West Brom získalo brankáře Daňka na hostování

26.01.2008, 13:42
Aktuality
V nočních hodinách se zástupci Viktorie Plzeň a West Bromwich Albion dohodli na hostování brankáře Michala Daňka. Ten v druholigovém anglickém klubu bude působit půl roku. Pokud se prosadí, může se jeho "vypůjčení" změnit v trvalý přestup. Na oficiálních stránkách českého klubu to potvrdil předseda dozorčí rady Miroslav Kříž.

"Ano, dnes v noci jsme se dohodli. Michal Daněk odchází do West Bromwich Albion na půlroční hostování s opcí na odkoupení," řekl Miroslav Kříž, který jednal se zástupci West Brom přímo v Anglii.

Podle Kříže byla jednání korektní a vstřícná. "Prezident klubu pan Jeremy Peace i finanční ředitel Mark Jenkins vyšli požadavkům Viktorie maximálně vstříc a cena se hodně přiblížila našim představám," potvrdil.

Ke spekulacím ohledně dvoumilionové částky, kterou prosazuje tisk, se ovšem vyjádřil nepřímo. "Dojednaná částka se skládá z několika splátek," mlží Kříž.

Daněk si od svého hostování slibuje, že pozná chod klubu a zdokonalí se v angličtině. Navíc West Bromwich má reálnou šanci na postup do nejvyšší soutěže. "Budeme držet palce,, aby postoupil do Premier League a Michal Daněk tak rozšířil úspěšné zástupce české brankářské školy v nejvyšší anglické soutěži," dodal zástupce Plzně.

Do prvního týmu Viktorie tak byl přesunut Martin Ticháček, který měl původně odjet s juniorkou k přípravnému utkání do Německa. Nyní změnil své plány a odlétne za staršími kolegy do turecké Antalye. Není však vyloučeno, že se Plzeň poohlédne po novém brankáři.

Autor: Pavel Janega / fcviktoria.cz

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

hodne stesti!!!

Reagovat
smazaný uživatel

...nez v Kapr lize....navic tam je bednar.Vzdycky je lepsi mit v klubu kam dete nekoho koho znate a mluvi cesky

Reagovat
smazaný uživatel

Pro Daňka asi cesta správným směrem. W. B. A. je ambiciózní tým, který útočí na postup do Premier League. Pokud se chytne tak věřím, že se hostování změní na přestup.

Reagovat
smazaný uživatel

Bylo by dobré kdyby se prosadil.

Reagovat
smazaný uživatel

ja myslim ze by moh....ceska brankarska skola je na ostrovech uz hodne známá

Reagovat
smazaný uživatel

Co není přivařený to prodají. Na jaře bude nejlepším hráčem Petržela, toho aspoň nemůžou střelit, když jim nepatří.

Reagovat
smazaný uživatel

pěkně ..zažije postup do PL

Reagovat
smazaný uživatel

Nejdříve, že to nejde a teď ho Viktoria Plzeň nakonec pustila. Zajímavé, asi to byla dost lákavá nabídka. M.Daněk má velký potenciál se v W.B.A. prosadit a časem si i zachytat PL. V Plzni mají dobrou brankářskou základnu, takže ztratá to sice je, ale není neřešitelná. A jinak se Viktoria Plzeň v tomto přestupním termínu snažila, prodala, inkasovala slušné částky, tak uvidíme, jak se to na západě Čech za čas projeví.

Reagovat
smazaný uživatel

jsem zvedav na plzen na jare...sice ji moc nemusim ale urcite do ligy patri...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak, tak Plzeň do ligy jednoznačně patří.

Reagovat
honziss

Myslím, že má velkou šanci stát se prvním brankářem WBA. Jako jednička jim tam totiž chytá Kiely, a tomu už je tuším 37 let, takže už tam moc dlouho nepobude. A dvojku dělá Luke Steele, ale ten, ačkoliv je z líhně Man Utd, není dle mého názoru lepší než Daněk. Doufám že se prosadí a West Brom postoupí, bylo by to fajn mít v Premier League zas o dva Čechy navíc.

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas, ale Bednář tam je jen na hostování do konce sezony z Hearts. Ale předpokládám, že W. B. A. po jeho kvalitních a dobrých službách sáhnou a koupí ho pokud už to nemají ošetřené ve smlouvě, že se hostování změní na přestup.

Reagovat
smazaný uživatel

no tak myslim si ze danak tam kupuji proto ze bude do budocna 1 v tymu.preci si ho nekoupej jen jako dvojku.jinak moc preji bednarovi at se dostane do premier league snad si ho nekdo vsimne vzdyt ma vybornou streleckou bilanci.myslim ze by si to zaslouzilo i pozvanku do reprezentace na nejblizsi pretelska utkani kde budou hrat je nahradnici.myslim ze jedaleko lepsi nez kulic

Reagovat
milan78

Bednář už v repre byl a dal hned gola nebo se pletu ? trenér z olomouce má zase nařízený stavět ty kluky z kapr ligy, aby šli za draho ven.....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele