základní část, 25. kolo
10.03.2012 20:45 CET
4 : 2
(3:1)

Reportáž

SC Heerenveen - SBV Excelsior 4:2

Heerenveen proti poslednímu Excelsioru žádné zaváhání nepřipustil. Na vítězství se sice zřejmě nadřel více, než počítal, tři body si ale vzít nenechal.

Hosté dokázali favorizovaná Srdíčka dokonale zaskočit a už ve čtvrté minutě šli po gólu te Vredeho do vedení. Heerenveen se snažil na nepříznivý stav okamžitě odpovědět, jenže rána Assaidiho byla zblokována, Narsingh pro změnu pálil zhruba metr vedle. Vytoužený gól tak přišel až po dvaceti minutách hry, kdy se dostal k dorážce po Dostově hlavičce Jeffrey Gouweleeuw a bez problémů usměrnil míč do sítě.

Ovšem ani nerozhodný stav Heerenveenu příliš nevyhovoval, a proto obranu Excelsioru i nadále vytrvale zaměstnával. V 36. minutě byl nakonec za svou aktivitu odměněn. Assaidi odcentroval z levé strany, v šestnáctce se dostal k hlavičce kapitán Zomer a úspěšně zakončil. Uběhly necelé tři minuty a vedení domácích bylo už dvougólového. Patičkou dorazil míč do brány kanonýr Bas Dost.

Po změně stran se začalo ve vlažném tempu, i přesto ale první gólová příležitost přišla už po pěti minutách, kdy po centru Assaidiho zakončoval těsně vedle tyčky Dost. O moc lépe nedopadl zanedlouho ani Narsingh, ten pro změnu poslal míč pouze do boční sítě. Poté dali o sobě vědět také hosté, konkrétně Kalisse, jehož dělovku odhlavičkoval na brankové čáře stojící Zomer.

Heerenveenu první varování nestačilo, a proto v 71. minutě přišlo snížení na 3:2. Vandenbussche sice dokázal nepříjemnou Albergovu střelu vyrazit, na jeho následnou dorážku byl už ale krátký. Domácí fotbalisté ani po tomto momentu neznervózněli a brzy přidali čtvrtý gól. Po centru Narsingha se prosadil hlavou Bas Dost a uzavřel tak gólový účet dnešního zápasu.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tak kolik?

Reagovat
smazaný uživatel

15

Reagovat
smazaný uživatel

over 6,5

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

v polocasu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele