základní část, 22. kolo
06.02.2014 18:45 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Zwolle otočilo zápas s Utrechtem. Vyhrálo 2:1

Po cenné remíze s vedoucím Ajaxem zaznamenal o záchranu bojující Utrecht další porážku. Zwolle doma podlehl 1:2. Od pásma sestupu jej tak nadále dělí pouhé tři body.

Nuda a šeď. Asi tak nejlépe lze zhodnotit úvodní dvacetiminutovku zápasu. Utrechtu nešla upřít snaha, přesto nebyl s to si vypracovat jedinou pořádnou šanci; Zwolle se naopak soustředilo výhradně na pečlivé bránění a za půlící čáru se vydalo jen výjimečných případech.

Navzdory nezáživnému počátku, čekání na úvodní gól nakonec nemělo dlouhého trvání. Přišel už v průběhu 24. minuty. Ayoub ve středu pole zachytil nepřesnou přihrávku, míč přenesl na levou stranu hřiště, kde se jej ujal rozběhnutý Tommy Oar. Australský rychlík následně předvedl téměř padesátimetrový sprint, na jehož konci se odhodlal k centru, který se hráčům Zwolle povedlo odvrátit, avšak pouze k Juanu Agudelovi, jenž krásnou střelou pod břevno nedal Boerovi šanci zasáhnout.

Blauwvingers se ani po inkasované brance nebyli schopni dostat k zakončení. Jednu z mála šancí měl Mustafa Saymak, ovšem jeho přízemní ránu ze strany dokázal Ruiter vyrazit na roh. Utrecht dokázal znovu zahrozit až na začátku druhého dějství, kdy se ke střele protlačil Steven de Ridder a razantní dělovkou rozezvučel břevno Boerovy svatyně.

Domácí fotbalisté měli dění na hřišti pevně pod svou kontrolou, v 58. minutě ovšem přišel zkrat záložníka Adama Saroty, jenž zajel tvrdě po Fernandeze, a rozhodčí Sanders bez váhání tasil červenou kartou. Obrázek hry se rázem změnil. Zwolle začalo konečně i útočit a v 74. minutě poprvé využilo početní výhody. Saymak posadil svůj centr přesně na hlavu Denise Mahmudova a ten míč poslal nechytatelně do levého horního rohu Ruiterovy brány. Záhy na to se Zwolle ujalo dokonce vedení. Přesně k tyči mířil Fred Benson.

Utrecht bojoval až do samotného konce. Několikrát se dostal i do slibných příležitostí, na vytoužené vyrovnání však nedosáhl a znovu prohrál. Na jaře už potřetí.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

X 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Poprosil bych v dnešních 2 zápasech neprohry favoritu,protože kota kterou jsem dal bookmakerum je již maplněna-2 krát chybně natipovali ,chceteli vypsali kurs z dosud odehraných 7 zápasu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele