základní část, 25. kolo
11.03.2012 16:30 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

BV De Graafschap - AZ Alkmaar 0:2

Fotbalisté Alkmaaru potvrdili jako jedni z mála roli favoritů a díky zaváhání ostatních úhlavních rivalů si vytvořili na čele tříbodový náskok. V tuto chvíli se Alkmaar jako první dostal přes hranici padesáti bodů a nikdo jiný ho dosud nenapodobil. Alkmaar navázal na úspěšné vystoupení v Evropské lize a podruhé za sebou neinkasoval. De Graafschap naopak zůstává sedmnáctý se šestnácti body a na zónu bezpečí má manko deseti bodů.

Alkmaar navíc vyhrál potřetí v řadě a neprohrál celkem pětkrát, potřetí v řadě porazil nedělního soupeře a jeho skóre proti němu činí úctyhodných 11:1. De Graafschap prolomil sérii bez vítězství v minulém kole po výhře 2:0 na půdě Rody a ani nyní proti vedoucímu celku tabulky nepředvedl špatný výkon. Inkasoval krátce po poločase a druhou branku obdržel až v poslední minutě, kde byl nucen otevřít defenzívu.

Do první šance se dostali domácí, jenže po centru Soufiana El Hassnaouie hlavičkoval těsně vedle Rydell Poepon. Pak už ale byli aktivnější hostů, pokus Roye Beerense skvěle zlikvidoval Yves de Winter a útočník Brett Holman pálil těsně vedle tyče. Ihned po pauze se však hosté radovali, Rasmus Elm zakroutil svůj rohový kop naprosto přesně a bez jakékoliv teče zapadl míč přímo do sítě - 0:1.

Ihned na to sice mohl snížit Michael de Leeuw, jenže gólman Esteban Alvardo zkrotil míč v rukavicích. Následně Gil Vermouth nemířil přesně a po centru Jordana Garcia-Calveteho hlavičkoval taktéž mimo De Leeuw. Domácí následně pokračovali v tlaku, střelu Garciy-Calveteho zlikvidoval Alvardo a útok založený Nenadem Srečkovičem skončil střelou nad z kopačky De Leeuw. V druhé nastavené minutě uklidnil Alkmaar definitivně přízemní ranou Erik Falkenburg po pasu Roye Beerense.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele