základní část, 17. kolo
20.12.2014 18:30 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Cambuur Leeuwarden - PEC Zwolle 2:1

Cambuur Leewarden pokračuje ve velice sympatických výkonech a v domácím prostředí přerušil vítěznou sérii Zwolle. Favorizování hosté šli sice brzy do vedení, díky dvěma brankám z druhé půle ale domácí výsledek otočili. Vítězný gól vstřelil minutu před koncem z pokutového kopu Erik Bakker.

Zwolle vstoupilo do utkání aktivně a z první větší brankové příležitosti udeřilo. Lukokiho centr z pravé strany přilétl na kopačku Jespera Drosta, jenž ho sklepl pro Thomase Lama a ten míč z jedenácti metrů uklidil nekompromisně pod břevno. Zanedlouho to mohlo být už 0:2, ovšem Necidovu hlavičku vykopl na brankové čáře Mac-Intoš a zachránil svůj tým.

Do druhého dějství vstoupili hráči Cambuuru jako polití živou vodou a vytvářeli si nebezpečné situace. V 47. minutě ještě na nebezpečnou van de Streekovu pobídku před bránu nikdo nedosáhl, ovšem deset minut nato už se domácí radovali. Aktivní Saander van de Streek si pohrál s trojicí obránců a svou brilantní individuální akci zakončil přesnou střelou na zadní tyč - 1:1.

V 62. minutě mohli jít svěřenci Henka de Jonga do vedení, avšak stoper Reijnen nasměroval svou hlavičku pouze do míst, kde stál připravený gólman Hahn. Vzápětí mohl Zwolle vrátit náskok Tomáš Necid, ovšem jeho gól po rohovém kopu hlavní rozhodčí pro evidentní útočný faul správně neuznal.

Rozzuzlení přinesla až 89. minuta. Po pěkné průnikové přihrávce byl u míče Barto dříve než brankář Hahn, ten stihl unikajícího fotbalistu pouze faulovat a sudí odpískal penaltu. Důležitý moment zvládl Erik Bakker na jedničku, balón ze značky pokutového kopu poslal do šibenice a zajistil tři body pro Leewarden.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Necid dal gól, ale rozhodčí ho správně neuznal pro Necidův faul.

Reagovat
smazaný uživatel

škoda

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele