play off - čtvrtfinále
04.07.2021 03:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Lautaro Martínez (© AFP)

Argentina porazila Ekvádor a postoupila do semifinále

Jeden z hlavních favoritů na vítězství potvrdil velmi dobrou formu a Ekvádor zdolal rozdílem tří branek. Nutno však objektivně podotknout, že vítězství se nerodilo zdaleka tak lehce, jak se podle výsledku může zdát. Ekvádor se dostal do několika solidních šancí ke skórování, žádnou však neproměnil, naopak defenziva potvrdila, že je slabým článkem týmu v žlutomodře pruhovaných dresech.

Argentina navázala na dobré začátky zápasů, kdy je velmi nebezpečná. V první větší šanci se objevil Lautaro Martínez, který se pokusil ve 14. minutě přehodit gólmana Galíndeze, míč však odvrátil obránce Robert Arboleda. V 16. minutě zase mohla Argentina kopat penaltu, když Messiho střelu zblokoval Pervis Estupiñán rukou. Rozhodčí však nejspíš správně usoudili, že ruka ekvádorského obránce byla u těla a v přirozené pozici a penaltu nenařídili.

Ve 23. minutě předvedl obrovskou minelu záložník Gruezo. Ve snaze o dlouhou přihrávku vlastnímu gólmanovi našel za obranou Messiho, který šel zcela sám na gólmana Galíndeze. V tutové šanci však nečekaně selhal a trefil jen tyč. O chvíli později poprvé výrazněji zahrozil také Ekvádor, když Jhegson Méndez odebral míč Molinovi, Mena mu jej parádně obloučkem vrátil na hranici pokutového území, odkud ranou z voleje pořádně protáhl gólmana Martíneze.

Ve 38. minutě Ekvádor spálil obrovskou šanci, když po centru do vápna hlavičkoval Enner Valencia, který jen těsně minul tyč argentinské brány. Alanu Francovi navíc scházelo jen pár centimetrů k tomu, aby míč směřující těsně vedle dokázal usměrnit do brány. V tuto chvíli se potvrdilo otřepané pravidlo "nedáš, dostaneš". Messi vyslal do úniku Lautara Martíneze, toho ještě dokázal na hranici faulu zastavit Galíndez, míč se však vrátil k Messimu a ten jej připravil pro gólovou střelu Rodrigu De Paulovi.

Od dvougólové ztráty pak v poslední minutě 1. poločasu zachránil svůj tým Hernán Galíndez, který nějakým záhadným způsobem dokázal vyrazit nad bránu dorážku z bezprostřední blízkosti Nicoláse Gonzáleze. V poslední minutě nastaveného času naopak opět pohrdl vyrovnáním Valencia, který další hlavičku z dobré pozice nasměroval mimo prostor tří tyčí.

Do druhého poločasu ekvádorský trenér Alfaro poslal na hřiště dva ofenzivní hráče namísto defenzivních ve snaze s výsledkem něco udělat. První větší šanci druhého poločasu měl zase Enner Valencia, z ostrého úhlu už však neměl příliš možností k zakončení a gólman Martínez dobře vykryl prostor u tyče.

V 65. minutě vlastního gólmana pořádně vylekal Nicolás González, líznul totiž hlavou soupeřův centr, a ten skončil jen těsně vedle tyče. Ekvádor se dál marně snažil zdolat argentinského gólmana a vsadil už vše na útok. Toho využil v 84. minutě Di María, který obral o míč mladičkého stopera Hincapiého, míč přebral Messi a našel před bránou Lautara Martíneze, který už neměl problém do ní míč uklidit.

V 88. minutě utekl obraně opět Di María, jehož fauloval nešťastník Hincapié těsně před vápnem a nemohlo následovat nic jiného než červená karta. Za rozhodnutého stavu pak nařízený přímý kop proměnil Lionel Messi a udal výsledku finální podobu. Argentina v semifinále poměří síly s Kolumbií.

Autor: Jaroslav Novotný / youtube.com, onlajny.com, conmebol.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Dr. Admess

GOAT

Reagovat
valloire

Reagovat
eder

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele