základní část, 20. kolo
21.03.2012 18:30 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

BV De Graafschap - FC Twente 1:2

Fotbalisté Twente zvládli veledůležitou dohrávku s posledním celkem tabulky a dotáhli se na vedoucí Alkmaar na rozdíl dvou bodů. Situace kolem boje o titul se začíná stále více zamotávat, Twente je totiž až čtvrté a rozdíl mezi prvními čtyřmi celky tak činí pouze dva body. De Graafschap získal za celou jarní část jen čtyři body a krčí se na posledním sestupovém místě s dvoubodovou ztrátou na sedmnáctý Excelsior.

Twente po dvou ligových prohrách v řadě a vypadnutí z osmifinále Evropské ligy s německým Schalke potřebovalo vzpruhu a možná právě toto vítězství vrátí svěřencům kouče Steva McClarena vítr do zad. Domácí ale začali skvěle a už ve druhé minutě se dostali do vedení. Nicméně to jim dlouho nevydrželo a po necelých dvaceti minutách bylo srovnáno. O vítězství hostů rozhodl krátce po pauze Leroy Fer.

Poté navíc hosté mohli v klidu kontrolovat průběh hry. Více jak půl hodiny před koncem byl vyloučen po druhé žluté kartě Rogier Meijer a smůla se opět držela domácích jako klíště. Vše ovšem začalo jako pohádka. Ve 2. minutě hned v první vážnější akci vypálil z dobrých dvaceti metrů Soufian El Hassnaoui a nádherná kroucená rána zapadla přímo do horního rohu. Hosté se ale rychle osmělili a poté tlačili oni.

Nejprve pálil z dobré pozice do boční sítě Ola John, v 19. minutě projevil notnou dávku chytrosti Nacer Chadli a krásným centrem přes celé vápno našel volného Roberta Rosalese, který se nemýlil. V další šanci po fantastickém centru Rosalese hlavičkoval těsně mimo Luuk de Jong. Těsně po přestávce pálil z velice dobré pozice mimo tři tyče Willem Janssen, v 52. minutě se však hosté konečně dočkali zaslouženého vedení.

Janssen totiž proklouzl skrz obranu domácích velmi hladce a předložil lahůdku pro zcela volného Fera - 1:2. O šest minut později neunesl otočení stavu Meijer a vyfasoval zbytečnou druhou žlutou kartu. V závěru nakonec Twente smolně přišlo o klíčového útočníka Luuka de Jonga, který si zranil koleno. De Graafschap se ještě snažil vyrovnat, jenže střela El Hassanaouie šla mimo a hlavičkující Michael de Leeuw mířil nad branku.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

bude sa tento zápas hrať?....pretože o den neskôr hrá Twente so Schalke EL

Reagovat
smazaný uživatel

nehral se

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
afc ajax

tak snáď tá remíza bude

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele