ZENDEN ODCHÁZÍ DO MARSEILLE

06.07.2007, 14:32
Aktuality
Boudewijn Zenden je další obětí posilování kádru Liverpoolu. Na nizozemského záložníka nezbylo na Anfield Road místo a mění proto dres. Od nové sezony bude 30letý fotbalista hájit barvy Marseille...

Zenden se tak stěhuje do země, v níž na sebe zatím upozornil asi nejvíce. Ve Francii sice nikdy nehrál za žádný klub, fotbalovému světu o sobě však dal vědět na šampionátu v roce 1998, na němž patřil k nejlepším mužům nizozemského národního týmu.

Zenden svou kariéru začal v PSV Eindhoven, v roce 1998 pak přestoupil do Barcelony, s níž hned získal španělský titul. V roce 2001 začal své putování po anglických klubech. Jako první byla na řadě Chelsea, která za něho zaplatila 13 milionů eur. Po dvou letech na Stamford Bridge byl uvolněn na hostování do Middlesbrough. Na Riverside se stal hrdinou, když dal rozhodující gól finále Carling Cupu proti Boltonu a zajistil tak svému týmu první velký triumf v jeho historii.

Middlesbrough Zendena následně vykoupilo ze smlouvy z Chelsea a po roce ho prodalo do Liverpoolu. Na Anfield Road Zendena trápila zranění a během své první sezony odehrál pouze sedm zápasů. Letos už to sice bylo o něco lepší, přesto mu nebyla prodloužena smlouva. Olampique Marseille za Zendena nemusí platit odstupné a podepsal s ním smlouvu na dva roky.

Autor: Tomáš Pavlík / uefa.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
HOST*Mind_Killer

Marseille je mi sympatická už od dob kdy tam hráli skácel a vachoušek i když se knim moc dobře nezachovali ale líbí se mi

MOJE SESATA 2007-08

Carasso

Givet-Béye-Civelli-Taiwo

Cheyrou

Ziani-Nasri-Zenden

Cana

Niang

Reagovat
HOST*deges

cisse?

Reagovat
HOST*MilZed

´Jako Cisseho nepocitas bo co?Cisse je daleko lepsi nez Niang

Reagovat
HOST*Mind_killer

ale cissé se vrátil z hosotvání do liverpoolu a marseille už nemá zájem bo je moc drahej

Reagovat
HOST*

Ale cisse tam možná bude,páč liverpool už koupil torrese a pozor tohle fakt nechápu-voronina!cisse je milionkrát lepší než voronin ale benitez prostě...no uvidí sám....cissé by měl dostat šanci

Reagovat
HOST*Jardel

Hezka posila jsem zvědavý na Marseille jak to bude vypadat přiští sezonu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele