základní část, 11. kolo
02.11.2014 14:30 CET
3 : 3
(1:2)

Reportáž

AZ Alkmaar - SBV Excelsior 3:3

Fotbalisté Alkmaaru nedokázali v domácím prostředí potvrdit roli mírného favorita v souboji s konkurenčním Excelsiorem a po přestřelce s ním nakonec remizovali v poměru 3:3. Domácí výběr musel dvakrát dotahovat vedení soupeře a poté dokonce otočil vývoj utkání na 3:2, ovšem zhruba pět minut před koncem mělo přeci jen poslední slovo SBV. AZ je v tabulce na dvanáctém místě s patnácti body, Excelsior má o bod méně a je na tom jednu pozici hůře.

Excelsior velmi dobře vstoupil do tohoto utkání a už v 11. minutě se mohl radovat z vedoucí trefy. Po rychlém brejku to na levé straně udělal skvěle Botaka a poslal přízemní centr před branku AZ, kde Adil Auassar šajtlí levačkou zamířil přesně ke vzdálenější tyči, gólman Esteban byl naprosto bezmocný. Domácí na sebe s vyrovnáním nenechali dlouho čekat a po půl hodině hry se trefil Nemanja Gudlej.

Střelec první branky Aussar odhlavičkoval míč jen k volnému Gudlejovi a ten z dvaceti metrů krásnou ranou rozvlnil síť. Jenže Excelsior se znovu dostal do vedení pět minut před přestávkou. Khalid Karami si to namířil středem hřiště a v obležení fotbalistů AZ vypálil z osmnácti metrů, jeho dobrá přízemní rána zapadla přesně ke vzdálenější tyči. Ještě do poločasu mířil těsně vedle Jóhansson a Muhren z deseti metrů napálil pouze gólmana Coutinha.

Po změně stran znovu začal tlačil Alkmaar, ale Jóhansson ve skluzu zamířil těsně vedle. Vzápětí mohl na druhé straně dvakrát rozhodnout van Weert, ale ten nejprve ve skluzu z brankového území napálil jen břevno a poté ho z dobré pozice přestřelil. Vyrovnáno bylo přesně v polovině druhého poločasu, kdy střídající Haps pobyl na hřišti minutu a posílal centr z levé strany před branku, kde si míč nešťastně do vlastní sítě srazil Kevin van Diermen.

Za dalších pět minut dokázal otočit vývoj utkání Tankovič a poprvé v zápase tak poslal Alkmaar do vedení. Muamer Tankovič využil parádního pasu Poulsena mezi obránce, dobře si zpracoval balón a napálil ho k bližší tyči. Nicméně hosté to nevzdali a v 84. minutě se dočkali zaslouženého vyrovnání. Esteban neudržel v rukavicích slabou střelu Vermeulena a vyrazil ji jen k volnému Carlo de Reuverovi, který po pár vteřinách strávených na hřišti uklidil balón do sítě. V tomto divokém duelu se ve zbývajícím průběhu už nic nepřihodilo.

Autor: Viktor Sandev / az.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele