play off - o 3. místo
04.07.2015 01:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Bronzové Peru prvně v dějinách Copy bere dvakrát po sobě medaile

Pouze v letech 1949 a 1955, ještě když se kontinentální šampionát jmenovat Jihoamerické mistrovství a nikoliv Copa América, se Peruáncům podařil stejný kousek jako nyní - obhájit bronzový, respektive jakýkoliv cenný kov. Stejně jako před čtyřmi lety, i tentokrát při této příležitosti neopomněl skórovat ikonický José Paolo Guerrero...

Pravda, roku 2011 to v jeho podání byl rovnou hattrick, letos pouze nevinná pojistka; to však nic nemění na tom, že podobně jako minule při jasné výhře nad Venezuelou (4:1) i tentokrát Peru v utkání o bronz nepřipustilo žádné velké drama.

V první půli se nicméně Garekovým svěřencům ještě do vedení tak úplně nechtělo. Obě strany se navzájem neutralizovaly a na hřišti se moc nedělo.

Peru párkrát - jako už tradičně - zahrozilo po donáškách Juana Vargase, jinak se ale omezilo na jedinou velkou šanci, kterou spálil veterán Lobatón ve 27. minutě. Ten se ošklivě ustřelil při centru z pravé strany.

Změnu skóre konečně zničehonic přinesl ihned po přestávce André Carrillo, jenž velice pohotově a v bizarní poloze zareagoval na odražený míč po Vargasově standardce. Peru tím pádem od 48. minuty vedlo.

Paraguay se v tu ránu začala sypat a okamžitě připustila dva tři zajímavé výpady nastartovaného soupeře, který jednu ojedinělou střelu na Galleseho připustil až z přímého kopu v 66. minutě, kdy štěstí zkoušel Óscar Romero.

Jen o pár okamžiků později si Paraguayci přeci jen vypracovali nějakou opravdovou šanci, když Édgar Benítez v krkolomné pozici nenápadně zakončoval do tyče. Na takový záblesk už nicméně Díazovi svěřenci nedokázali navázat a závěrem naopak ještě jednou inkasovali.

André Carrillo v 89. minutě výtečně rozběhl brejk, který po pasu střídajícího Joela Sáncheze pohodlně zakončil obvyklý podezřelý Paolo Guerrero. Ten se tak dorovnal Eduardovi Vargasovi na čele tabulky střelců a stále živí naději na obhajobu prvenství v tabulce střelců Copy Amériky.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (30)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Vetsinou o 3.misto pada dost golu protoze se tymy az tak nesoustreduji na obrany. Zalezi jak k tomu pristoupi obe muzstva...tip 1...3:2

Reagovat
Tomtaf

3:2

Reagovat
Shevchenko

3:1 a Guerrero si vystřílí krále střelců stejně jako před 4 roky.

Reagovat
smazaný uživatel

Zase toľko im neverím ... bude to tesné, ale za Guerrera. To je super hráč. On ma asi na tohtoročnej Cope oslovil najviac spomedzi hráčov, ktorých nemám možnosť vidieť pravidelne. Ešte super hráči z Peru sú Lobatón a Advíncula. Za Paraguay Benitéz, to je motor ofenzívy a Paulo da Silva zase skala vzadu.

Reagovat
KKralik77

Peru vyhraje 3:1. Paraguay je dost slabá. Teda koukal jsem jen na zápas s Arg.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Murtago

Reagovat
KKralik77

No co je ?

Reagovat
Aldeano

To bude hodně zajimavý zápas. A ať už vyhraje Paraguay nebo Peru, tak budu spokojený

Reagovat
Thelvin

A nebudeš zároveň nespokojený, že jeden z nich prohrál?

Reagovat
smazaný uživatel

peru ýzy win

Reagovat
KKralik77

Reagovat
smazaný uživatel

O 3 flek se hraje 4.7 01:30!!!Finale 22:00 4.7 Nevim kde ctes,ze se nejdrive hraje o 3 misto...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

A nebo ja sem kokot...Vazne to tak je

Reagovat
Thelvin

Zkus se na ty časy podívat ještě jednou a zamyslet se, ano?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
NA*JEBANY ABSTINENT

Sú len dve varianty ako naa debakel zareágujú Paraguayci....buď ich to položí a náklep sa zopakuje alebo sa hecnú a uhrajú remízu (ako toto môžem napisať ) alebo vyhrajú o gól....sám sa prikláňam k variante č. 1 a ku Guerrerovmu cha-triku - tak podobne to hovoria po španielsky

Peruuu

Reagovat
fantomas

Hm, nic moc kopaná teda, tak nějak bez chuti a šmrncu z obou stran. Cueva překvapivě neni vidět, Reyna vypadá jako relativně zajímavej hráčik, ale to je asi tak celý.

Reagovat
KKralik77

Je to teda pěkná nuda.Čěkal jsem svižnější tempo a hlavně nějaký branky. Reyna je zajímavej a pak se mi líbí pravý bek Peru, který se myslim se vrátil z hostování do Hoff. Jsem zvědavej jestli on nebo Kadeřábek.

Reagovat
fantomas

Advíncula je uplně boží celej turnaj. Takový technický zvíře. Sem taky zvědavej, jak to Hoffe vyřeší, ještě tam pořád mají na RB kapitána Becka.

Reagovat
fantomas

Mimochodem při tý Copě si fakt nejde nevšimnout, jak moc ČT ujíždí vlak. Co se znalostí a přípravy týče, sou ti komentátoři Sport1 zpravidla daleko daleko před všema těma Vláškama a Štěpánama. Nehledě na to, že se mi i povětšinou líp poslouchají.

Reagovat
Sali5

Reagovat
Shevchenko

Tak to snad není žádná novinka. Sport 1 >>>>>>>>> ČT

Reagovat
fantomas

Tak já ho normálně nechytám no, tohle je pro mě v podstatě první příležitost

Reagovat
smazaný uživatel

To je pravda. Já osobně Štěpána považuju za talent, není to tuctový komentátor, jenže v přípravě má strašné mezery, to je jednoznačně fakt.

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužel.

Reagovat
10FKK

No oni na Sport1 jsou taky umělci co dokáží ve svých komentářích udržet vystřídanýho hráče půl hodiny na hřišti a zaměňovat maličkýho Pedra za téměř dvoumetrovýho Buse... Jedinej náš komentátor, kterej za něco stál a byl vždy vzorně připraven se bohužel vrhnul na golf a od tý doby na fotbal sere, tak nám nezbývá než trpět tyhle šašky, nebo koukat na zahraniční kanály.

Reagovat
mickey mouse

Celkem nuda zápas, ale bronz je ve správných rukou. Peruánce bych strašně moc chtěl vidět na MS.

Reagovat
Counter

2,62 krásný kurz na Peru

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele