Zasloužená výhra Dortmundu, shodli se Klopp a Nerlinger

12.04.2012, 11:32
Aktuality
Bundesliga za sebou má jarní vrchol, který hodně napověděl o tom, kdo by mohl za několik týdnů slavit německý titul. K jeho obhajobě má velmi blízko Borussia Dortmund, BVB zvládlo včerejší šlágr s Bayernem Mnichov a vyhrálo 1:0. Jedinou trefu obstaral v 77. minutě kanonýr Lewandowski...

"Výhra je podle mě zasloužená, mám velkou radost. Teď máme tři dny na to se připravit na další výzvu, tentokráte proti našim "kamarádům" z Gelsenkirchenu," začal trenér Jürgen Klopp rychle myslet na duel se Schalke.

Borussia loni ukončila čekání na titul a letos je dva krůčky od jeho obhajoby. Čtyři kola před koncem soutěže má na druhý Bayern už šestibodový náskok a stačí ji tak získat šest bodů. K tomu disponuje skvělou formou, když neprohrála už 24 ligových zápasů v řadě, Bayern porazila počtvrté za sebou.

"Je to velká věc, pro Bayern pak po neproměněné penaltě velká rána. My můžeme mít radost z toho, jak jsme utkání zvládli. Hráli jsme doma a dařilo se nám předvádět náš fotbal, jenom škoda, že jsme převahu gólově nevyjádřili už v první půli," mrzelo záložníka Shinjiho Kagawu.

Smutným hrdinou zápasu se stal Arjen Robben, nizozemský reprezentant podal slabý výkon, v závěru se mu ale povedlo vybojovat penaltu, kterou sám ovšem neproměnil. A mířidla neměl přesně seřízená ani v nastavení, když spálil další obrovskou šanci na vyrovnání.

"Kdybych byl trenérem, tak Robben tu penaltu kopat nepůjde. Existuje nepsaný zákon, že faulovaný hráč by penaltu neměl zahrávat. Možná to pravidlo někdo změnil, nebo se ještě nedostalo do Nizozemska," zlobila se na Robbena legenda německého fotbalu Franz Beckenbauer.

"Byl to hodně dramatický zápas, a to více než devadesát minut. Dortmund měl větší šance a výhru si tak zasloužil. Závěr byl šílený, bod jsme nakonec mohli získat," posteskl si sportovní ředitel Bayernu Christian Nerlinger.

"Už se nám dařilo držet soupeře na uzdě a inkasovaný gól tak znamenal tragédii, chyběla nám i trocha štěstí. Byl to klasický zápas o dvou rozdílných poločasech. V tom prvním nás Dortmund dostal pod tlak a vypracoval si dobré šance, Manuel Neuer musel předvést několik skvělých zákroků. Po přestávce jsme pak iniciativu převzali my," hodnotil kouč bavorského klubu Jupp Heynckes.

Autor: Tomáš Pavlík / goal.com

Komentáře (29)

Přidat komentář
Filip12

Jurgene poď k nám ty si pán

Reagovat
smazaný uživatel

tím poď k nám tentokrát myslíš koho ? u tebe to není jisté, který tým myslíš

Reagovat
Filip12

bayern

Reagovat
smazaný uživatel

Tobe se clovek fakt nevyhne. Takze vzhledem k tomu, ze komentujes vsechny ligy/clanky, tak mi prosim povez, komu vsemu teda fandis, dik.

Reagovat
smazaný uživatel

podle tebe je pan opravdu každej druhej. Btw. Nech si zajít chuť, Klopp do Bayernu? Nevím jestli se smát nebo brečet (za to co jsi napsal)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Filip12

Reagovat
smazaný uživatel

Ne,ze bych se ti smal ( i kdyz),ale kolik ti je? sem tam se kouknu na komentare a nestacim se divit co se nekdy dozvim od tebe

Reagovat
smazaný uživatel

Jeho mentální vývoj se zasekl tak na 10 letech bych to viděl.

Reagovat
smazaný uživatel

Jako velký fanda Bayernu musím říct, že je mi opravdu líto že takový zdroj inteligence jako filip12 "fandí" Bayernu .. za pár let až ti bude 18 tak tu přijď a zkus is přečíst cos tu psal a možná nás pochopíš...

Reagovat
tpeci

Zasloužená výhra BVB !

Reagovat
M0rb1D4S

Ten roh byl sice spekulativní a rozhodčí je mohl klidně vrátit kopat znovu, ale na to se už historie ptát nebude

Reagovat
smazaný uživatel

Fotka

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
Neuro

to co udělal Subotič bych čekal někde v žákovském přeboru

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepší by bylo nevidět to nikde.

Ale pokud si mám vybrat, tak to radši uvidím u Nevena než u maximálně 15tiletých dětí.

Reagovat
smazaný uživatel

sorry mozno ze to bude od veci ale mas nejaky link na to co spravil alebo co vlastne spravil?

(pytam sa lebo som nemohol sledovat vcerajsi zapas tak fakt neviem co sa stalo)

Reagovat
smazaný uživatel

dik

Reagovat
tomasinho

Náhodou to bylo super, Robbena nesnáším a tohle jsem si užil. Prostě vyhecovaný zápas, velké emoce.

Reagovat
smazaný uživatel

a proc? myslel si, ze Robben filmoval, tak ho serval

Reagovat
tomasinho

Však taky filmoval.

Reagovat
smazaný uživatel

Nebolo to pekné, ale podobné veci je vidieť aj El Clássicu či Derby d´ Italia..

Reagovat
Jakubisko

Tak si říkám, kdo naposled kromě Bayernu dokázal obhájit titul?

Reagovat
smazaný uživatel

Právě Borussia.

V sezonách 94-95 a 95-96.

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

Právě Dortmundu se to podařilo v sezonách 94/95 a 95/96. Pravděpodobně se mu to povede i tento rok, protože ten šestibodový náskok není vůbec malý, a navíc Bayern ho čekají těžké zápasy s Realem, takže myslím si, že Bavoři dají přednost Lize mistrů. A to se dá cítit slovy Rummenigge, který včera řekl, že normálně člověk může zdravit celek jako nový mistr, až je obrácené matematicky nemožné. Nicméně on se bojí, že nikdo už nebude schopen zastavit Dortmund k cestě k obhajobě titulu.

Reagovat
smazaný uživatel

Dortmund

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele