Výprava Francie bude pompézní

17.12.2022, 22:40
Aktuality
Karim Benzema do Kataru na finále neodletí (© AFP)

Francouzský prezident Emmanuel Macron vypraví do Dauhá speciální let s několika známými osobnostmi, které tak budou moci přihlížet finále světového šampionátu přímo z tribuny. Již dříve bylo avizováno, že ne palubě bude Paul Pogba, který k cestě dostal svolení od svého zaměstnavatele z Juventusu, a přidají se k němu také Presnel Kimpembe a N’Golo Kanté. Naopak nabídku na společnou anabázi odmítl z osobních důvodů Karim Benzema. Všichni tito francouzští reprezentanti se na MS v Kataru nepředstavili vlivem zdravotních problémů.

Přítomna na Lusail Iconic Stadium bude mimochodem také Brigitte Macronová, choť francouzské hlavy státu, a francouzská ministryně sportu Amélie Oudéaová-Castéraová. Pozvání přijali i judista Teddy Riner, bývalí fotbalisté Jean-Michel Larqué a Alain Giresse, rozhodčí Stéphanie Frappartová, první žena v historii řídící utkání mistrovství světa, a chybět by neměl ani bývalý boxer Brahim Asloum. Ze sportovních osobností naopak nabídku odmítli Michel Platini, bývalý předseda UEFA, či Laurent Blanc, současný trenér Lyonu.

Zápas bude moci sledovat také egyptská mezzosopranistka Farrah El Dibanyová, členka Národní opery v Paříži, kterou pozval sám Macron. Na tribunách by se měli zjevit rovněž fotbaloví experti Laure Boulleauová a Benoit Cheyrou, stejně jako bývalý voják elitních jednotek Thibaut Foray, který má amputované obě nohy. Nezapomnělo se ani na dva teenagery, kteří jsou součástí systému sociální péče o děti, a to v doprovodu jejich ředitele.

Autor: Patrik Sandev / getfootballnewsfrance.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
cubinho

Naopak nabídku na společnou anabázi odmítl z osobních důvodů Karim Benzema. “

Proc anabazi?

Reagovat
emanuel habasko

Tu sopranistku bych taky bral všude s sebou, nedivím se Macronovi.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele