play off o Evropskou ligu - semifinále - 1. zápasy
16.05.2013 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

SC Heerenveen - FC Utrecht 0:1

Boj o Evropskou ligu je tu! Domácí Heerenveen přivítal ve svém zápase Utrecht, který potvrdil, že zvládá těžké duely i na cizích hřištích a odvezl si těsné, ale důležité vítězství 1:0.

Utkání začalo v hodně opatrném tempu a na obou týmech bylo znát, že jde o hodně. Netrvalo však dlouho a Utrech se ujal iniciativy. A byli to právě hosté, kteří měli první větší šanci utkání. Psala se 34. minuta a u míče se objevil van der Gun. Ten si narazil se spoluhráčem a dostal se až do pokutového území. Jeho následné střele však chyběla přesnost.

Další velká šance přišla až ve 2. poločase. Ten začali domácí mnohem lépe než jejich soupeř a ve 49. minutě mohli jít dokonce do vedení. Na skvělý centr ze strany si naskočil švédský střelec Finnbogason a tvrdou hlavičkou usiloval o první branku. Proti byl však připravený brankář Ruiter, který skvělým zákrokem podržel hostující celek.

Šance domácích nakopla Utrecht. Ten věděl, že Heerenveen dokáže zazlobit, a chtěl jej zlomit. To se mu také podařilo. Na tabuly svítila 69. minuta a s ní rychlá akce hostí po straně. Následně přišel centrovaný míč do pokutového území, kam si již nabíhal van der Gun. Ten také skvěle odhadl směr centru a výborným výskokem se dostal k hlavičce. Jeho tvrdý pokus nedal domácímu brankáři šanci a Utrecht se ujal vedení!

Heerenveen krátce na to mohl srovnat, v 77. minutě se do míče opřel de Roon a svou střelou orazítkoval tyč Ruiterovi branky. Hosté v samotném závěru mohli poté ještě navýšit svůj náskok. V 85. minutě však kombinaci uvnitř pokutového území překazil jeden z obránců. Utkání tak skončilo těsným a cenným vítězstvím Utrechtu 1:0.

Autor: Petr Zajíc

Komentáře (5)

Přidat komentář
Tomtaf

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

tie posledne zapasy ake srdiecka do EL 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:5

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele