základní část, 26. kolo
05.03.2011 18:45 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

FC Twente - NAC Breda 2:0

Fotbalisté Twente se sice na výhře nad Bredou hodně natrápili, ovšem alespoň do nedělního rána se bodově odtáhli od svého velkého konkurenta v Eredivisii, Ajaxu. Navíc odrazili útok i dalších soupeřů a stále tak mohou snít minimálně o Lize mistrů. Ve vyrovnaném sobotním klání dokázali rozhodnout o třech bodech ve svůj prospěch po hodině hry, definitivně si pojistili těsný náskok v nastaveném čase.

Twente tak má na kontě čtyřiapadesát bodů a v tuto chvíli ztrácí na vedoucí PSV tři korálky, ovšem ve vyrovnané soutěži se dá každá takováto menší ztráta dohnat mávnutím kouzelného proutku. Breda je nyní desátá a stále pokračuje v jarním trápení, oproti podzimní části totiž nedokáže vedle kolapsů z outsidery překvapovat už ani ty favority. Nicméně na stánku De Grolsch Veste se hodně dlouho držela a chtěla nadějnou remízu uhájit až do konce.

Hosté vstoupili do duelu velice aktivně a už v sedmé minutě si vypracovali první příležitost. Do akce se dostal Matthew Amoah, jenže pálil těsně nad. Po čtvrthodině vypálil z dobrých dvaceti metrů Ali Boussaboun, avšak skvělý zásah si připsal gólman Nikolay Mihaylov. Amoah mohl rozvlnit síť ve 25. minutě, jenže po pasu Barta Buysse poslal balón mimo a stav se proto znovu neměnil. Twente se probudilo v závěrečné čtvrthodině úvodní půle.

Marc Janko poslal krásný pas z pravého křídla na Wouta Bramu, ten však pálil těsně mimo. Následně se předvedl skvěle gólman Jelle Ten Rouwelaar. Ten nejprve perfektně vyrazil ránu Buyssee, poté fantasticky zlikvidoval též dorážku Luuka De Jonga. Twente pokračovalo v tlaku i po pauze, kdy De Jong dobře vypálil ze střední vzdálenosti, avšak těsně mimo. Nicméně De Jong se přeci jen dočkal o pět minut později.

Ten si v 61.minutě chytře naběhl na rohový kop Nacera Chadliho a nekompromisně zavěsil. Breda se od této chvíle snažila na svého soka zatlačit, jenže do žádné vážnější akce se nedostala. V nastaveném čase otevřela okénko v obraně precizní únik zaznamenal střídající Ola John, který naservíroval před prázdnou bránu Chadlimu - 2:0. V příštím kole bude chtít Twente potvrdit formu doma s Venlo. Bredu čeká těžká zkouška na půdě Feyenoordu.

Autor: Viktor Sandev / football365.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele