktivitou i nadále a svůj náskok pojistili po čtvrthodině hry, kdy po pravé straně utekl Bruno Andrade. Ten se díky dobrému důrazu zbavil protihráče a předložil krásnou přihrávku na hranici brankového území, kde mezi dvěma hráči Dordrechtu dopravil míč do sítě z první Ben Sahar. Hosté poté v dalších minutách kontrolovali průběh hry a definitivně uklidnit se mohli po deseti minutách ve druhém dějství.

Podruhé v zápase totiž dokázal skórovat Armenteros, který využil opět velmi dobré práce Andradeho a po nahrávce z levé strany dopravil ze tří metrů bez větších komplikací míč do branky - 0:3. Ve zbývajícím průběhu už nebylo k vidění nějaké strhující tempo a Dordrecht znovu v ofenzívě spíše tápal, více ze hry měli hosté. Ti se už sice nikam netlačili, nicméně v poslední možnou chvíli nakonec ještě skórovali.

Dordrecht spálil svou největší možnost po hodině hry, kdy po centru van Haarena hlavičkoval těsně vedle ten Voorde. Ve třetí minutě nastavení se do listiny střelců zapsal Terell Ondaan. Po centru na zadní tyč poslal Braber míč před branku a tam ho u pravé tyče Ondaan uklidil do sítě. Domácí tak ani ve svém sedmém domácím duelu nebodovali, osmkrát v řadě prohráli a čtyřikrát po sobě nevstřelili jediný gól, v dalším průběhu se tak musejí výrazně zlepšit.

Autor: Viktor Sandev / eurofotbal.cz, willem-ii.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele