základní část, 6. kolo
21.09.2014 14:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

AZ Alkmaar - PEC Zwolle 1:0

Fotbalisté favorizovaného Alkmaaru se dokázali oklepat z nepříliš dobrých výsledků i zmatků na trenérské lavičce a v domácím prostředí po velkém boji nakonec porazili druhý celek tabulky ze Zwolle nejtěsnějším možným rozdílem v poměru 1:0. AZ tak potvrdilo dobrou bilanci vzájemných zápasů s PEC a porazilo ho popáté v řadě. Hosté naopak nenavázali na šokující výhru v minulém kole nad PSV a nyní důležité body ztratili.

V hostujícím dresu odehrál celé utkání český útočník Tomáš Necid, ale svému týmu gólově nepomohl, i když byl hodně vidět. Utkání bylo dlouhou dobu velmi vyrovnané a domácí v podstatě rozhodli o své výhře dvacet minut před koncem zásluhou Markuse Henriksena. V úvodních pasážích prvního poločasu se diváci spíše nudili, nicméně poté přišlo dostatečné vzrušení. A zprvu se o něj postaral právě Necid.

Do první akce se Zwolle dostalo ve 26. minutě. Po krásném pasu Drosta mohl jít český krajánek sám směrem na Rocheta, jenže míč si špatně zpracoval a následně ho dokázal odzbrojit Luckassen. Český forvard poté dokázal skórovat přesně po půl hodině hry, když přesně vystřelil po elegantním zpracování na prsa, jenže kvůli údajné ruce branka nebyla uznána. Necid se na rozhodčího hodně zlobil a oprávněně, podle opakovaných záběrů se o ruku v žádném případě nejednalo.

Alkmaar poprvé zahrozil pět minut před přestávkou. Rohový krok propadl až na zadní tyč, kde se do míče z voleje opřel Gouweleeuw. Jeho dělovku pod břevno však fantastickým zákrokem dokázal nad břevno vyrazit brankář Hahn. Ještě do poločasu zahrozil z přímého volného kopu z dvaadvaceti metrů Gudelj a brankář Hahn opět předvedl fantastický zákrok, míč mířící pod břevno i v tuto chvíli vytáhl na rohový kop.

Zwolle se mohlo dostat do vedení po hodině hry, kdy balón propadl k hlavičkujícímu Broersemu a ten z metru orazítkoval pouze horní tyč. Alkmaar se dostal do vedení dvacet minut před koncem a rozhodně byl rád, že vsítil branku jako první. Po rohovém kopu odvrátila obrana Zwolle míč k volnému Henriksenovi a ten z osmi metrů propálil vše, co mu stálo v cestě. Ihned pár okamžiků nato mohl vyrovnat Lam, nicméně brankář Rochet jeho dalekonosnou ránu zneškodnil.

Hosté se až do závěrečného hvizdu do ničeho nedostali a navíc mohli v nastaveném čase ještě inkasovat. Až před brankáře Hahna se probojoval Tankovič a z úhlu se ho pokusil přelobovat, jenže míč skončil v horní síťce.

Autor: Viktor Sandev / az.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele