Video nefunguje, není jasné, kdo má odpovědnost, řekl kouč Íránu

26.06.2018, 09:35
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (132)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ten tedy řádně brečí, od něj jsem to nečekal. A Ronaldo nemusel dostat ani žlutou, vždyť se jen dostával před něj, jako každý útočník si před něj dal ruku a snažil se ho odsunout, aby se dostal před něj, nikam ho loktem nechtěl udeřit. Nevím co Queiroz viděl, že by mu dával červenou.

Reagovat
johan14

Queiroz to tlačí hlavne na túto situáciu. Nemala byť žiadna karta, no Irán mal kopať ešte jednu penaltu a to oveľa skôr. Na ORF1 to skvelo rozobrali aj s videom. Nechápem, že to tí pri videu na stadione nevideli.

No podstat je inde. Nieje jasné ani kto vlastne rozhoduje, video alebo rozhodca na ihrisku. A tak isto je len na video rozhodcoch čo posúdia, čo nie.

Gól FIFArepre proti Brazílii a neiodpískanú jedenástku pre Srbsko vôbec neposudzovali. A to zaváňa korupciou.

Reagovat
smazaný uživatel

To máš pravdu, to video úplne nefunguje. Hlavne ak sa rozhodca ide pozriet sám na video, tak vždy rozhodne, že je faul. Nikedy nepovie, že sa nič nestalo, proste vždy je faul. ... A ako hovoríš, tí čo sedia u videa, tak častokrát chybujú. .. Video je dobré na tie jasné situácie, ale na také, čo sú diskutabilné, tak tam nič nevyrieši. Napríklad podla mna ta penalta na konci nemala byť, Cedric sa ledva doktol tej lopty rukou, to bola velmi, velmi prísná penalta.

Reagovat
johan14

Rovnako ako proti Dánsku, tam to tak isto penalta nemala byť. Tých penált je už priveľa, niektoré by niekedy rozhodca nepískol, ale keď mu dajú pokyn z videa tak to pískne a zbaví sa zodpovednosti.

A hlavne by sa malo zaviesť ako je to v NFL. Tréner by mal mať 2 možnosti požiadať o video. Ak by neuspel, tak napr. jedno striedanie menej. A hlavný by mal na štadióne do mikrofónu vysvetliť ako a prečo sa rozhodol ako sa rozhodol.

No ale prečo si zobrať niečo od niekoho kto má dlhoročné fungujúce skúsenosti. To by sa potom zápasy ťažko ovplyvňovali.

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavní ve včerejším zápase s Íránem by to ani říct všem na stadionu, protože by ho horkokrevní Íránci k tomu ani nepustili.

Nechutný Írán.

Nechutný Queiroz.

Nechutné simulování.

Reagovat
ttopi

Ono to má svou logiku. Vem si, že ti lidé u videa jsou buď rozhodčí, nebo lidé, kteří prostě znají pravidla a jejich výklad. Podle mě je vysoká pravděpodobnost, že když už mu řeknou, ať se jde podívat na video (a to jich tam sedí asi 6 nebo kolik), tak že prostě mu poradí dobře a on potvrdí faul.

Nebo proč si myslíš, že by těch 6 u videa se shodlo na faulu a rozhodčí rozhodl, že faul nebyl? Nezní to moc pravděpodobně. Jak říkám, hlavně proto, že u toho VAR jsou většinou sami rozhodčí.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to ale není. Pokud si jsou videorozhodčí jistí, tak mu to řeknou přímo do sluchátka, že faul byl. Pokud je však situace diskutabilní a oni na 100% neví, jeslti byl faul nebo ne, případně se neshodnout, tak dají hlavnímu pokyn, aby se šel kouknout sám. A proč vždy hlavní rozhodne, že faul byl?

Reagovat
ttopi

Ty ale potvrzuješ to, co říkám já, jen to píšeš jinak. Přece kdyby si ti u videa byli jisti, že faul není, tak rozhodčímu ani nevolají. A jelikož mu volají a je jich tam na to několik, tak mají asi pravdu. A rozhodčí to potvrdí.

Tohle je zbytečná debata poměrně

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud to je diskutabilní zákrok, kdy je těžké říct podle pravidel, jestli faul je nebo ne, tak se videorozhodčí asi neshodnout, proto zavolají hlavního, ať se jde podívat sám. Chápeš, je jich tam 6 či kolik, a třeba 3 řeknou, že to je faul a 3 řeknou, že to není faul. Tak se jde rozhodčí podívat sám.

Reagovat
ttopi

Tak včera jsme mohli vidět, že rozhodčí si šel video prohlédnout, ale nakonec penaltu pro Nigerii nepískl. Jsi spokojený? :-)))

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, protože to byla jasná penalta, nechápu, že to nepískl...

Reagovat
ttopi

Aha. Tak to už nemá cenu s tebou v diskusi pokračovat, když to zavádíš to týhle roviny. Tohle dle pravidel penalta není. Stejně tak to není penalta dle logiky, protože ta ruka neměla na akci žádný vliv, hlavička Roja by odvedla míč mimo vápno.

Díky za diskusi a zase někdy

Reagovat
smazaný uživatel

Na druhou stranu udělat tohle někdo Ronaldovi nebo Pepemu, tak tam dělají kotouly a valí se ještě teď

Reagovat
janinho

to na veci nic nemeni. pochybujem ze 4 rozhodcovia v miestnosti pre VAR posudzuju situacie na zaklade umeleckej hodnoty kotulov po zakroku...

sice som ten zakrok CR videl len na malom videu s dost zlou kvalitou ale za co tam akoze mala byt CK nechapem... ked som videl rano diskusiu k zapasu tak som mal pocit ze tam laktom niekomu hlavu odstrelil.

a queiroz teda nech laskavo neplace, lebo ta jeho banda sa vcera spravala jak keby miesto iontakov mali vo flasiach rozmixovany kokain alebo neviem co. mozu byt radi ze nedohrali zapas osmi, lebo to ako sa tam spravali k tomu rozhodcovi som teda davno nevidel.

mali hrat futbal cely zapas a nie 15 minut a verim ze by postupili. so spanielskom hrali do golu ultramegabeton bez snahy preliezt stredovy kruh a ked prehravali tak zrazu vedeli spanielom aj celkom dost zatapat.

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasím s tím, že si nezaslouzili postoupit, ale třeba přímo v téhle situaci, kde popisuješ, že neměla být karta, tak to bylo spíš z frustrace, protože míč byl úplně mimo, což karta je, jinak penalta v nastavení přísná i s videem

Reagovat
janinho

ja som nikde nenapisal ze nemala byt karta. ta ZK je mozno trosku prisna (ked beriem do uvahy celu situaciu, spravanie protihraca a pripadne spravanie irancanov v celom zapase) ale hadat by sa kvoli nej isto nikto nesiel. ale v diskusii k zapasu som rano cital kopec prispevkov ze CR neviem aky laket, ze cista CK atd, tak len hovorim ze ked som si to nasiel v zlej kvalite na YT tak som normalne rozmyslal ci pozeram na spravnu situaciu.

tu penaltu pre iran som zatial videl len 1 zaber v telke, este si to pozriem, ale z toho co som cital mam pocit ze uplne jasna teda nebola.

Reagovat
merlick

ten iranec sa vraj prestal valat iba teraz pred hodinkou.

Reagovat
Artaxerxes

Reagovat
PP

Iránec provokoval, ale ten úmyslný loket nevidí leda pitomec..

Reagovat
smazaný uživatel

To je i můj názor, nejde říct, že si za to iranec mohl, protože se choval jak debil, prostě Ronaldo porušil pravidla, z frustrace mu dal loket mimo souboj o míč

Reagovat
ratusek

Má pravdu. Ne ve všem, ale v.části ano. Už je tolik sporných momentů a ty právě se zavedením videa měly zmizet. Srbsko, Švédsko, Korea a další by mohli vyprávět.

Hlavně že se plácají po ramenou jak video skvěle funguje.

Reagovat
verv

Tak nikdo přece nemohl čekat, že se zavede video a hned zmizí všechny kontroverze. Ale určitě je to posun vpřed a až se zbaví těch "porodních bolestí" tak to bude ještě lepší. Ale Queiroz má rozhodně pravdu v tom, že by trenéři měli vědět co a proč se řeší a že ta komunikace hlavního s tím u videa by měla být slyšet.

Reagovat
johan14

Po 48 letech sledovaní fotbalu mám srdce plné smutku. Mají nejnovější technologii, hodiny tréninku s ní, tisíce dolarů, pět lidí, co sedí nahoře a nevidí jasné situace.

Je mi blivno z takého videa a z toho ako zahdzujú takú skvelú šancu urobiť z futbalu čistý šport.

Reagovat
FC Porto FC

Ta žlutá byla úplně optimální

Reagovat
Stannis Baratheon

Video funguje. Jen Queiroz prostě nemůže unést nepostup. Jestliže videorozhodčí dá podnět hlavnímu, ať situaci přezkoumá a zhodnotí podle svého uvážení na svou odpovědnost, on tak učiní.

Pokud mu podnět nedá, protože se o faul, ruku či jiný sporný moment nejednalo, rozhodčí nemá důvod situaci zkoumat a veškerá zodpovědnost jde za videorozhodčím.

Nevím co tu brečí. Video je krok vpřed, a každý krok vpřed je dobrý. I kdyby to mělo vyřešit byť jen polovinu těchto sporných situací - je to stále pozitivní.

Kdybyste hráli fotbal celý zápas, a nejen 20 minut, možná byste úspěch zapsali, protože fotbal vám očividně docela šel. Ale polehávání, handrkování a hádaní - to je vaše doména.

Reagovat
johan14

Takže videorozhodca rozhodne či bola penalta alebo nie a ani to nepotrebuje konzultovať s hlavným??????

Lepšie sa to nedá vymyslieť pre korupčníkov. Už nikto nenesie zodpovednosť

Reagovat
Stannis Baratheon

Pokud má videorozhodčí a jeho asistenti podezření, že by se o ruku či faul jednat mohlo, tak to řeknou hlavnímu rozhodčímu a veškerá odpovědnost je pak na něm. On se jde podívat na video, a sám už rozhodne. Pokud si není videorozhodčí jistý, učiní stejně. Pokud ale videorozhodčí úplně jasně vidí, že ruka, potažmo faul či ofsajd nebyl, řekne to hlavnímu rozhodčímu, ale veškerá odpovědnost jde za ním. Proto chodí HR kontrolovat videozáznamy tak často - videorozhodčí se tím zbavují zodpovědnosti.

Je to vymyšleno nejlépe, jak mohlo a nic lepší v současné době vymyslet nelze.

Reagovat
johan14

Pozri si niekedy zápas NFL, a uvidíš, že sa dá.

Reagovat
Stannis Baratheon

to je trochu jiný sport, ne?

Reagovat
johan14

Tu ide o použitie videa, takže: lepší v současné době vymyslet lze.

Reagovat
Stannis Baratheon

Jenže jde o to, aby to šlo aplikovat na fotbal. (ten co se skutečně hraje nohama) Jinak, samozřejmě jakoukoliv změnu k lepšímu bych vítal, ale tohle je je hodně solidní a ty kecy o odpovědnosti - to je vyloženě pláč, protože otázka odpovědnosti je vyřešená úplně jasně. A jak jsem psal, i kdyby VAR vyřešilo jen polovinu sporných situací, je to snad lepší než nic, ne?

Takže opravdu nechápu lidi, kteří VAT totálně zavrhují, protože oni sami budou první kteří se budou vztekat, že dostanou branku z penalty, která neměla být.

Reagovat
johan14

Ja video bvítam, no v takomto prevedení je kontraproduktívne. Aj v NFL / viem, že sa to hrá rukami / sú sporné situácie, no ak to rozhodca vysvetlí, tak si všetci povedia OK ide sa ďalej aj keď sa to mne nepáči. Keďže má tréner právo vyžiadať si opravu, tak hráči nekecajú rozhodcom či si má, laebo nemá pozrieť video. Každý touchdown sa aktomaticky preskúmava, takže neregulárny nemôže padnúť. Rozhodca je posvetný, keby si tam dovolili hráči to, čo sa deje bežne vo futbale, tak lietajú mega pokuty a stopky na niekoľko zápasov.

V tomto sa je FIFA ďaleko za NFL.

Reagovat
twelwer

Reagovat
Chihuri

Aplikovat by to šlo. Prostě by se přidala, k již zkoumaným situacím, výzva trenéra. Například jedna na zápas či poločas.

Ještě co bych z NFL (a třeba i z hokeje) přebral je vysvětlení rozhodnutí po prozkoumání videa, které by rozhodčí pomocí mikrofonu zahlásil na stadionu, aby ho slyšeli všichni.

Reagovat
janinho

ziadny videorozhodca neurobil rozhodnutie, to je na hlavnom. oni ho len mozu upozornit, aby si siel nejaku situaciu dodatocne skontrolovat, ale konecne rozhodnutie VZDY robi rozhodca.

niektori by ste si mali ist skusit odpiskat nejaky ten zapas aby ste vedeli vobec o com hovorite lebo pyskovat od telky je jedna vec ale rozhodnut sa v sekunde je nieco uplne ine.

VAR je jednoznacne krok vpred.

Reagovat
janinho

suhlasim! nechapem ze tu niektori vypisuju ako keby to video viac ublizovalo nez pomahalo... len na tych MS odhalili na jeho zaklade rozhodcovia niekolko situacii, ktore by ostali nepotrestane a vyrazne by ovplyvnili vysledky. nikto nehovoril ze to hned bude 100%tne, ale urcite s videom bude menej krivdy nez bez neho.

queiroz ucebnicovo nezvlada.

Reagovat
mesyas

Co to je zase za hejt. Za ten "zakrok" by chtěli červenou? plačky

Reagovat
MySch017

Za toto červená? Carlos, čo si v tom Iráne stratil súdnosť??

Reagovat
MySch017

Ešte by som doplnil, že ten "faulovaný" hráč by si zaslúžil žltú kartu za tú nafilmovanú piruetu, ktorú si struhol po tom brutálnom lakti....

Reagovat
verv

takže to podle tebe nebyl faul?

Reagovat
johan14

Chcel sa dostať pred súpera, takých situácií je v zápasoch neúrekom. Žiadny lakeť na kartu tam nebol.

Reagovat
verv

Chtěl se dostat před soupeře a přitom ho trefil rukou do hlavy, to snad musel vidět každej. Na červenou to nebylo ale žlutá naprosto adekvátní.

Reagovat
johan14

Tak kam? Do hrude, či do hlavy?

Reagovat
verv

někdo tady snad mluví o hrudi?

Reagovat
smazaný uživatel

Byl. Od toho Íránce nedovolené bránění.

Reagovat
verv

Reagovat
MySch017

to bol, ale nebol ani len na kartu... nieto ešte na červenú

Reagovat
verv

takže byl faul, ale ten faulovanej by měl dostat žlutou za simulaci o červené nikde nepíšu

Reagovat
MySch017

ty si videl, čo predviedol po tom brutálnom faule? predviedol Neymara v najlepšej hereckej forme... za toto divadlo áno, jasná žltá karta

Reagovat
verv

jenže pokud je to faul, tak hráč nemůže dostat žlutou za simulaci. nehledě na to, že za celý MS bylo hodně horších simulací a taky se netrestalo, tady ho aspoň fakt trefil, jak intenzivní to bylo je diskutabilní

Reagovat
smazaný uživatel

ježiš. Když neni video všichni brečí, když je video všichni brečí.

Fakt k breku..

Reagovat
johan14

A ty brečíš, že všichni brečí.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Jenom taková technická: včerejší Cristianův úder mi přišel v podstatě totožný jako u Sergiho Roberta v posledním Clásicu, kde se vzácně všichni shodli, že se trestá primárně úmysl (tedy jasná červená) a nikoliv “kvalita provedení”, tedy následek. V čem to bylo včera jiný?

Reagovat
smazaný uživatel

Víceméně ve všem.

Reagovat
johan14

Reagovat
smazaný uživatel

Trestá se primárně úmysl jo? To je teda pěkné hovno. Úmyslně dělají hráči na hřišti skoro všechno, takže následek je rozhodně důležitý.

Reagovat
johan14

Reagovat
johan14

Ideozločin.

Reagovat
Kang & Kodos

V tom, že fanoušci Realu a Barcelony jsou většinou nesoudný košťata

Reagovat
Nihilister

Reagovat
JessePinkman

Reagovat
Y.N.W.A

Reagovat
smazaný uživatel

Skap

Reagovat
smazaný uživatel

Už to říkám dlouho. Dejte výzvu k použití VAR trenérovi nebo kapitánovi. Stejná pravidla jako v tenise. Viděl bych to na 3 možnosti za zápas nebo 2 za poločas.

Neříkám, že to vyřeší všechny problémy ale může to být lepší způsob než toto.

Nevyřeší to samozřejmě tisíc názorů na jednu situaci ale tento problém bude vždy. Rozhodně to ale vyřeší to, že se nejde podívat vůbec, jako v případě Švýcarska.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Horajdinho

Ma pravdu ten chlapec.

Reagovat
Acrocephalus

Za tohle se cervene karty nerozdavaji, nebylo proc. Ani tu zlutou bych nedal, nebyl duvod. Zlutou bych Ronaldovi udelil vzdy pri simulaci, na to on je expert, ale za tohle ani nahodou. Video je rozhodne pro fotbal dobre, podle me jsou vsechny verdikty mnohem presnejsi. Pak uz zalezi na nastaveni meritka, jak prisne se vse bude posuzovat. Vzdy tu budou rozdilne nazory na to, co uz je a co neni na penaltu, to s videem nezmizi, ale rozhodne to pomuze.

Reagovat
_Blind_

Tak hlavní problém je pořád to kdo u toho videa sedí, třeba včera se nebáli rozhodčímu říct několikrát za poločas ať se na to jde raději podívat znovu, pak přijde zápas kdy tam sedí ignoranti a nezavolaj ho na nic, i když ten faul je do očí bijící jako třeba neodpískaná penalta proti Německu.

Reagovat
JessePinkman

Red pro Ronalda měla bejt. Ale jen proto, že je to Rony, tak mu ji prostě nedal.

Reagovat
johan14

Vďaka za hodnotný príspevok do diskusie o VAR.

Reagovat
JessePinkman

Nemáš za co.

Reagovat
smazaný uživatel

Vsak ma pravdu.!

Quod licet Iovi, non licet bovi

Reagovat
smazaný uživatel

Kouč Queiroz by se neměl vůbec rozčilovat. On a jeho nechutná zvířecí íránská skvadra, chtící za všechno video, by se měl sebrat a už se na MS nikdy neobjevovat.

Je pravda, že to včera bylo dost nejasné. První dva případy byly posouzeny dobře, ale ten třetí? To chceme za takovouhle teč ruky trest v podobě penalty? Nepopírá to její podstatu?

https://miliussport.blogspot.com/#!/2018/06/world-cup-blog-den-12.html

Reagovat
FFA

Suhlasim, ze VAR este treba doladit, ale urcite je to cesta.

Co sa mi ale na tychto MS absolutne nepaci, tak to je neustale sa valanie hracov po zemi po minimalnych alebo uplne vymyslenych dotykoch od protihraca. Je to nechutne, teatralne a je naozaj smutne, ze sa toto nijako neriesi. Ved tam vcera kazdych par minut niekto lezal na zemi a vyzeral pri tom, ze ma minimalne zlomenu nohu...

Ak toto maju byt futbalove vzory pre nase deti, tak to je pekne v prdeli.

Reagovat
smazaný uživatel

Naprostý souhlas, je to nechutné. A Írán v tom je zatím na letošním turnaji mistrem nad mistry. Ještě, že táhnou domů. Dívat se na ně ještě proti Uruguayi, to už by se fakt nedalo..

Reagovat
verv

Zatímco na simulujícího Ronalda, Pepeho nebo Quaresmu bude radost pohledět

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Má pravdu, futbal je často neférový. Keby bol fér, zo zápasu s Marokom by nezískali ani bod a včera by im už o nič nešlo. Inak zákrok Ronalda maximálne na prísnu žltú kartu a môžu byť radi za veľmi prísnu penaltu.

Reagovat
Nuno čomes

Ronaldo zbytečná hloupá, nebyl tam žádný úmysl a jen se dostával před něj, Video nemělo být zavedeno vůbec, ted se bude pokaždé přerušovat při snaze vyhodit hráče za jakýkoliv dotyk, strašná komedie ten dnešní fotbal. Viděl naopak někdo přesvědčivě tu ruku po které byla pro Íránce nařízena penalta? Zdá se mi, že se píská strašně moc penalt za úplné blbosti, které v dřívějších dobách by se ani neřešili. A je to špatně.

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
JohnKoul

Reagovat
mayday

CR byl pořádně pokakanej, když rozhodčí sledoval tu obrazovku a chystal se jít zpátky na hřiště Ale žlutá optimální, možná ani to ne. Mimochodem nepřijde Vám Ronaldo trošku pohublej?

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasim s nim. Byl jsem obrovskej zastance videa. Ale to, co se ted deje, to je k bliti. Pomaha se jen tem silnejsim. Jak je mozne, ze platil gol Costy? Ze nebyla penalta na Mitrovice? Ze Ronaldo/Pique nedostali cervenou? Ze na Kanea nebyly penalty? A to je jen par situaci co si vybavim ted z hlavy. To je proste pruser jako Brno.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Nuno čomes

Ronaldo? červenou? za co?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hurrikane

větší plačka než Hapal po prohraném zápase u nás

Reagovat
Diego2

Portugalce totalne nemusim, ale tento Iransky hnus kdyby postoupil tak je to nejvetsi ulet MS 2018.

Za toho Ronalda by jsem ani kartu nedal, normalne se prodiral pres hrace, naopak bych dal Irancovi za tu hereckou vlozku.

Nejodpornejsi tym celeho MS.

Reagovat
zelda

Iránci hráli většinu skupiny jako největší kurvy, nonstop brek a simulace, nepřiměřeně agresivní zákroky...

Fanoušci dotáhli vuvuzely, v noci nenechali spát portugalskej nároďák...

A teď mají ještě koule na to si stěžovat, je mi z nich k zblití. Nejnechutnější tým na šampionátu o parník

Reagovat
netopier

Reagovat
janinho

som myslel ze niekto kto trenoval v ManU a Reale bude trosku nad vecou ale zjavne ma za tie roky Queiroz v hlave uplne vymyte. dobre mu je tam...

Reagovat
Pony Slaystation

A ještě se jmenují Islámská Republika Írán

Reagovat
Acquanni

Ti fanoušci před hotelem, to byla hrozná prasárna a nejhorší je, že jim to nejspíš dost fungovalo. Že tam prý lezl i Ronaldo z okna nasraný ať je nechají.

Reagovat
F.Torres

vybombardovat

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud za toto červenou, tak pak prakticky všem hráčům ve vápně před rohem automaticky taky. Největší problém není video, ale to že vůbec dovolují hráčům a trenérům řvát na rozhodčí jak protržený. Za to by měla být automaticky žlutá. To by všchny naučilo jak se chovat.

Reagovat
twelwer

Suhlasim

Reagovat
netopier

"Ve fotbale není spravedlnost, ale kdyby ano, musel by Írán zvítězit."

To je dobrý jebo

Môže byť rád že im pískol tú trápnu penaltu ktorá nemala byť.

Nie je lakeť ako lakeť, niekedy je úmyselný niekedy neúmyselný. Niekedy je razantný, niekedy je tam len jemný dotyk. Včera to bol lakeť maximálne na žltú. Takýchto situácií býva v zápase veľa a bolo by zvláštne dávať za to vždy červenú.

Ale súhlasím s ním že video je síce dobrá vec, ale zatiaľ ho totálne nevedia používať.

O tej sračke čo Irán hral a to neustále diskutovanie s rozhodcom radšej ani nebudem komentovať. Maroko bolo oveľa sympatickejšie.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tommy the Gunner

OT: https://www.telegraph.co.uk/world-cup/world-cup-2018-var-video-referee/

doporucuju si to zkusit, rozhodovat se neni zas tak lehky i kdyz maji VAR

Reagovat
Bellgarion

to si to jako rozhodci nemuze zpomalit?

Reagovat
netopier

úplne easy

Reagovat
Acquanni

Ty první dva easy. Akorát ještě je jedna věc, video rozhodčí nemusí koukat na opakující se smyčku, ale zastavovat, zpomalit, přetáčet jak chce takže to má ještě lehčí. Dal jsem nejel, protože to chce registraci a na tu kvůli pár minutám "kvízu" seru

Reagovat
Tommy the Gunner

Reagovat
Jerichoo

Po tom čo si dovoľovali jeho hráči k rozhodcovi by mal byť ticho a byť rád že nedostali za to zopár CK

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak video podle mně funguje. Všichni se soustředí na to co video nechytlo, ale podstatný je, kde video zafungovalo. Bez videa by těch přehmatů bylo 10x víc. Nikdy to nebude dokonalý, ale je to mnohem lepší než bez něj.

Reagovat
vodka

video funguje, ale ten faktor, že se rozhodčí poserou, se odbourat nepodařilo...

Reagovat
cristiano.K.

a nepodaří nikdy, ale to se vědělo.

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle je dulezitej poznatek. Ta samotna technologie je uplne v poradku a funguje tak jak ma. Co selhava je lidskej faktor.

Reagovat
twelwer

Ja si myslim ze vcera aj Portugalci aj Iranci dost vyrazne "utocili" na rozhodcu. Rozhodca by mal byt pan na ihrisku a mat urcity respekt. Za to keby davali hned aspon zlte karty a mozno pokutyp o zapasoch tak by to vyzeralo slusnejsie.

Plus mne velmi prekaza to valanie sa po kazdom zakroku na zemi ako so zlomenou nohou. (Kedysi sa hovorilo vstavaj toto neni basketbal kontakt je povoleny). Teraz hrac lezi place, necha sa nedajboze osetrit a len prejde poliacu ciaru a uz sa pyta do hry. Tak isto ked lezi a place, ale zbada ze rozhodca nepiska tak sa hned zapoji do hry alebo rovno aj vysprintuje to je humus. Za to by tych hracov mali rozhodcovia nechat nasilu urcity cas po osetreni za postrannou ciarou. Alebo neviem fakt ako sa toho zbavit. Ale dost mi to prekaza.

Reagovat
havrys99

Podle mě včera video obstálo. I já jsem si napřed myslel, že penalta na Ronalda to nebyla, až z opakovačky byla jasná. Žlutá pro Ronalda adekvátní, na červenou to nesplňovalo všechny kritéria. Nakonec penalta pro Irán byla dost přísná, ale to už by rozhodčí sežrali úplně.

Celkově je to posun kupředu, nějaké řeči co tu čtu, jak to kazí fotbal mi přijdou bezpředmětné. Naopak by se lidi měli zaměřit, kam se posunul samotný fotbal - strkanice, polehávání, simulování jsou už dneska asi rutinou.

Mouchy to samozřejmě zatím má, osobně mi mrzí velký počet chyb, (penalty pro Peru, Švédsko, Anglii, Srbsko nebo utkání Chorvatsko - Argentina) kdy za většinou oněch zmíněných zápasů stojí hlavně VAR Turpin a Irrati. Ale konečně je to posun kupředu a ve výsledku rozhodně pozitivní.

Reagovat
Al Capone

Reagovat
verv

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
smazaný uživatel

Je nekde zaber ZEZADU toho loktu Crise? vcera live v zapase to myslim neukazovali, furt jeden zmatenej zaber zepredu, kde toho moc videt neni. Nebo neni k mani zaber z te zavesene kamery co lita nad hlavama hracu?

Reagovat
Bellgarion

Podle mě by se měly začít trestat simulace, hlavně ty evidentní. Poprvé stop na 2 zápasy, podruhé v sezoně stop na 4 atd. Je mi jasné, že Ronaldo, Neymar a Suaréz by si skoro nezahráli , takže to těžko projde.

Reagovat
Pony Slaystation

Hlavně nechápu, že za to nedávají karty, video tam kurva je

Reagovat
verv

před MS vyhlašovali, jak se budou simulace trestat, i zpětně, ale zatím nic. a přitom příležitostí už bylo dost

Reagovat
smazaný uživatel

to určite nie . Však by Suahryz odhral 10 stretnutí v sezóne :) to isté zopár jedincov s nim.

Reagovat
Diego2

Aspon by se naucil , ja bych to bral...

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně Barcelona by neměla s kým odehrát sezonu.

Reagovat
smazaný uživatel

Futbalu hrozí, že sa úplne rozkúskuje.

Použitie videa - sen mnohých, ktorým išlo na nervy simulovanie a prehliadnutie jasných faulov.

V praxi, bohužiaľ, nasadené bez jasne stanovených pravidiel. Ak sa neobmedzí možnosť jeho použitia, tak za chvíľu bude rozhodca nastavovať 10 min, potom 15 a nepotrvá to dlho, možno aj 20 min.

Video O.K., realizácia zatiaľ mínus.

Reagovat
havrys99

Včera byly prvně tři situace za poločas, ve výsledku se ze šesti nastavených minut hrály asi dvě. Coaches challange je určitě cesta od toho.

Jsem asi jeden z mála, kdo si dokáže představit 2x30 minut čistého času. Jediný problém by byl s Ospinou, to by utkání trvalo čtyři hodiny

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím si, že raz k tomu aj tak príde, hra na čistý čas.

Proste, ak by sa to zmeralo, tak sa asi fakt nehrá viac ako 30 minút, zvyšok je váľanie sa na trávniku, pomaličky sa strieda etc.

Reagovat
havrys99

Reagovat
smazaný uživatel

Mi málem zaskočilo když ten Íránec v závěru poslal Ronalda a spol. málem domů.

Reagovat
ZJEV

Mi se včera naopak to video včera líbilo, když se jim zdálo, že rozhodčí něco nepostřehl nebo rozhodl jinak, tak ho upozornili, ten se šel podívat a pak sám rozhodl a myslím, že vše posoudil správně. Otázkou ovšem zůstává, proč takto VAR nepostupoval např. při zápase Německa se Švédskem, kde byl ten zákrok na Švéda evidentní a nechápu proč rozhodčího neupozornili, aby se šel aspoň podívat, tohle byl neskutečný fail a měl by tam stoprocentně přijít trest.

Co se týká těch sporných situací, tak ty prostě jen tak nezmizí a z velké části je to proto, že fotbalisté jsou prostě zmrdi. Lžou, podvádí a simulujou to je potom těžko. Kdyby si šáhli všichni do svědomí, tak by fotbal vypadal úplně jinak, ale to píšu furt a FIFA pořád nic, žadné dodatečné tresty apod. Carlos brečí, jak je fotbal nespravedlivý, ale že je ho hráči tomu vydatnou měrou pomáhají už nevidí. Taktika zdržovat od první minuty se nevyplatila a to je jenom dobře. Takže Carlosi začít musíš od sebe

Snad se někdy dočkám doby, kdy hráči nebudou simulovat a ojebávat rozhodčího při každe příležitosti a třeba i rozhodčímu pomůžou a normálně se přiznají, že balón tečovali a mají ti druzí apod. Ale to chci asi po fotbalistech a FIFE moc.

Ať žijou kampaně FAIR PLAY, RESPECT, NO RACISM apod

Reagovat
smazaný uživatel

Proč si stěžuje zrovna ten, kdo kvůli videu dostal o dost více příležitostí, než kdyby to video nebylo?

Reagovat
cristiano.K.

v něčem má pravdu, né že né.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby takový lidé, kteří staví taktiku na fňukání a vymáhání si věcí od rozhodčích, dostali prostě doživotní zákaz, byl by ten sport mnohem hezčí. Už minulé MS prokázal, že je to chcípák bez špetky soudnosti a jeho tým je jeho odrazem. Táhni, demente.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja mam pocit ze Queiroz sa pomiatol. Uz pocas zapasu robil take zvlastne gesta a zvlastne sa usmieval. Ako keby bol mimo.

Reagovat
smazaný uživatel

RTFM, Carlosi.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele