základní část, 3. kolo
21.09.2008 12:30 CET
2 : 2
(0:1)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord Rotterdam - AFC Ajax 2:2

Dánský útočník ve službách Feyenoordu Rotterdam Jon Dahl Tomasson zajistil svému celku remízu v utkání s Ajaxem Amsterdam 2:2. Vstřelil totiž dva góly, které jeho týmu přinesly cennou remízu. Tu zachraňoval až v 86.minutě proměněnou penaltou.

Feyenoord chtěl zapomenout na čtvrteční fiasko v Poháru UEFA, kde podlehl na svém stadionu švédskému Kalmaru, a do utkání vstoupil aktivně. Jako první ohrozil Stekelenburga Leroy Fer, ale jeho pokus minul branku hostí. První vážnější zákrok si domácí brankář Henk Timmer připsal až v 16.minutě, kdy zneškodnil střelu Huntelaara. Na gól si museli fotbalisté z holandské metropole počkat až do 39.minuty. Přesný centr Luise Suaréze zpracoval Jeffery Sarpong a přesnou ranou poslal svůj tým do vedení.

Feyenoord věděl, že jedině bodový zisk mu může pomoci z krize a pár minut po přestávce se do velké šance propracoval Roy Makaay, který však z deseti metrů trestuhodně přestřelil. Vytoužené trefy se tak hostitelé dočkali až v 50.minutě, kdy Biseswarovu střelu vrátil za záda hostujícího gólmana Stekelenburga Tomasson. Vzápětí podržel své spoluhráče Timmer, když si poradil s velmi dobrou střelou Van Der Wiela.

Přesto se však trochu podepsal pod druhý gól. Po rychlém protiútoku se k míči dostal Huntelaar a z ostrého úhlu překonal domácího gólmana. Když už to vypadalo, že tento gól rozhodl o vítězi, ještě jednou udeřila dánská mašina. Po faulu Urbyho Emanuelsona na Michaela Molse se kopal pokutový kop, který s jistotou proměnil Tomasson a zajistil svému týmu bod. A mohlo být ještě lépe, jenže hlavička Bahii trefila pouze Stekelenburga a utkání tak skončilo spravedlivou remízou 2:2.

Autor: Radek Barkman / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele