základní část, 1. kolo
03.08.2013 18:45 CET
2 : 3
(1:3)

Reportáž

ADO Den Haag - PSV Eindhoven 2:3

Po amsterdamském Ajaxu vstoupil úspěšně do nového ročníku další z aspirantů na titul PSV Eindhoven. Loňský vicemistr uspěl na půdě Haagu a domů si odváží vítězství v poměru 3:2.

Cocuho svěřenci zrovna nejlépe a velmi brzy mohli prohrávat. Krásnou dalekonosnou ránu Cabrala ale dokázal gólman Zoet vytěsnit na roh. Nadšeně bojující Haag dokázal favorizované hosty v úvodu utkání evidentně zaskočit, přesto však nakonec inkasoval jako první. Georginio Wijnaldum si ve 13. minutě zpracoval vynikající přihrávku Schaarse, zbavil se bránícího hráče a po zemi zakončil přesně ke vzdálenější tyči - 0:1. Eindhovenský kapitán mohl zakrátko přidat dokonce i druhou branku, ale tentokrát po přesném pasu ze středu pole pálil jen pár centimetrů vedle.

Vedoucí gól PSV aktivitu Haagu výrazně otupil, i proto si další šanci domácí celek vypracoval až po téměř pětadvaceti minutách, kdy Holla zahrál nacvičený signál, Cabral si seběhl do středu šestnáctky a zhruba z patnácti metrů tvrdě vypálil. Zoet byl znovu na svém místě a jeho štiplavý projektil vyrazil.

Namísto vyrovnání nakonec přišla druhá trefa Eindhovenu. Depay vyslal dlouhý pas do domácí šestnáctky a nešťastník Danny Holla uklidil míč hlavou neomylně do vlastní brány - 0:2. Zanedlouho byl rozdíl mezi oběma celky už dokonce tříbrankový. Jetro Willems se vydal na útočný výlet, jako ostřílený útočník prošel mezi čtyřmi protihráči a technickou ranou překonal gólmana Coutinha - 0:3. Haagu se nakonec povedlo ještě před přestávkou alespoň snížit. Gouriye přihrávkou ze strany našel ve vápně PSV neobsazeného Hollu, který tentokrát z první mířil správným směrem - 1:3.

Po změně stran si Eindhoven kontroloval své vedení a soustředil se především na pečlivou obranu. Přesto ale mohl už po pár minutách inkasovat. Znovu se však zaskvěl gólman Zoet, který nepříjemnou střelu Cabrala bravurně vyrazil. Tato šance byla bohužel na hodně dlouhou dobu poslední. Oba celky doplácely především na časté nepřesnosti, a tak se k zakončení dostávaly jen příležitostně. Vytouženého druhého gólu se nakonec Haag dočkal až v samotném závěru. Mike van Duinen si zpracoval dlouhý míč za obranu, využil chyby hostující obrany a krásnou střelou snížil - 2:3. Na vyrovnání už domácí celek nedosáhl.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:4 nalozte im

Reagovat
hradec

ADO Den Haag 0:3 PSV Eindhoven

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele