základní část, 25. kolo
11.03.2012 12:30 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

NAC Breda - PSV Eindhoven 3:1

Velké překvapení se zrodilo na půdě Bredy, kde prohrálo PSV a spadlo až na čtvrtou příčku o čtyři body za vedoucí Alkmaar. Twente je o skóre lepší a druhý Ajax má v tuto chvíli o bod více. Eindhoven je tak stále zřejmě otřesen prohrou s Twente v poměru 2:6 a nyní se v důležité fázi sezóny potřebuje co nejrychleji dostat zpátky nahoru. Třikrát v řadě prohrál a hrozí mu i vyřazení z Evropské Ligy.

V úvodním duelu na půdě španělské Valencie prohrálo 2:4 a v domácím prostředí tak má co dohánět. Problémem je hlavně obrana, která ve třech utkáních inkasovala hned třináctkrát. PSV nedokázalo zvítězit na půdě Bredy již šestkrát v řadě a jeho černá série proto pokračuje. Breda potvrdila roli nevyzpytatelného týmu a dostala se na třináctou příčku o tři body před šestnácté Venlo, které je zatím v zóně sestupu.

Hosté se rychle dostali do vedení, jenže za necelých deset minut dokázala Breda utkání otočit. Ke konci poločasu musel předčasně do sprch Stanislav Manolev a domácí toho využili deset minut po přestávce. Breda byla sice oslabena také po hodině hry, kdy byl vyloučen Robbert Schilder, ale ve zbývajícím čase si už výsledek pohlídala a neinkasovala. Vedoucí branku zápasu vsítil v 5. minutě Georgino Wijnaldum.

Ten po pasu Manoleva z pravé strany dorazil míč do sítě ze sedmi metrů. O sedm minut později bylo srovnáno, po centru Youssefa El-Akchaouie se trefil přímo do dolního levého rohu Santi Kolk. O otočení zápasu se postaral Anthony Lurling, který se sám probojoval do vápna a zakončil poděl gólmana Przemyslawa Tytona. Hosté poté měli šance a mohli srovnat, ovšem ve 42. minutě musel odejít ze hřiště po druhé žluté kartě Manolev.

Navíc v 54. minutě přidal svou druhou branku Kolk, který po pěkném pasu Lurlinga hlavou uklidil balón do horního rohu. V 61. minutě se sice síly na hřišti vyrovnali po surovém zákroku Schildera na Driese Mertense, jenže Breda i přes šance hostů nakonec výsledek ubránila.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

ano výborně díky že ustupujete ajaxu!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele