základní část, 33. kolo
05.05.2013 12:30 CET
2 : 4
(1:1)

Reportáž

SC Heerenveen - FC Utrecht 2:4

Zajímavé utkání bylo k vidění v Heerenveenu, kam přicestoval Utrecht. Ten ukázal, že důležité zápasy zvládá na výbornou a i proti domácím vybojoval vítězství 4:2.

Utkání začalo hodně opatrně a ani jeden z celků nechtěl chybovat. Netrvalo však dlouho a kormidla se chopili domácí hráči, kteří chtěli před vlastním publikem ukázat to nejlepší. První světlý moment přišel ve 30. minutě. V té přiletěla dlouhá přihrávka až za hostující obranu a brankář Ruiter se vydal na výlet. Jeho mizerný odhad však vybídl Finnbogasona, který se k míči dostal dřív, obešel Ruitera a nahrál do volného prostoru, kde stál osamocený El Ghanassy a střelou do prázdné branky poslal domácí do vedení.

Radost Heerenveenu však netrvala dlouho. O pouhé čtyři minuty později se totiž u míče objevil hostující Toornstra. Ten si postavil míč k volnému přímému kopu a učebnicově ukázal, jak se to má kopat. Jeho rána nedala domácímu brankáři žádnou šanci a Utrecht srovnal.

První dějství vítěze neurčilo, o tom muselo rozhodnout dějství číslo dvě. Do toho naskočili lépe hosté. Utrecht se hnal do útoku a na jeho hráčích byl znát hlad po vítězství. Psala se 62. minuta a hosté získali výhodu rohového kopu. Na ten si nejvýše naskočil Mulenga a přesnou hlavičkou strhnul vedení na stranu svého týmu.

Hosté byli na koni a ve svém náporu pokračovali. Neuběhlo mnoho a Heerenveen už prohrával o dvě branky. V 67. minutě se totiž rozhodl na hranici pokutového území vystřelit Wuytens a jak se ukázalo, udělal dobře. Jeho rána nádherně zapadla do šibenice - 1:3.

Poté se hra trochu zklidnila, avšak domácí museli zabojovat. V poslední desetiminutovce svitla naděje, když se v 80. minutě trefil opět El Ghanassy. Domácí ovšem v samotném závěru nedokázali vyrovnat a v běžící 87. minutě o osudu zápasu rozhodl hostující van der Hoorn, který svou hlavičkou po rohovém kopu stanovil konečný výsledek 2:4.

Autor: Petr Zajíc

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele