základní část, 19. kolo
29.01.2012 14:30 CET
4 : 1
(2:0)

Reportáž

FC Twente - FC Groningen 4:1

Fotbalisté Twente se rozhodli, že to s bojem o titul opravdu myslí vážně a po debaklu Waalwijku nadělili též příděl přeci jen těžšímu protivníkovi, tentokráte z Groningenu. Hrdinou zápasu se stal Luuk de Jong, který vstřelil dokonce tři branky. Ve dvou duelech jarní části proto nastřílel už pět branek a v pořadí tabulky střelců je druhý s patnácti zásahy. Twente poskočilo na druhé místo, Groningen zůstává osmý.

Domácí se velice rychle dostali do dvoubrankového vedení, ovšem Groningen ještě dokázal včas snížit. Zkušený celek pod vedením anglického kouče ale přidal na obrátkách a po necelé hodině hry zvýšil, De Jong tak v 59. minutě zkompletoval hattrick a celkově ho stihl během pětačtyřiceti minut. V 66. minutě navíc výsledek pojistil Leroy Fer a Twente nyní ztrácí na vedoucí PSV pouze dva body, o skóre odsunulo Alkmaar na třetí místo.

Luuk De Jong se poprvé trefil už ve 14. minutě. Po úniku na levém křídle se postaral o měkoučký centr aktivní Fer a u bližší tyče se ocitl volný De Jong, který přesnou hlavičkou pomocí břevna otevřel skóre zápasu. Twente pokračovalo v tlaku i nadále a přesně v polovině úvodního dějství to na stánku De Grolsch Veste bylo o dvě trefy. A opět byl u toho hrdina Fer, který díky rychlým nohám unikl po straně.

Tentokráte si vybral přízemní přihrávku. Ta sice trochu skákala, jenže De Jongovi se volej povedl náramně a nedal brankáři Da Silvovi žádnou naději. Groningen okamžitě po pauze se štěstím snížil, po pasu Dušana Tadiče se balón odrazil k volnému Robu van Dijkovi a ten odkrytou klec nemohl minout. Poté se hra uklidnila a Twente se snažilo kontrolovat průběh hry, jenže ostrostřelec De Jong na sebe nenechal dlouho čekat.

V 59. minutě se ocitl u balónu Ola John, svým klasickým přesným centrem našel hlavu mladičké hvězdy a balón skončil v síti - 3:1. V 66. minutě vstřelil zasloužený gól též autor dvou asistencí Leroy Fer a upravil tak na konečných 4:1 pro Enschede. Nádherné dvacetimetrové sólo s pomocí narážečky nakonec skončilo u levé tyče. Fer předvedl nejpohlednější akci zápasu a domácí zaslouženě zvítězili.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele