základní část, 22. kolo
19.02.2012 16:30 CET
1 : 4
(0:1)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

SBV Vitesse - FC Twente 1:4

Twente na hřišti Vitesse nepřipustilo žádné zaváhání a v poklidu si došlo pro přesvědčivé vítězství 4:1, díky kterému se opět přiblížilo čelu tabulky.

Domácí fotbalisté začali hodně nadějně. Už po pár sekundách se dostal do zakončení Bony Wilfried, ale z poměrně ostrého úhlu Michajlova nepropálil. V šesté minutě pak udeřilo Twente. De Jongovu střelu mířící do brány dokázal Kašia ještě včas odkopnout, hned vzápětí ale Ola John centroval před bránu, tam našel neobsazeného Fera, pro nějž už bylo zakončení hračkou.

V následujících momentech byla hra hodně vyrovnaná, takže na další šanci si diváci museli počkat až do 25. minuty. To se snažil Velthuizena propálit Ola John, ale jeho střela v bráně neskončila. Domácí brankář se musel zanedlouho činit znovu. Tentokrát jeho pozornost vyzkoušel střelou z dobrých dvaceti metrů Nacer Chadli. Vitesse bylo nejblíže vyrovnání v 34. minutě, jenže pozemní rána Bonyho orazítkovala pouze pravou tyčku hostující brány.

Po změně stran se začalo ve vlažném tempu. Za zmínku stojí snad jen Hofsova nepřesná střela ze střední vzdálenosti. Důležitý moment pak přišel až v 65. minutě, kdy Tomáš Kalas nedokázal zpracovat jednoduchou přihrávku, toho využil Luuk de Jong a přesně umístěnou střelou překonal Velthuizena. Twente se ale s dvougólovým vedením nespokojilo a už osm minut později přidalo další gól. Tentokrát se střelou z ostrého úhlu prosadil Ola John.

Zanedlouho mohlo Vitesse snížit. Po faulu Wisgerhofa, který viděl červenou kartu, se totiž kopala penalta, jenže Bony Wilfried orazítkoval pouze břevno. Místo toho se nakonec prosadili znovu hosté. Nacer Chadli obešel několik protihráčů a pozemní střelou k tyčce zvýšil už na 4:0. Arnhemští fotbalisté se v závěru dočkali alespoň čestného úspěchu, když se hlavou prosadil Mike Havenaar.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0 Bony

Reagovat
smazaný uživatel

Bony a klid dobry film

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 alebo 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

tipnu 1:4

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sw!fty

to je tip jak noha (2 hodiny po výkopu, kdy zápas už skončil)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele