základní část, 2. kolo
14.09.2008 14:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

AFC Ajax - Roda JC 1:0

Tak se přeci jen svěřenci kouče Marca van Bastena dočkali prvních bodů v této sezóně, když po boji porazili Rodu Kerkrade 1:0. Trápícího se střelce Huntelaara však musel zastoupit obránce Vermaelen, jehož hlavička krátce po přestávce rozhodla zápas.

Hosté přijeli do Amsterdamu s jasným cílem – ubránit ofenzivu domácích a odvézt si odsud alespoň bod. V první polovině tuto taktiku naplnili až do posledního puntíku, jenže vidět je s míčem za půlkou byla vzácnost. S tímto antifotbalem si však v první půli nevěděli rady ani domácí, kterým scházela finální přihrávka. Přesto si dokázali vypracovat několik dobrých šancí.

Nejlepší forvard holandské ligy uplynulého ročníku se do šance dostal už krátce po začátku zápasu, ale jeho volej vytěsnil bravurním zákrokem brankář Rody Bram Castro. Vzápětí se do své velice ojedinělé gólové šance dostali také hosté, ale Matondo v dobré pozici přestřelil Stekelenburgovu bránu.

Do zřejmě největší příležitosti úvodního dějství se Ajax dostal ve 33. minutě, když Huntelaar přihrál Sulejmanimu, jehož střelu dokázal výborně vytěsnit Castro a míč se odrazil zpět k Huntelaarovi, který však jakoby nevěděl, co má s míčem udělat a střílel už z hodně těžké pozice.

A tak musel obránce Thomas Vermaelen ukázat svým kolegům z útoku, jak se střílejí branky. V 54.minutě si tento stoper naskočil na přesně kopnutý roh a poslal favorita do jednogólového náskoku. Náskok mohl vzápětí pojistit opět smolař Huntelaar, ale ani tentokrát se mu nepovedlo umístit centr střídajícího Suareze umístit mezi tři tyče.

Do další gólové možnosti se ke konci zápasu dostal také sám Suarez, ale jeho pěkný akrobatický volej vytěsnil Castro na rohový kop. Neproměňování šancí se však málem domácímu celku vymstilo. Sekou Cisse zatáhl míč, poslal ho Saeijsovi, jehož šanci zastavil až na brankové čáře gólman Maarten Stekelenburg. Do konce utkání se už nic nestalo a Ajax si tak připsal do tabulky zasloužené tři body.

Autor: Radek Barkman / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4-1 pro ajax

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele