Svědík po konci ve Slovácku nebude hned znovu trénovat, půjde na operaci

11.05., 21:51
Aktuality
Martin Svědík (© twitter.com)

Trenér fotbalistů Slovácka Martin Svědík si nebude hledat nové angažmá hned od další sezony. Řekl to na tiskové konferenci po utkání 2. kola ligové nadstavbové skupiny o titul, v němž jeho tým prohrál 2:4 v Plzni. Devětačtyřicetiletý kouč už před měsícem oznámil, že na lavičce celku z Uherského Hradiště po tomto ročníku na vlastní žádost skončí.

"Mám určitě jasno, dám si pauzu. Sedmého srpna jdu na operaci s druhým kolenem, aby mě to nelimitovalo ve zdravotním stavu. Musím na to mít klid a nechci začínat žádné angažmá, protože ten stres vám na zdraví nepřidá. Chci si to vyřešit a pak být připravený na další výzvy," řekl Svědík novinářům.

Bývalý trenér Jihlavy, Ostravy nebo Mladé Boleslavi převzal Slovácko v listopadu 2018 a první dvě sezony s týmem dokončil ve středu tabulky. V ročnících 2020/21 a 2021/22 dosáhli Jihomoravané dvakrát na čtvrtou příčku, což je jejich nejlepší ligové umístění v klubové historii. Druhou sezonu navíc završili premiérovým triumfem v domácím poháru a následně si poprvé zahráli skupinu Evropské konferenční ligy.

Tři kola před koncem aktuálního ligového ročníku je Slovácko na šesté příčce. Na páté místo, které by mu dalo šanci na postup do pohárové Evropy, ztrácí čtyři body.

Autor: ČTK

Komentáře (11)

Přidat komentář
Mönchengladbach

Čili hapalball v Baníku i v příští sezóně?

Reagovat
Damis

Bude ve vedení, ale trénovat nebude.

Reagovat
Mönchengladbach

Princezna Koloběžka řešení, cením.

Reagovat
Salfovic

Neměl on taky v hajzlu kyčle? Nebo s tím už na operaci byl?

Reagovat
Axelrose

Já myslím že jenom kolena.

Nebo ty měl alespoň v prdeli už když hrál ligu. On měl totiž solidně nohy do "O", což má myslím i vliv na větší náchylnost k problémům.

Jinak je mi jasné, že je to asi nesmysl, ale za rok bych ho vyměnil za Trpiše, protože ten už SKS výš neposune, což jasně ukázalo včerejší derby a osobně si myslím, že ukáže také středeční utkání s Plzní.

No nic, budeme doufat, budeme tam a poženeme kluky za vítězstvím, ale už tomu letos nevěřím.

Tak snad alespoň dneska vyhrají Pce a udělají významný krok k záchraně.

Tvl, Dynamo druhé, SKS druhá tak doufám že alespoň Real udělá i LM.

Reagovat
Mönchengladbach

Svědík imho na Slavii nemá a navíc bude tou dobou v Baníku/Liberci. Jediný český TOP trenér, který ji může posunout výš, je Koubek, ale ten nebude s ohledem na věk variantou. Takže po čtvrtém projetém titulu v řadě půjde Slavia buď cestou Sparty - tedy zahraničního trenéra - nebo nastoupí kozelball či ještě horší nesmysl (Šilhavý).

Reagovat
Zdechlina

Díky za vše, tréňo! Zdraví na prvním místě

Reagovat
Axelrose

Myslím, že by odešel i tak, ale kus poctivé práce u Vás odvedl

I když on jí odváděl prakticky všude. kde trénoval.

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
Kucka

Reagovat
Sosi

Rok pauzy mu psychicky obrovsky pomuze. Jak tu uz kdosi psal, kdyby objel nejaky staze, tak pristi rok muze zacit uplne fresh a dalsich 10 let byt nejlepsim trenerem u nas....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele