Villas-Boas v Číně završil rok bez trofeje, pokračovat možná bude

29.11.2017, 09:55
Aktuality
Nezdarem skončila první sezona trenéra Andrého Villase-Boase v Číně, a tak by se mohlo jednat také o jeho poslední ročník v tamější Superlize. Portugalský kouč už se prý sám rozhodl a o svých plánech již zpravil také vedení Šanghaje SIPG, prozatím však odmítl výsledek svého přemítání prozradit...

Villas-Boas k novinářům promlouval zklamaný po odvetě finále národního poháru, v níž sice jeho SIPG sousední Shenhuu udolalo 3:2, vzhledem k brankám vstřeleným na půdě soupeře mu však trofej přesto unikla. Portugalcův tým takhle po ligovém finiši na druhé příčce a vypadnutí v semifinále Ligy mistrů musel polykat další hořkou pilulku.

"Musím převzít odpovědnost a přiznat si své selhání," byl na tiskové konferenci velice sebekritický bývalý lodivod Porta, Chelsea, Tottenhamu a Zenitu Petrohrad. Ten do Šanghaje zavítal v listopadu 2016 a podepsal víceletý kontrakt, nepsanou podmínkou potom byl zisk aspoň jedné trofeje.

"Teď není čas hovořit o tom, zdali zůstávám, nebo odcházím. SIPG mé rozhodnutí zná, a znát ho brzy budete i vy. Teď ale není ten správný čas," dodal Villas-Boas.

Čtyřicetiletý trenér, za nímž do Číny mířil záložník Oscar z Chelsea, je mezitím sázkovými kancelářemi v Británii pasován na jednoho z kandidátů na volný post manažera Evertonu. Favoritem se nicméně v tuto chvíli zdá být Sam Allardyce.

Autor: Tomáš Daníček / ojogo.pt, liverpoolecho.co.uk

Komentáře (21)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Šašo

Reagovat
smazaný uživatel

A já jsem si zrovna tak před měsícem říkal, kde že je tomuhle "Special Two" konec.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jeho výsledky v Číně ale špatné nejsou . Ona zmíněná Šanghaj číslo dvě s propadákem Tevézem i přes zisk trofeje zklamala více . Semifinále LM je úspěch stejně tak druhé místo za Evengrade .

Reagovat
smazaný uživatel

To jo, ale mně spíše šlo o to, že tím jak odešel z Evropy, tak zapadl. Několik lidí asi pořád sleduje třeba ligu v Číně, jako ty předpokládám, ale bude to mizivý procento. A pro lidi jako jsem já, co už ten fotbal nesledují tak usilovně, tak se tím odchodem z Evropy prostě vytratil. Stejně jako postupně ty hráči.

Reagovat
mayday

Když tam odešel Dočkal, tak se občas podívám na výsledky. V každým týmu je teda 3 - 5 cizinců, ale spíše mě překvapilo, kolik trenérských ,,superhvězd" tam trénuje. Skoro každej tým trénuje cizinec - Villas, Cannavaro, Scolari, Pellegrini, Capello, Magath, co mě teď tak napadlo.

Reagovat
dave30

U té Činy jde o to, jak platí to, co naslibovali. Až se rozpovídají všichni, kteří nedostali to, co měli ve smlouvách (a zkus je tam žalovat ), tak se budou mnozí divit. První u nás bude asi Dočkal...

Reagovat
Franck

Dočkal stejně půjde zpátky do Sparty, snad mu ten čas tam zas tolik neuškodil

Reagovat
mayday

Tak myslíš, že by na taková trenérská jména něco zkoušeli? U Dočkala bych to nevylučoval, to je na ty poměry ,,nula" oproti těm ostatním jménům.

Reagovat
dave30

Nevím jak trenéři, ale pár hráčů tam odtud odcházelo s nepořízenou (vím o Drogbovi a Anelkovi). Nechce se mi věřit, že to byly jen výjimky.

Reagovat
mayday

Taky pravda no.

Reagovat
fantomas

SIPG měla od počátku mnohem větší ambice a lepší kádr, to se nedá srovnávat. Všude končili těsně pod vrcholem, ale to je jen slabá útěcha. Evergrande jim koneckonců v CSL docela uteklo.

Reagovat
smazaný uživatel

Vůbec bych se nedivil tomu, kdyby ho Křéťa přivedl místo Stramy.

Reagovat
smazaný uživatel

Je skvělý. Ale nikdy nedostal pořádnou šanci to dokazat

Reagovat
Filipow

To bych zrovna Boase bral jakou úplně jinou ligu jak Stramaccioniho.

Reagovat
smazaný uživatel

Boase už by asi i kretinsky ucítil v peněžence, kdyby bral to co v Číně

Reagovat
Josifek

To asi nebude pořád moc reálný minimálně finančně ne? V Číně musel mít/má strašnou řachu...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jak se to vezme. Tolik, kolik bral v Číně mu v Evropě nezaplatí asi nikdo.

Reagovat
spider_8

Taky bych se nedivil, ale až tak po dalších 2-3 neúspěšných angažmá

Reagovat
FC Porto FC

Král

Reagovat
MagpeCZ
Reagovat
Elliasson

Tak přeci jen.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele