základní část, 25. kolo
11.03.2012 14:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

AFC Ajax - RKC Waalwijk 3:0

Ajax zvládl duel proti Waalwijku s velkým přehledem a připsal si už své páté vítězství v řadě, tentokrát v poměru 3:0.

V úvodu zápasu se hrál nevýrazný fotbal, i proto první výraznější příležitost přišla až ve 23. minutě, kdy měl Christian Eriksen před sebou úplně prázdnou branku, jenže na centr van Rhijna jen těsně nedosáhl. O malou chvíli později se už ale Ajax dočkal. Janssenův roh byl prodloužen na zadní tyč, tam se prodral k zakončení stoper Jan Vertonghen a poslal svůj tým do vedení.

Waalwijk mohl následně vyrovnat, ovšem Schet v rozhodující okamžik nedokázal zasáhnout míč, takže z celé šance nic nebylo. Ve zbytku první půle pak hrozili především domácí. Nejprve de Jonga vychytal pozorný Zoet, těsně před přestávkou pro změnu Vertonghenův pokus vyhlavičkoval z brankové čáry van Peppen.

Brzy po změně stran dokázali svěřenci trenéra De Boera své vedení konečně navýšit. Siem De Jong využil chyby hostující defenzívy, výborně se zbavil vyběhnuvšího brankáře Zoeta a poslal míč do prázdné brány. Ajax následně začal Waalwijk výrazně přehrávat a brzy mohl přidat další branky, jenže Anita i de Jong ve svých šancích neuspěli, jelikož mířili těsně vedle.

Aktivní Siem de Jong ale hrozil i nadále. Nejblíže gólu byl v 68. minutě, kdy proti jeho hlavičce vytáhl Zoet bravurní zákrok a míč vyrazil. Krátce na to pálil z hranice pokutového území Ebecilio, ovšem ani on recept na hostujícího gólmana nenašel.

Waalwijk mohl v závěrečné desetiminutovce alespoň snížit, ovšem Mark Janssen hlavičkoval nad, van Houta pro změnu vychytal Vermeer. Gólový účet utkání tak nakonec uzavřel až Lorenzo Ebecilo, který v předposlední minutě pečetil na 3:0.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (4)

Přidat komentář
afc ajax

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele