Zaki si podmínky ve Wiganu nemůže vynachválit

14.10.2008, 13:23
Aktuality
Příjemným klubovým překvapením letošního ročníku Premier League je Hull City, z hráčů na sebe pak velkou pozornost poutá Amr Zaki z Wiganu. Egyptský reprezentant dal zapomenout na svou poslední evropskou štaci a prostředí na JJB Stadium si nemůže vynachválit...

"Wigan může být malým městem, ale rozhodně to není malý tým. Jsme jedním z klubů, které hrají nejlepší fotbal v lize a máme hvězdné hráče jako Heskeyho a Valenciu. Soustředím se výhradně na to dávat góly a pomáhat tak Wiganu k výhrám. To je to nejmenší, co mohu udělat pro tým a pro manažera. Vždycky mi věřil a nyní je na mě, abych mu jeho důvěru oplatil a splnil očekávání fanoušků Wiganu," prohlásil Zaki.

Zaki je hráčem Zamaleku a o jeho hostování ve Wiganu se v létě jednalo poměrně dlouho. Manažer Steve Bruce nakonec uspěl a první kola ukázala, že moc dobře věděl, do koho investuje. Zaki dal již pět branek a společně s Fernandem Torresem je druhým nejlepším střelcem celé soutěže.

Pro Zakiho není působení ve Wiganu první evropskou štací. V roce 2006 působil v Lokomotivu Moskva, na angažmá v Rusku by ale nejraději zapomněl. "Na zkušenost z Moskvy nejsem příliš pyšný. Zůstal jsem tam jenom tři měsíce a nenastoupil ani k jednomu zápasu. Chyběl mi domov a nezvykl jsem si na jiné klima. Ve Wiganu je to jiné. Věděl jsem, co mě čeká a mám takovou podporu, jakou potřebuji. Klub dělá vše pro to, abych se cítil dobře a dokonce mi sem přivedl rodinu, díky tomu se cítím jako doma. Nemohu ani popsat, jak vděčný jsem fanouškům Wiganu, jsou opravdu fantastičtí," chválí si Zaki prostředí na JJB Stadium.

Zaki je ve Wiganu zatím pouze na hostování a Steve Bruce věří, že se mu podaří dojednat trvalý přestup. "Máme dohodu s jeho mateřským klubem. Zaki je v tuto chvíli náš, tak si ho užívejme. Až bude ten pravý čas, pokusíme se dojednat přestup, ale zatím jsme na pole position, protože hraje za nás," řekl Bruce.

Autor: Tomáš Pavlík / eurosport.com

Komentáře (1010)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele