základní část, 17. kolo
20.12.2014 19:45 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

FC Dordrecht - FC Groningen 1:1

Na půdu beznadějně posledního Dordrechtu odcestoval Groningen s touhou uzmout povinné tři body, domů se ovšem vrací pouze s oblíbenou remízou 1:1, když vyrovnávací úder inkasoval až v závěrečné desetiminutovce zápasu.

Že dnešní utkání rozhodně nebude žádným typickým příkladem ofenzivně laděného nizozemského fotbalu plného šancí a gólů, ukázala již úvodní třetina klání, jež se nesla v bojovném duchu.

Diváky z letargie vytrhl až Tjarron Chery, který během 39. minuty donutil Kurta k důležitému zákroku nepříjemnou ranou z ostrého úhlu. Zatímco s Cheryho projektilem si dokázal polský gólman v domácích službách poradit, na hlavičku Michaela de Leeuwa z konce poločasu byl už krátký, díky čemuž se favorizovaný Groningen ujmul vedení.

Pokud fanoušci věřili, že by pozdní hostující trefa mohla do hry přinést trochu oživení, museli být hned zkraje druhého dějství zklamáni. Oba celky se znovu soustředily výhradně na pečlivou defenzívu, což by se dalo ještě pochopit u hráčů Groningenu, v případě Dordrechtu byla ale volba této taktiky poněkud překvapivou.

A když už se náhodou Schapenkoppen rozhodli vyrazit kupředu, většinou jejich akci zastavila nějaká ta nepřesnost či jiný podobný zádrhel. O to větším překvapením bylo, když se Dordrechtu povedlo sedm minut před koncem řádné hrací doby srovnat. Po rohovém kopu se prosadil střídající Robin Gosens, a jelikož se Groningen na pohotovou odpověď nezmohl, skončil zápas spravedlivou remízou 1:1.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele