play off - o 3. místo
10.07.2021 02:00 CET
3 : 2
(0:1)

Reportáž

Kolumbijská reprezentace (© AFP)

Bronz bere Kolumbie, rozhodla až v nastavení

Ze třetího místa se raduje Kolumbie, Peru se však za svůj výkon rozhodně nemusí stydět. Na zápase už byla vidět určitá smířenost s neúspěchem v semifinále, a nabídl tak ofenzivní podívanou s 5 góly. Kolumbie oproti semifinále navíc poměrně výrazně změnila sestavu.

Balon sice častěji drželi Kolumbijci, první nebezpečnou střelu si však připsal Peruánec Yotún, nemířil však mezi tři tyče. Prvních 20 minut sice nabídlo několik zajímavých náznaků, žádná vyložená šance však nepřišla. Ve 24. minutě ale přišla velká nepříjemnost pro Peru. Renato Tapia, výborný defenzivní záložník, totiž musel střídat kvůli svalovému zranění. To bylo velké oslabení pro defenzivu Peru, což se v pozdější fázi zápasu také projevilo.

První vyložená šance přišla ve 28. minutě, kdy Cueva posunul míč za obranu Lapadulovi, ten však míč poslal jen těsně vedle tyče Vargasovy brány. Ve 33. minutě poprvé vážněji zahrozila i Kolumbie. K odraženému míči se ve vápně dostal nejlepší Kolumbijec na turnaji Luis Díaz, trefil však jen prostor, kde se vyskytoval Pedro Gallese. Obrovskou šanci spálil na druhé straně o pár minut později Sergio Peña. Ten prokličkoval středem hřiště, obešel i gólmana Vargase, dostal se však už do těžkého úhlu a bránu v záklonu přestřelil. Ještě v prvním poločase však Peru konečně využilo některou ze svých šancí. Ve 45. minutě se po Cuevově parádní přihrávce prosadil Yoshimar Yotún.

Druhý poločas začala aktivněji Kolumbie. Hned tři minuty po začátku poločasu byl faulován pronikající Medina na hranici pokutového území a nabídnutý přímý kop využil o minutu později Juan Cuadrado. Nutno říct, že obrovskou chybu předvedla Peruánská zeď, která za sebe nechala projít střelu ve výšce hrudníku. Zaskočený Gallese pak už nedokázal zareagovat.

V 52. minutě mohl zápas na kolumbijskou stranu strhnout Luis Díaz, a to opět nůžkami, jaké předvedl už proti Brazílii. Výborně jej však vychytal Gallese. Díaz na sebe už podruhé v zápase výrazně upozornil, jeho chvíle však teprve měla v zápase přijít. Zatím však nepředbíhejme. Kolumbie svého soupeře jasně přehrávala, v 58. minutě se však mohlo opět prosadit Peru. Lapadula se hezky uvolnil na pravém křídle, dostal se do vápna a křižnou střelou orazítkoval břevno. V 66. minutě přišel první gólový moment Luise Díaze. Nestává se příliš často, že by si asistenci připsal gólman, Camilo Vargas však poslal velice dlouhý nákop za obranu, který využil právě Díaz hezkým obstřelením Galleseho v úniku 1 na 1.

Až do 82. minuty to vypadalo, že trochu unaveně hrající Peru se vyrovnání nedočká, pak se ale po rohovém kopu Raziela Garcíi k hlavičce dostal Lapadula a vyrovnal. Na kolumbijském týmu bylo vidět, že potřetí na penalty ve vyřazovacích bojích jít nechce a začal se tlačit do útoku. Už už to vypadalo, že zápas opravdu dojde až do penaltového rozstřelu, když se na začátku 4. nastavené minuty druhého poločasu dostal ke střele z dobrých 20 metrů dostal famózní Luis Díaz, který vymetl šibenici peruánské branky. Gólman Gallese si sice na střelu sáhl konečky prstů, vytěsnit ji mimo ale nedokázal. Trenér Rueda si mohl gratulovat, protože míč Díazovi připravil Luis Muriel, který přišel pouze na poslední minutu na hřiště kvůli penaltám. Pro Peru tak zápas skončil velice krutě, Kolumbie naopak mohla slavit bronzové medaile.

Autor: Jaroslav Novotný / youtube.com, onlajny.com, conmebol.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele