Zajímavosti z Ligy mistrů (3)

08.04.2008, 09:28
Komentáře a souhrny
V tomto pokračování se podíváme na odmávané, opakuji odmávané, a odpískané ofsajdy. Jistě vás také bude zajímat, v které časti utkání padá nejvíce gólů. Předem vám prozradím, že je to ve druhém poločase a mezi 61. a 75. minutou! A závěrem se dozvíte o rekordních záznamech v osmi kategoriích.

Ten kdo číhá za bukem...

Každý, kdo hrál fotbal, vám to potvrdí. Jeden z pěti ofsajdů rozhodčí určitě přehlédne. Tak proč to nezkusit, že?! Vyhlašujeme různé Krále. Střelců, neprůstřelných brankářů, asistentů... Tak proč jednou také nejmenovat nějakého toho "Krále ofsajdů"! V Lize mistrů si o tento titul koleduje hráč Arsenalu Emmanuel Adebayor. Rozhodčí ho v tomto nedovoleném postavení nachytali 21x! A to za 546 minut, víc nehrál. Podle oné již zmíněné matematické rovnice, čtyři odmávané, jeden přehlédnutý, to Adebayorovi minimálně 4x prošlo. To znamená, že Emánek je skoro pořad "mimo"! Nepřehánět, on je v tom ofsajdu jen jednou za půl hodinky.

A co ostatní? Má nějaké soupeře v boji o tento pomyslný královský trůn? Ale ano, pár zájemců by se našlo. Problém je v tom, že buď již nemají šanci, jejich týmy dávno v Lize mistrů skončily, nebo jsou kdesi daleko zpět. Dohnat Adebayora by v jejich případě znamenalo ustlat si ve velkém vápně a čekat...

Darko Kovačević (15) a Ruud van Nistelrooy (14) jsou opravdu "mino hru". O titul chce bojovat Thierry Henry (12). Valentin Badea (12), Tommaso Rocchi (11), samá voda, samá voda. Haló, haló, má ještě někdo zájem zúčastnit se? Nesměle, někde daleko vzadu, se hlásí Mateja Kežman a Fernando Torres, ale s devíti ofsajdy nemají téměř žádnou šanci.

A co ti naši? Vypadá, že jim brzy došel dech a tak blízko k brance soupeře se moc nedostávali. Standa Vlček a Matěj Krajčík to zvládli 3x. Ten první jednou za devadesát, ten druhý dokonce za 180 minut...

Kdy to tam nejvíc padá...

Znáte ten pocit šíleného vzteku, když stojíte ve frontě u pokladny a z tribun slyšíte řev těch šťastnějších fanoušků? Góóól! A tomu strejdovi u vchodu tak hrozně dlouho trvá! Nebo se na to už ani nemůžete dívat, deset minut před koncem se sbalíte a za stavu 0:0 naštvaně odcházíte ze stadiónu. Vyjdete na ulici a znovu to samé: Góóól! K vzteku, co? Ja vám tedy poradím, kdy se opravdu vyplatí sedět na svém sedadle nebo v pohodlném křesle před televizní obrazovkou. Tedy alespoň co se Ligy mistrů týče. Do této chvíle padlo 310 branek. Celkem 53 z nich v prvních 15 minutách. Zdá se, že kdo pozdě chodí, sám sobě škodí, že? Ona totiž ta bilance následujících dvou "patnáctiminutovek" prvního poločasu má klesající tendenci. Od 16 do 30 minuty se střelci trefili 48x a od 31 do 45 minuty pouze 42x. No a čekání na tu minutku, dvě, které sudí nastaví se už vůbec nevyplácí. Běžte na pivo, klobásu, nebo se jen tak vyčůrat. Kdo to udělal, přišel pouze o dvě branky.

A jak je to s návratem do hlediště, před obrazovku? Klídek, hráči se po přestávkovém občerstvení a odpočinku rozehrávají jen pomalu. Do 60. minuty tam spadlo pouze 38 "banánů". Ale pak pozor, soustřeďte se a ze zeleného pažitu nespusťte oči! Od 61 minuty do té s číslem 75 se totiž střílí jako kdysi u Verdunu, hned v 60 případech se síť za zády brankáře třepotala! Hned 4 góly za minutu. To, co zameškali za první hodinu, se snaží napravit v závěrečné půlhodince, protože za posledních 15 minut ještě přidávají 54 zásahů do černého.

A jestliže jsem vás v nastavení první časti hry posílal na pivo nesmíte udělat to samé po řádně odehraných 90 minutách! Přidávají se obvykle 3, 4 minuty. Jedni se po hřišti sotva plazí, jiní se snaží dohnat co se dá. A tak v této části hry také padají branky. V dosavadním průběhu tohoto ročníku LM se někdo radoval hned 15x! To by jeden neřekl... A v prodloužení 2x 15 minut? To bylo čekání na gól ztrátou času. Měli si to hned rozdat na penalty.

Rekordní záznamy...

Ona ta nej... jsou vždy zajímavá. Podívejme se na závěr tohoto pokračování "Zajímavostí z LM" právě na tyto rekordní zápisy z jednotlivých zápasů.

Nejvíce branek
Liverpool - Beşiktaş 8:0, Arsenal - Slavia 7:0, Lyon - Stuttgart, Inter - CSKA, Real - Olympiakos, Sevilla - Slavia, ve všech zápasech 4:2. Dynamo Kyjev - Manchester United, pro změnu, 2:4.

Nejvíce střel na branku
AC Milán - Šachtar Doněck 21, FC Porto - Schalke a Liverpool - Beşiktaş 20, Brémy - Olympiakos 19, Rosenborg - Chelsea, Lyon - Stuttgart a Real Madrid - Olympiakos 18.

Nejvíce střel mimo branku
Chelsea - Rosenborg 22, Benfica - Šachtar Doněck 21, Sevilla - Arsenal, Sporting - AS Řím a Beşiktaş - Liverpool 20, Sevilla - Fenerbahçe, Rangers - Stuttgart a PSV - CSKA 19.

Nejvíce rohových kopů
AS Řím - Sporting 20, Barcelona - Celtic a AS Řím - Manchester United 19, Beşiktaş - Marseille a CSKA - Fenerbahçe 18, Porto - Schalke a Manchester United - Dynamo Kyjev 17.

Nejvíce postavení mimo hru
Brémy - Lazio 15, AC Milán - Arsenal a Steaua - Arsenal 14, Brémy - Real 12, Arsenal - Steaua, Olympiakos - Beémy, CSKA - PSV a Stuttgart - Lyon 11.

Nejvíce nedovolených zákroků
Sevilla - Fenerbahçe 65, Porto - Schalke 62, Real - AS Řím 58, Slavia - Arsenal a Sevilla - Steaua 46, CSKA - PSV 44, PSV - Fenerbahçe, Inter - PSV a Dynamo Kyjev - Sporting 43.

Nejvíce žlutých karet
Real - AS Řím 11, Inter - Liverpool 9, Schalke - Barcelona a Lazio - Brémy 8, Sevilla - Fenerbahçe, Beşiktaş - Marseille a Marseille - Beşiktaş 7.

Nejvíce červených karet
Lazio - Brémy a Inter - PSV 2, v 11 dalších utkáních byla udělena jedna červená karta.

V následujícím pokračování se dozvíte, jak jsou na tom jednotlivé týmy například se střelbou, kolik minut měli míč ve své moci. Malá upoutávka? Přímo na branku vyslala nejvíce míčů Barcelona (68), vychýlenou mušku má zejména Chelsea (71), nejvíce rohových kopů zahrávala znovu Barca (72), v ofsajdové pozici nachytali rozhodčí nejčastěji, a teď se podržte, hráče celku Steaua Bukurešť (37).

Autor: Vilém Hodr

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Rozhodčí ho v tomto nedovoleném postavení nachytali 21x! A to za 546 minut, víc nehrál. Podle oné již zmíněné matematické rovnice, čtyři odmávané, jeden přehlédnutý, to Adebayorovi minimálně 4x prošlo. To znamená, že Emánek je skoro pořad "mimo"! Nepřehánět, on je v tom ofsajdu jen jednou za čtvrt hodinky.

546:21=26?

Reagovat
smazaný uživatel

nějak nechápu co tím sleduješ 26 se to skutečně rovná ale nechápu teda jsk si to myslel

Reagovat
smazaný uživatel

nevšiml jsem si že je dole hlášení chyb.. mělo by být jednou za půl hodky,je to přece jen blíž...

Reagovat
smazaný uživatel

ale jinak zase moc povedený,čte se to samo

Reagovat
alegre

Díky, ale 546:21 = opravdu 26!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyt jo původně bylo napsán text jak jsem ho zkopčil:

Nepřehánět, on je v tom ofsajdu jen jednou za čtvrt hodinky. to na 26 byla oprava

Reagovat
smazaný uživatel

"nebo se jen tak vyčůrat" zase si mě hláškama celkem dostal jinak si držíš kvalitu takže jen tak dál, zajímavý počteníčko

Reagovat
smazaný uživatel

Njekrásnější zajímavost pro mě bude až Chelsea nepostoupí

Reagovat
smazaný uživatel

a komu to jako cpes?!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Tobě ne, u tebe už je evidentně plno

Reagovat
smazaný uživatel

čekat až do rána na další díl... to mě zabije

Reagovat
smazaný uživatel

A když jsme u těch ofsajdů,neměl bys někde údaj která obrana byla v tomhle nejúspěšnější - teda kolikrát se povedla ofsajdová past?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele