Wolfswinkel se ve snaze oživit kariéru vrací na start, do Arnhemu

29.07.2016, 09:03
Aktuality
Norwich City konečně přiznává omyl a po třech letech pouští svou toho času nejdražší posilu natrvalo pryč. Ricky Van Wolfswinkel sice skóroval hned při svém soutěžním debutu, od té doby se však v lize za Kanárky neprosadil, minulé dvě sezony strávil na hostování, a teď se tak trochu vrací do minulosti...

"V dresu Vitesse jsem debutoval v profesionálním fotbale a to je něco, na co se nezapomíná," prohlásil po podpisu tříleté smlouvy Van Wolfswinkel.

Rodák z Woudenbergu se ve zhruba 40 kilometrů vzdáleném Arnhemu stal profesionálem ve svých 19 letech a v dubnu 2008 si za Vitesse odbyl soutěžní premiéru. Následně po jediné úplné sezoně přesídlil do nedalekého Utrechtu.

Teprve tam si pohyblivý útočník vydobyl mezinárodní renomé, když si v sezoně 2010/11 stanovil osobní maximum v počtu ligových branek na sezonu (15). Této metě se pak dvakrát na jeden krok přiblížil také v lisabonském Sportingu, odkud si to asi za 8,5 milionů liber namířil do Norwiche.

Svůj poslední start ve žlutozeleném trikotu si Van Wolfswinkel odbyl v srpnu 2015, když se v rámci Capital One Cupu trefil do sítě Rotherhamu. Mezi svou soutěžní premiérou a derniérou za Norwich se 27letý Nizozemec neprosadil ani jednou, a příliš mu nesedly ani hostovačky v Saint-Étienne a Betisu.

V Eredivisie má nyní Van Wolfswinkel každopádně na co navazovat. Ve svých posledních třiceti startech na nizozemské půdě se podílel dohromady na 20 brankách (šestnáct gólů, čtyři asistence) a v Arnhemu na něho teď velmi spoléhají - po návratu mladíka Solankeho do Chelsea v podstatě neměli v kádru jediného hrotového útočníka hodného základu.

Autor: Tomáš Daníček / pinkun.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
Stiksxx

Dobrý krok pro něj i Vitesse.

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
smazaný uživatel

Sakra, takovej talent ve FM to byl.

Reagovat
off-olda

Schválně, který hráč Chelsea ho posadí.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele