Vyloučení nebylo, dva góly neměly platit, zlobil se Ten Hag po Kodani

09.11.2023, 11:48
Aktuality
Erik ten Hag (© AFP)

Trenér Manchesteru United Erik ten Hag si po porážce v Lize mistrů 3:4 na hřišti FC Kodaň stěžoval na výroky rozhodčích. Podle nizozemského kouče byl na konci prvního poločasu nesprávně vyloučen Marcus Rashford a následně jeho tým ztratil dvoubrankové vedení po sporných gólech. Anglický velkoklub prohrál třetí ze čtyř zápasů v soutěži a dvě kola před koncem je na posledním místě skupiny A.

"Sehráli jsme výborné utkání, až do červené karty. Ta všechno změnila, pak se z toho stal jiný zápas. Hráli jsme tak dobře, a stejně nemáme ani bod. Velké zklamání," litoval Ten Hag na pozápasové tiskové konferenci.

United brzy vedli po dvou trefách odchovance kodaňského klubu Rasmuse Höjlunda. Ve 42. minutě ale Rashford ošklivě prošlápl kotník Eliasi Jelertovi a litevský sudí Donatas Rumšas po poradě s videorozhodčím anglického reprezentanta vyloučil. "Hodně přísně vyloučení, jen se snažil pokrýt míč. Při kontrole u videa bylo vidět, že ani rozhodčí si není jistý," podotkl Ten Hag.

Záhy využil přesilovku Mohamed Elyounoussi. Ve třináctiminutovém nastavení, které způsobilo několik dlouhých přerušení během úvodního dějství, navíc zahrál Harry Maguire ve vápně rukou a z penalty srovnal Diogo Goncalves.

"Ani jeden z těch dvou gólů neměl platit. U prvního stál před naším brankářem hráč v ofsajdu a druhý padl z penalty, která neměla být nařízená. Co s takovou rukou můžete dělat?" zlobil se Ten Hag. "V posledních zápasech jde hodně verdiktů rozhodčích proti nám. Sezona je ještě dlouhá, snad se to jednou otočí také v náš prospěch," přidal.

Divoký průběh měl duel na stadionu Parken i po změně stran. V 69. minutě po další ruce vrátil favoritovi vedení z pokutového kopu Bruno Fernandes, obrat ale nakonec dokonali v 83. minutě Lukas Lerager a o čtyři minuty později parádním volejem Roony Bardghji. Švédský talent, jenž příští týden oslaví teprve 18. narozeniny, se stal nejmladším hráčem, který v Lize mistrů pokořil obranu "Rudých ďáblů".

"Na konci jsme ztratili koncentraci, i tak najdu na utkání hodně pozitiv. Úvodních 20 minut bylo nejlepších, co jsem na lavičce Manchesteru zatím viděl. I v oslabení jsme kontrolovali hru," uvedl Ten Hag.

United poprvé prohráli v Lize mistrů zápas, v němž vedli o dvě branky. Zároveň prohráli deváté z úvodních 17 soutěžních utkání v sezoně, což se jim stalo naposledy v ročníku 1973/74. Manchester se v tabulce propadl na poslední místo o bod za Kodaň a Galatasaray, který ve středu podlehl 1:2 suverénnímu Bayernu Mnichov, už jistému vítězi skupiny A.

Autor: ČTK

Komentáře (457)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele