základní část, 12. kolo
11.11.2012 14:30 CET
5 : 2
(3:2)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord Rotterdam - Roda JC 5:2

Fotbalisté Feyenoordu dokázali napravit zaváhání z minulého kola a po prohře na půdě Twente si nyní spravili chuť. Dokázali totiž v divokém utkání přehrát Rodu, která se sice bila statečně, jenže přestřelku se zkušenějším celkem nakonec nezvládla a naprosto vyhořela v obraně. Rotterdamský výběr se tak s jednadvaceti body posunul na páté místo tabulky o skóre za Ajax a před Utrecht, Roda přerušila svou sérii čtyř duelů bez prohry a má deset bodů.

Kvůli tomu se v tabulce Propadla na patnácté místo pouze o bod před barážovou šestnáctou příčku Venla a určitě musí zabrat. Nyní se předvedla hlavně v prvním poločase, kde vsítila dvě branky, v tom druhém už ale nestačila. Domácí se dostali do vedení už v první minutě, kdy hned po rozehrání poslal Daryl Janmaat přihrávku před pokutové území a z osmnácti metrů vypálil Gaziano Pellé, který mířil přesně do horního růžku - 1:0.

Nicméně už ve 12. minutě bylo srovnáno, když se po rohovém kopu uvolnil Sanharib Malki a hlavou pohodlně zakončil. Stejný hráč mohl otočit skóre zápasu po čtvrt hodině hry, ovšem jeho lob šel těsně nad branku. Defenzíva Kerkrade však nebyla pevná a ve 25. minutě podruhé inkasovala. Po přímém volném kopu a následné přihrávce Schakena prokázal svůj důraz znovu Pellé a mezi dvěma protihráči dopíchl míč do branky.

O deset minut později domácí zvýšili stav. Ještě předtím sice Jordie Classie napálil tyč, avšak poté už po dlouhém centru Schakena střílel z voleje Lex Immers a nedal gólmanovi Filipu Kurtovi žádnou šanci. Hosté utkání ještě zdramatizovali pět minut před pauzou, kdy po pasu Affaneho hlavičkoval k tyči Bart Biemans - 3:2. Stejný hráč ale zmařil šance svého týmu v 52. minutě, když fauloval unikajícího Immerse a uviděl od sudího přímou červenou kartu.

Následně sice Immers ani natřikrát penaltu neproměnil, ovšem o dvě minuty později ho napodobil Clasie, který využil kolmice Pellého a zamířil do vzdálenějšího rohu - 4:2. Poslední branku utkání vsítil v 73. minutě Janmaat, který po krásné přízemní kombinaci poslal kroucenou ránu k tyči. V závěru ještě z dvou metrů přestřelil branku Immers a Malki i Schaken vstřelili další branky, jenže ty nebyly uznány kvůli údajným ofsajdům.

Autor: Viktor Sandev / feyenoord.nl

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele