Wenger se cítí po debaklu ponížený, ale rezignovat nehodlá

28.08.2011, 21:19
Aktuality
Potápějící loď opouštět nehodlám, hlásí kormidelník Arsenalu Arsene Wenger. K čemu jinému přirovnat rozsáhlou krizi Gunners, která dnes vyvrcholila na Old Trafford, kde Wengerova mladá skvadra podlehla Manchesteru United 8:2. Wenger po zápase přiznal, že se cítí ponížený...

Arsenal se před očekávaným duelem druhého kola zmítal v krizi. Po odchodech Cesca Fabregase a Samira Nasriho, několika disciplinárních trestech a zranění měl Wenger k dispozici v Manchesteru výrazně oslabený tým a bylo to znát.

United si dělali se soupeřem, co chtěli, a uštědřili mu nejhorší porážku v jeho dlouhé historii. Fanoušci Rudých ďáblů během zápasu zpívali oblíbené 'ráno budeš vyhozen', což pochopitelně směřovalo ke zkušenému kouči na lavičce soupeře. On ovšem odcházet nehodlá.

"Když obdržíte osm gólů, tak se cítíte ponížený," přiznal. "Byl to pro nás strašlivý den. Ve druhé půli jsme se psychicky totálně složili. Oni hráli dobře a potrestali nás. Když jsme prohrávali, snažili jsme se vrátit do zápasu, ale otevírali jsme obranu a United trestali. Dnes skvěle zakončovali," podotkl Wenger, který dnes nemohl počítat s Wilsherem, Diabym, Gervinhem, Vermaelenem, ani Gibbsem.

Proti Man United dnes Arsenal vyrukoval se skutečně mladým kádrem, a tak byl Wenger dotázán, zda mužstvo nepotřebuje přidat nějaké zkušenosti. "Ano, ale je to těžké, když prohrajete 8:2. Je lepší, když raději příliš nemluvíte, protože to vypadá, že hledáte výmluvy, ale bolí to. Musíme vyřešit problémy, které v mužstvu máme," odpovídal Wenger.

Zároveň ale odmítl, že by hodlal po 15 letech ve funkci odstoupit. "Ne, to rozhodně ne," ujistil a téma se samozřejmě stočilo na možné posily. Wenger je nyní pod obrovským tlakem a posily po něm žádají snad všichni. "Vím, že když se v Anglii prohraje zápas, jsou hned nové posily řešením. Měli jsme dnes mimo osm hráčů, to by zasáhlo každého," pravil Wenger, ale na tiskové konferenci pak přiznal: "Jsme blízko podpisu útočníka, ale stále sháníme záložníka a obránce."

Oním útočníkem je jihokorejský útočník Park Chu-Young, jenž by měl s Arsenalem podepsat ještě dnes. Záložní řadu Gunners pak neposílí Mikel Arteta, spojením s ním totiž Wenger odmítl.

Autor: Ondřej Holzman / skysports.com, arsenal.com

Komentáře (1011)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele