Vicemistr světa Lavezzi ukončí po posledním kole čínské ligy kariéru

27.11.2019, 18:26
Aktuality
Argentinský útočník Ezequiel Lavezzi se rozhodl ukončit profesionální kariéru. Po skončení sezony čínské ligy, kde nastupuje za Hebei China Fortune, ji uzavře vicemistr světa z roku 2014 ve 34 letech.

Lavezziho kontrakt vyprší oficiálně až 31. prosince. Poslední zápas jej ale čeká už v neděli, kdy hraje Hebei ve Wuhanu. S domácími fanoušky se Lavezzi rozloučil už dnes, když jeho tým doma prohrál s Guangzhou Evergrande 1:3. Příznivci se s Argentincem, který v Číně hrál od roku 2016, rozloučili transparentem s nápisem "Legendy nikdy neumírají."

Nejlepší léta své kariéry prožil odchovanec Boky Juniors v italské Neapoli, za kterou hrál od roku 2007 pět let, a také ve francouzském Paris Saint-Germain, se kterým získal čtyři mistrovské tituly. Z Neapole má medaili za vítězství v italském poháru. Argentinský titul získal v dresu San Lorenza.

Na reprezentační úrovni byl Lavezzi členem vítězného olympijského týmu na hrách v Pekingu v roce 2008. S áčkem postoupil v roce 2014 do finále mistrovství světa v Brazílii, kde však Argentina po prodloužení prohrála s Německem. Celkem v národním týmu nasbíral Lavezzi 48 zápasů a 7 branek.

Autor: Jiří Fišara / football-italia.net

Komentáře (26)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tomuto hráči sem nikdy nepřišel na chuť. Nebyl to ani na křídlo žádný zvláštní technik ani brutální rychlík, nebyl to ani zabiják, gólů dával docela málo a že by nějak tvořil hru nebo měl jiné výrazné přednosti (aspoň třeba střelu z dálky, přímáky nebo nějakou rozpoznatelnou kličku) se taky nedá říct.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak rychlej byl podle mě jako blázen, ale v ostatním máš pravdu. Vynikl v sérii A, kde je rychlost na ty betonáže často nejúčinnější. Vždycky mi ale byl sympatickej. :)

Reagovat
Irek

Za mě rozhodně aspoň sympaťák ;)

Reagovat
Kongo

Proč takový talent končí kariéru?Aha,mu už je 34 let.

Reagovat
Recoba Inter

Super dribler. Lavezzi, Tevez, Aguerro, Messi. To byl čtyřlístek. Tehdy Argentina budila velký respekt.

Reagovat
Recoba Inter

*Agüero

Reagovat
9augi9

Jo a potom dostala štyri kusy od Nemecka.

Reagovat
Recoba Inter

Chyběla kvalitní defenzíva.

Reagovat
Hachim Mastour

Chýba doteraz a v ofenzíve majú teraz väčšie mená

Reagovat
Recoba Inter

No když myslíš..

Reagovat
Bandita_Harry

Oblubenec

Reagovat
Melchior

Byly časy, kdy se hodně skloňoval jeho přestup do Juve. Tehdy jsme ho tu chtěli snad všichni. Těžko uvěřit, že už mu je 34 a končí. Ale čas nezastavíš, vždyť už třeba i Giovincovi bude 33 let.

Reagovat
Furia Ceca

Itálie tohle kolo LM bilance 3-1-0, to nemaj ani Němci, kteří tohle kolo měli taky podařený. Jenom škoda, že na postupy to je zatím 1:3...

Reagovat
Deki

Najednou to Interu přejete? Pokrytci...

Reagovat
smazaný uživatel

V první řadě, ty Furiovi vykáš? V druhé řadě, kde je byť jen náznak toho, že by Interu něco přál? Že pochválí italské týmy za jejich výkony v posledním odehraném kole nijak nezavdává důvod k tomu, že by jim vyjadřoval podporu. Pochvala sama o sobě není výrazem podpory.

Reagovat
Deki

''jenom škoda, že na postupy zatím 1:3'' ve mě evokuje, že chce, aby dal šlo co nejvíce italských týmů. Podpora Interu to možná přímo není, ale jakési menší politovani ano. Samozřejmě se můžeme dohadovat, jak to myslel.

A nevykam mu. Jen jsem před zápasem se Slavii zaregistroval jen jednoho fan Juve, který nám přál vítězství, proto jsem to hodil do pluralu.

Reagovat
smazaný uživatel

Tvá subjektivní domněnka založená na tvé averzi. Podpora a politování jsou rovněž dvě naprosto rozdílné věci, které se neslučují. A i kdyby chtěl Furia vyjádřit podporu, tak zrovna on je jedním z těch, kteří přejí postup jakémukoliv italskému týmu v pohárové Evropě bez rozdílu. Jinými slovy, zase sis jen přišel upustit svou páru frustrace viz ten tvůj plurál.

Reagovat
Deki

Díky za psychologický exkurz, bez tebe bych nevěděl, jak jsem to vlastně cítil.

Reagovat
Furia Ceca

Tak taky doufám, že si zaregistroval to, že jsem se k zápasu Slavia-Inter vůbec nevyjadřoval. Jestli to automaticky považuješ za fandění proti Interu, tak to jen dokládá tvoji vztahovačnost.

Reagovat
Deki

nepovažuji, jen si nedělám u každého fan Juve čárku, zda se vyjádřil a jak. pokud jsi světlá výjimka a přeješ Interu postup, sry, nevěděl jsem to a vzal jsem to globálně

v minulosti jsem to taky tak měl a fandil v Evropě všem klubům z calcia, ale dneska už to moc neprožívám, i kvůli těm každoročním zaváháním od mnoha klubů...

Reagovat
Pinturicchio

Navíc sem to tady psal snad jen já, možná zark. Takže tradičně mimo.

Reagovat
Furia Ceca

Jak říká Bianconero níž: v Evropě fandím všem italským klubům. Vždycky tomu tak bylo a je, takže z mý strany nic pokryteckýho. Tak se zkus nad to povznést, buď zticha a koukejte porazit Barcelonu, když už v tý LM jste!

Reagovat
Furia Ceca

...a když už o tom mluvíme: zápasy všech 4 italských týmů se hrajou pokaždý v jiný čas, takže si pude pěkně zafandit.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak to myslíš 'zatím 1:3'? Inter i Neapol jsou aktuálně na postupových pozicích a mají vše ve svých rukou, Atalanta pak musí vyhrát na Ukrajině a sázet na neprohru City v Záhřebu, což jsou dva reálné scénáře. V EL to pak vypadá na postup AS a konec Lazia, škoda losu pro Torino, ve skupině něco uhrát mohli.

Reagovat
Furia Ceca

1:3 na jistý postupy v LM. Zatím... Snad to nedopadne klasicky po italsku

Reagovat
mastakillah

Díky za vše Pocho. Budeš navždy Napoletano

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele