Velký je Madrid, větší však ego Pérezovo

24.12.2015, 21:55
Názory a komentáře
Psal se konec roku 2014 a ve fotbalovém světě bylo zřejmě nemožné najít spokojenější fanouškovský tábor, než právě ten madridský. Počínaje stále ještě čerstvými vzpomínkami na desátý triumf mezi evropskou klubovou smetánkou a konče aktuální rekordní šňůrou vyhraných duelů, rok 2014 byl pro Real Madrid příjemným. Uplynulo však pouze 12 měsíců a nad Madridem se stahují mračna a vznáší oblaka paniky, beznaděje a nejasných zítřků.

O loňské sezóně toho bylo napsáno více než dost, pojďme se vrhnout na tu letošní s tím, že se k té uplynulé budeme v článku několikrát vracet. Bylo 3. června a novým lodivodem Realu Madrid se stal madridský odchovanec Rafael Benítez. Nezní to jako idylka? Odchovanec klubu se zkušenostmi s trénováním jeho mládežnických a rezervních výběrů, navíc španělské národnosti, který se po letech toulání po světě vrací do svého vysněného domova. Rafova pohádka neskončila, ale na šťastný konec to podle prozatímního průběhu událostí ani zdaleka nevypadá.

Jak rychle skončil příběh italského trenéra Carla Ancelottiho, ještě jednou tak rychleji začal ten Benítezův a rozjel se kolotoč zaručených informací a přestupových spekulací. Verratti, Pogba, Agüero, Hazard, De Gea, Otamendi, Sterling a někteří nepoučitelní dokonce zmiňovali jako alternativu přivést další útočnou sílu z Tottenhamu, jakoby to jednou nestačilo. Real Madrid však žádnou megastar nepřivedl a k jistému Danilovi pořídil ještě šikovného chorvatského reprezentanta Kovačiće a brankáře Kiko Casillu. Zároveň se postaral o návrat Casemira, Denise Čeryševa a Lucase Vazquéze, jehož návrat je pro mě první pozitivním krokem od Rafy Beníteze. Přátelským zápasům nikdo nevěnoval přespříliš pozornosti, ale už zde byly vidět rysy typické pro Benítezův fotbal. Lepší zápasy střídaly ty horší a už od prvních týdnů se začali šikovat Benítezovi zastánci a zároveň objevovat první odpůrci. Kritikům se nelíbily mdlé výkony a profesorská hra celého týmu. Optimisté chválili zlepšenou defenzivní činnost a provázanost jednotlivých řad. Nutno podotknout, že v prvních zápasech hráči především směrem dozadu opravdu působili kompaktně a nenechávali soupeřům mnoho prostoru. Přesto se nad hrou Madridu vznášely otazníky. Herní nevýraznost se však omlouvala náročnou přípravou a cestováním.

První ligové utkání však mnohým otevřelo oči, nebo je alespoň donutilo přemýšlet o nepěkném obrazu hry, Benítezových zvláštních rozhodnutích a našem skvělém prezidentovi. Protože mezi hrou Realu Madrid ze začátku sezóny a tou současnou není velký rozdíl, přesuňme se nyní v čase. Vánoce 2015 jsou za dveřmi a situace je složitější, než se na první pohled může zdát. Naprostá většina merengues má před Vánoci jediné přání, odchod Rafy z trenérského křesla. Zajímavým fakt je, že o možném odvolání se ve větší intenzitě začalo spekulovat až po deklasování Raya v poměru 10:2, ačkoliv se to všeobecně očekávalo po prohře na hřišti Villarrealu. O rozhýbání trenérských šachů se nechtěně postaral José Mourinho, který je po vyhazovu z Chelsea jedním z kandidátů na Benítezův post. Otázka však zní: je v případě Josého Mourinha o co stát? Já jsem přesvědčený, že ani v nejmenším. Věřím, že by Mourinho dokázal zajistit okamžité zlepšení herní stránky a možná by nebyl jen další loutkou Florentina Péreze, tím však pozitiva končí. Léčba Mourinhem je krátkodobé řešení, přičemž v zájmu Realu je hledat řešení dlouhodobé. Nedovolím si nezapochybovat, jestli je pod Florentinem Pérezem vůbec možné nasadit nějakou dlouhodobou koncepci. Ale k tomu až později. Mourinho tedy ne, ačkoliv mu patří všechna čest za navrácení Realu mezi světovou špičku, negativa ohledně jeho angažování převažují. Po jeho návratu do Chelsea jsem očekával, že uvidíme trochu jiného Mourinha, než jsme všichni zvyklí. Omyl. Působil na mě úplně stejným dojmem jako v posledních letech, načež proti sobě obrátil kabinu a opět měl problém vycházet se svými klíčovými hráči. Zde opravdu platí, že starého psa novým kouskům nenaučíš.

Ptáte se, proč je podle mě odchod Rafy jediným rozumným řešením? Důvodů je hned několik. Už od svého příchodu se Benítez nevyhnul některým nelogickým krokům. Je o něm obecně známo, že dokáže být velmi tvrdohlavý a stát si za svým přesvědčením hlava nehlava. Po vyhazovu, především z mé strany někdy až přehnaně glorifikovaného, Carla Ancelottiho jsem na Rafu koukal trochu skrze prsty, ale přesto jsem si od něj sliboval pár věcí. Byl jsem skálopevně přesvědčený, že jako španělský trenér a náš odchovanec přidá domácím hráčů pověstných deset procent na úkor hráčů mimošpanělských. Představa Isca nebo Carvajala mimo základní sestavu byla nemyslitelnou. Větší rotace měla být jedním z Rafových plusů a slibovala šanci pro mladíky z Cantery. Realita? Isco na lavičce a Gareth Bale na pozici AM. Jak se tohle vůbec mohlo stát? Hráč s nejhorší kontrolou míče pod tlakem, který má dodnes problém s pohybem na menším prostoru při těsném dostupování soupeřů nám měl vytrhnout trn z paty na pozici desítky? Absurditu tohohle rozhodnutí asi nejvíc demonstruje představa, že jste lodivod španělského velkoklubu, máte na soupisce Kroose, Isca, Modriće a Jamese Rodrígueze a vaším mozkem hry má být Gareth Bale. Pro začátek poznamenám, že nijak nechci snižovat jeho obecné fotbalové kvality. Pro určitý typ fotbalu je naprosto perfektním hráčem. Pokud odhlédneme od jeho nedostatků v mezihře, pro určitý typ celků je hráč jeho herních vlastností neocenitelným. Vystavuji kritice našeho prezidenta, nikoliv waleského fotbalistu. Jeho nákup byl jednoznačným krokem vedle, ale s cenovkou přes 90 milionů eur je okamžitý prodej vyloučen. Už zde zmíním první přidanou hodnotu Ancelottiho. Vycházejme z předpokladu, že jak tvrdí nejeden zákulisní zdroj, Pérez zkrátka trvá na nasazování Balea stůj co stůj. Je pro něj modlou a zároveň jeho příchodem. Prohra Realu zřejmě bolí daleko méně, než kdyby mělo prohrát jeho ego. Ancelotti Balea uklidil na křídlo, kde jeho vliv na tým nebyl tak výrazný. Z pozice desítky Bale ovlivňuje negativně obraz celého týmu, který zejména proti silnějším soupeřům působí tragikomicky a bez obrazu. Nehledě na to, že tím trpí na křídle utopený James, kde je sotva poloviční oproti loňským výkonům. Z pozice desítky produkoval James statisticky více klíčových přihrávek a zároveň dokázal přidat velkou herní nadstavbu.

Dokázal skvěle propojovat zálohu s útokem, realizovat klíčové přihrávky a zároveň získávat herní převahu na stranu Realu Madrid. Na Baleově pozici, kde působil jako třetí nejofenzivnější hráč týmu, loni nasbíral úctyhodnou statistiku jedenácti branek a sedmi finálních přihrávek za pouhých 14 zápasů. Kde mohly skončit jeho statistiky, pokud by působil na stejné pozici celý ročník, zůstane nezodpovězeno. Oba mají velkou cenovku, přesto jeden trpí na úkor druhého. Jedno je tedy jisté, pokud dostal James stejný prostor jako Gareth Bale, rozhodně nebyl méně produktivní, což byl jediný pádný argument obhájců Garetha Balea z vedení a managmentu Realu Madrid. Ačkoliv vše ani zdaleka není vina Garetha Balea, od úpadku se stal talismanem špatných výsledků Realu Madrid. Důkazem budiž statistika. Při loňském tažení formace 4-4-2, při němž se záloha Realu stala naprostou anomálií, kdy čaroděj Ancelotti dal dohromady zálohu ze čtyřech přeučených ofenzivních záložníků, se Real pyšnil skóre 41:5 a bilancí 11 výher, žádná remíza a žádná porážka. Mezi těmito zápasy byly například výhry proti Barceloně, Atléticu Madrid, na stadionu Celty Vigo, proti Liverpoolu nebo proti Seville, tudíž žádné lehké duely. Naopak u všech loňských ztrát Gareth Bale v sestavě nechyběl. Letošní statistika vykazuje čísla 8-2-4 s Balem a 8-2-0 bez něho (včetně utkání na hřišti baskického Athleticu, na horké půdě Celty Vigo nebo v protrápeném utkání s PSG). Zastánci Balea argumentují jeho statistikami, i to má ovšem svůj háček. Gareth Bale se od utkání ve finále Ligy mistrů netrefil ve zhruba 30 zápasech proti top týmům a těžším soupeřům v lize. Je zpravidla produktivní pouze v zápasech, které končí výraznějším rozdílem. Potřebuje ovšem Real dalšího ničitele slabších soupeřů? Nebylo by lepší mít další díl do mozaiky základní proti silným soupeřům? Proti Betisu si poradíme s Garethem Balem i bez něj, proti Valencii už nastává problém. Zcela nelogické postavení Balea na pozici AM, ignorace Isca a slovní přestřelky s Jamesem jsou prvním hřebíkem do Rafovy rakve.

Za další špatné rozhodnutí jsem považoval již od začátku sezóny protežování Danila na úkor Carvajala. Po letech patálií na pravé straně obrany jsme našli poklad v Danim Carvajalovi. Skvělý atlet, neustále v pohybu, produkt domácí Cantery. Benítez byl očividně jiného názoru. Danilo mu nabízel výšku, atletickou postavu, lepší finální řešení a zprvu častý argument Benítezových zastánců, lepší pohyb ve vlastním vápně. Fáma o Danilově poslední přednosti vzala za své po několika zápasech a nesmyslných výbězích, kdy se při útocích soupeře vracel často až s křížkem po funuse. Napadejte mě jak chcete, ale roky voláme po lepší pozici pro domácí hráče a pak s nimi zacházíme tímto způsobem? Že v ideální sestavě chybí Isco i Carvajal? Že v základní sestavě hraje jediný španělský hráč Ramos? S tímhle se zkrátka neztotožním, po letech sledování Realu na to zkrátka koukám jinak. U zahraničního trenéra bych to dokázal pochopit, u domácího odchovance je to pro mě nepochopitelné. Velké vlně kritiky se nevyhnul ani Cristiano Ronaldo. Žijící legenda Realu střídá lepší zápasy s horšími, ale působí v herní nepohodě. Po překonání historického střeleckého rekordu Raúla vypadá myšlenkami jinde. Na příkladě Ronalda je však nejlépe pozorovatelná pomíjivost přízně fanoušků Realu Madrid. V této sezóně se stal nejlepším historickým střelcem klubu a i přes dlouhodobě nepříznivý boj na poli týmovém s jeho sokem Lionelem Messim a nástrahy vlády Florentina Péreze stále válčí v dresu Realu Madrid. Přesto se však stává zejména letos velkým terčem kritiky, paměť fanoušků je krátká. Musíme se srovnat s tím, že nikdy nebude takový jako Lionel Messi. Nemá ani zdaleka takový talent, ale při vhodném systému dokáže být pro tým stejně důležitý jako argentinský rodák.

Mnohem více než nasazování některých hráčů je ovšem Benítezovi vyčítán herní obraz Realu Madrid. Real nepůsobí svěžím a líbivým dojmem ani při vítězných utkáních. Dominuje v pasážích, kdy soupeř zvolní v obranné činnosti. Proti organizovaným blokům působí hra profesorky a bez nápadu. Kádr zůstal stejný, kde hledat vinu? Poslední sok Realu Rayo ho v plném počtu na domácím stánku dokonce přehrával. Jak tedy utkání mohlo skončit 2:10 z pohledu menšího madridského týmu? Rayo je jednou ze světových anomálií, za každé okolnosti hraje svým stylem a ten nehodlá měnit ani za stavu 2:5, kdy už delší dobu hraje bez dvou vyloučených fotbalistů. Real měl při početní převaze neustále spoustu prostoru pro vedení útoků a kolmic. Příklad Raya je sympatický, v dnešním fotbalovém světě však již výjimečný. Rafa přehnaně lpí na svých zastaralých ideálech. Hráči v jeho systému působí jako roboti s přesně vymezenými rolemi, přiděleným územím a minimální volností vlastního pohybu. Dívá se na fotbal jako na taktickou bitvu, působí jako by postrádal lidskost při stanovení taktiky. Přesně v tomto v Madridu narazil. Po hodném strýčkovi Carlovi přišel přísný profesor Rafa a hráčům se to očividně nelíbí. Na veřejnost pronikají zprávy o sporech a malých vzpourách. Jak jinak si vysvětlit náhlý pokles výkonnosti u více než poloviny základní sestavy? Tak jako byla největší zbraní Realu Madrid před rokem středová formace, dnes na ní trpí. Důvodů a pojítek je hned několik. Pod Benítezem výkonnostně trpí Luka Modrić, podle mého nejdůležitější článek úspěšného Realu Madrid. V loňské sezóně dokázal skvěle vyvažovat zálohu s přeučenými ofenzivními záložníky a zároveň spojovat obranu s útokem. Obhospodařoval obrovské pole, s míčem na noze překonával desítky metrů a byl tmelícím prvkem sestavy. Po jeho zranění pomalu přicházel úpadek Madridu. Letos je méně než stínem svých výkonů a na hru to má katastrofální dopad. Rozdílnou hrou Luky Modriće trpí i Toni Kroos, rovněž jemu trenér ušil jinou roli. Kroos pracuje na jiném prostoru, daleko více se vydává dopředu při napadání a ve středu hřiště vznikají obrovské mezery. Hráči Realu tak často vyklízejí střed pole a figurují spíše po stranách a v křídelních prostorech. Vliv Luky Modriće považuji za naprosto klíčový pro fungování hry Realu Madrid, i když je často upozaděn na úkor jeho hvězdnějších kolegů. James Rodríguez působí v roli nefalšovaného pravého křídla, kdy je po většinu zápasů přikován na postranní čáře a často odříznut od hry. V případě, že se dostane do jeho oblíbených prostorů, bývá pro soupeře daleko více nebezpečný a hra Realu začíná mít parametry té loňské. Miláček fanoušků Isco při plné polní vysedává na lavičce. Zajímavostí je fakt, že pokud Isco nastoupí, figuruje v dosti odlišné roli než loni a ani zdaleka se nedostává tolik k míči. Jeho loňský průměr se pohyboval okolo padesáti podařených přihrávek na zápas, letošní je zhruba o 20 přihrávek na zápas nižší, což není zanedbatelné množství. Isco je daleko méně na míči a podepisuje se to na jeho výkonech. Co se stane, pokud vezmete Iniestovi téměř půlku míčů? Bude poloviční. Naopak u naprosté většiny základní sestavy počet přihrávek vzrostl zhruba o 10 na zápas, což se viditelně podepisuje na obrazu hry. Mnohdy zdlouhavé hledání mezer v soupeřově bloku, alibistické přihrávky, strojová hra a nedostatek kreativity ve středu pole. Tohle je příběh loňské a letošní zálohy, byť vypadá takřka stejně, každý její člen je oproti loňsku úplně jinde.

Když přebíral Real Ital Ancelotti, dostal kádr stvořený pro hru na protiútoky a stál tak před vážným rozhodnutím. Změnit styl hry mužstva, nebo jít proti sobě. Rozhodl se pro přestavbu herního obrazu. Inspiroval se Di Maríovou rolí v reprezentaci a přetvořil ho i na klubové úrovni do role třetího středního záložníka, tento tah mu dost možná zajistil triumf v Lize mistrů, kde byl Di Mária nejlepším mužem finálového duelu. O pár měsíců později se do stejné operace pustil u Isca, znovu slavil úspěch. Nevychoval druhého Di Máriu, ale Isco byl famózní. Carlo musel kádr a hráče přestavovat. Rafa dostal skvělý kádr, dostal fungující systém a sestavu doplněnou o několik posil a výsledný produkt rozhodně není uspokojivý. Hra nemá žádné typické rysy, pokud za ně nepovažujeme zmatek a chaos. Za několik měsíců nedokázal týmu dát svoji tvář.

Všichni včetně mne si však pamatujeme bilanci Ancelottiho v lize proti silným soupeřům. Byla také více než tristní a byl za ní oprávněně kritizován, přesto bych však našel jednu odlišnost ve hře pod Ancelottim a Benítezem. Stále vidím rozdíl v herním projevu, kdy jsme se loni o body proti silným soupeřům v lize často připravovali sami špatnou koncovkou nebo individuálními chybami v defenzivně. I při zranění několika klíčových hráčů měla hra své parametry a dokázali jsme být nebezpeční. Letos nestačíme herně a mnohdy se do šancí téměř nedostáváme. Proč? Dělala opravdu takový rozdíl psychologická stránka Ancelottiho? Dokázal dát opět dohromady rozhádaný kádr a hráči se s ním jen velmi neradi loučili. Naproti tomu proti Benítezovi podle různých spekulací stojí téměř celý kádr. Kroos, James, Isco a Ronaldo mají být těmi nejhlasitějšími kritiky. Právě první tři by měli být budoucími tvářemi Realu Madrid, chceme riskovat jejich ztrátu? Rafa podle mě neměl kádr nakloněný výrazně na svou stranu nikdy. Přičinil se o to však dostatečně svým přístupem a rozhodnutími? Podle všeho se jeho despotický přístup nesetkal s kladnou odezvou. Místo o změnu postoje hráčů se však svými tvrdohlavými rozhodnutími přičinil spíš o eskalaci vzájemných vztahů. Po tristním výkonu proti Barceloně se neustále odvolával na začátek sezóny a nutnost nastolit pořádky z prvních týdnů ligového ročníku. V tu chvíli jsem se musel ujišťovat, jestli jsem opravdu sledoval ten stejný Real Madrid, protože herní obraz se od začátku sezóny prakticky nezměnil. Za výsledky v úvodních týdnech může Rafael Benítez děkovat hlavně brankáři Keyloru Navasovi, který se při vší úctě k Ikeru Casillasovi stal největší letní posilou a držel Real Madrid při úvodních střetnutích v La Lize i Lize mistrů.

Navas v úvodních týdnech vytahoval jeden skvělý zákrok za druhým a držel tak akcie Realu Madrid velmi vysoko. Dobrá, shodneme se tedy na tom, že je potřeba Beníteze odstavit. Při troše štěstí se Florentino Pérez chytí za nos, Benítez bude odvolán a my si zvoláme třikrát hurá. Bude v tu chvíli vyhráno? A zde narážíme na další a tentokrát už větší problém. Trenéra je možné odvolat, ale co s prezidentem? Pérezova moc nad Madridem se zdá být neomezená. Může si dělat v podstatě co chce a je jen minimální šance, že ho někdo přinutí se zodpovídat. Což o to, způsoby by k tomu byly, ale nejsou lidé. Tak moc je Pérezova současná pozice silná. Pozice trenéra v Realu Madrid je notně specifickou. Na světě zřejmě neexistuje jiný klub, který by tak často střídal herní filozofie, trenéry s opačnými metodami a házel sám sobě klacky pod nohy v takovéhle intenzitě. Od začátku tisíciletí se zde vystřídala více než desítka koučů. Zejména návaznost posledních několika je pro mě záhadou. Z ofenzivně laděného Pellegriniho k milovníkovi protiútoků Mourinhovi, aby tým mohl převzít opačným stylem hrající Ancelotti a toho pak vystřídat Rafa, jehož styl snad ani pojmenování nemá. Cirkus? Ne, Real Madrid posledních let. Ať už jde o sestavování kádru pro kouče, který preferuje jiný styl, nebo kupování předražených nehodících se hráčů a jejich následné prosazování na úkor domácí zlaté generace, kroky Florentina Péreze jsou nevyzpytatelné.

Je opravdu takový egocentrik? Pochybuji, že by neměl dostatek rozumu, po finanční stránce Real Madrid kvete a jeho příjmy míří do závratných výšin. Projekt Real Madrid mimofotbalově kvete, nové Valdebedas roste a fanoušků přibývá. Je tedy pravdivou verze o egocentrismu? Někteří o tom jsou přesvědčeni již dlouho, jiní se k tomu postupně přidávají. Florentino Pérez si nerad připouští vlastní omyly. Má však jednu velkou zbraň, nákupem vysněných superstar dokáže spoustě fanouškům účinně zavřít ústa a ti jsou ochotní zapomínat. Pérez je velmi šikovně schovaný za svými trenéry, kteří mu dělají živou oběť. Kritika Beníteze se může zdát přehnanou a já bych s tím i souhlasil. Přesto že jej kritizuji za velkou řadu věcí, všechny problémy Madridu nesouvisí ani zdaleka jen s ním. Zejména kritika ohledně nasazování Garetha Balea do základní sestavy (zde však španělský kouč nese minimálně zodpovědnost na roli a umístění Balea na pozici AM), což může představovat příkaz od nadřízeného. Benítezův obličej mi navíc připadá šíleně padnoucí k věčnému shazování. Obtloustlý brýlatý chlapík s mnohdy podivným výrazem, přesvědčený o své neomylnosti. Nevypadá jako ideální cíl? Florentino si svůj štít vybral dobře. Rafa je navíc velice vděčný a za přihrání práce snů je očividně ochotný Pérezovi vycházet maximálně vstříc. A my tu máme problém. Benítez je možná i přehnaně kritizovaný, protože víme, že je odvolatelný a jeho chyby jsou na první pohled daleko více vidět. Navíc všichni víme, jak těžké bude dostat Florentina z pozice prezidenta. Přitom by existovalo jednoduché řešení, jak docílit spokojenosti všech. Ale o tom za chvíli. Chci říct, že daleko větší vinu než trenéři nese ten, kdo a podle jakého vzorce je vybírá. A tam má máslo na hlavě sám Florentino. Na rozdíl od konkurenční Barcelony, kde se vybírá trenér do předem určeného stylu, který se jen vylaďuje v detailech. Samotná kritika fanoušků Realu je tak nepřímo spíš směřována prezidentovi, i když to tak na první pohled nemusí vypadat.

Největší problém Realu je nepochybně v chybějícím sportovním managementu s velkými pravomocemi. Do pozice sportovního ředitele tak byly spíše nasazovány figurky Florentina Péreze, který nechce ani za nic ztratit svoji moc a dál hodlá pokračovat ve své megalomanské finanční hře. I z tohohle důvodu je patrně vyloučen vysněný sportovní ředitel Sevilly Monchi, který by do projektu bez volných rukou nešel. Spousta dalších schopných lidí by se do podobné role také nehrnula. I přes Pérezovy některé přešlapy by kádr po pročištění a odchodu některých hráčů mohl znovu začít šlapat bez výrazných změn. Přesto se však neubráním myšlence, jak by mohl být Real úspěšný se schopným sportovním ředitelem. Nezbývá nám však nic jiného než věřit ve světlejší zítřky a třeba jednou budeme pořizovat kouče pro kádr a ne každé dva roky kádr pro kouče. Je pro mě dost velkým zklamáním, že v době, kdy Španělsko vládne klubovému fotbalu na všech frontách, je v Realu španělských hráčů poskrovnu. A jeden z nejblyštivějších diamantů La Roji Isco vede spíše boj s větrnými mlýny. Situace Realu by se dala přirovnat k začarovanému kruhu, ale jak z něj ven? Všechny karty v tuto chvíli drží Florentino Pérez a zdá se, že ještě dlouhou dobu bude. A přesně proto se bojím angažování Josého Mourinha, protože ten jediný dokázal mocnému strýčkovi Florentinovi zajistit vytoužený titul a skalp Barcelony. Snad se mýlím. Zejména Cristiano Ronaldo by s jeho angažováním nebyl vůbec spokojený, nebo je to předzvěst jeho konce v dresu Realu? Odpověď na to vše nám přinesou následující dny a týdny, my, fanoušci Realu, musíme jen věřit, že se co nejdříve zase vrátí doba, kdy se na každý zápas našeho týmu opět budeme moct těšit.

Velkým otazníkem je i možný nástupce Rafy Beníteze. V médiích padají jména jako Zidane, Fernandéz, Mourinho, Jemez, Míchel, Wenger. Favorita mám, přesto jeho jména patří spíše k těm nereálným. Dokáže Pérez vybrat vhodného dalšího trenéra pro Real Madrid? Může být vůbec někdo ideálním řešením? Budu rád, pokud se pod článkem podělíte s názorem na současný Real Madrid, vašeho vysněného příštího kouče a změny v kádru.

Podotýkám, že článek bude sloužit hlavně jako přiblížení situace v Madridu pro fanoušky ostatním celků, kteří jen s podivem sledují hodnocení Rafy Beníteze ze strany fandů. Často se setkávám s kritikou vlastního postoje k našemu trenérovi, čili jsem tímto článkem chtěl shrnout svůj postoj a předejít opakovaným vyjádřením k situaci. Snad se něco nového dozví i fanoušci Realu a pod článkem vznikne kvalitní debata na téma problémů současného Madridu.

Autor: články čtenářů / One-Real

Komentáře (396)

Přidat komentář
Posledni Kovboj

Messi > Ronaldo

Reagovat
Murtago

Pardubice > Hradec Králové

Reagovat
Posledni Kovboj

ok, jedu pred Eden

Reagovat
smazaný uživatel

V hokeji určite

Reagovat
Trand

Reagovat
adalbertus

Reagovat
Kily

Reagovat
Josifek

Reagovat
Manik...

Reagovat
ZB 07

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
icka

Reagovat
Spalovač šancí

Messi > Ronaldo > Neymar = Suaréz > Cristiano Ronaldo

Reagovat
smazaný uživatel

Ban tymto detom

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ohromna chvala autorovi. Skvele napsano a perfektne to vystihuje soucasnou situaci Realu. Vetsina hracu pusobi na hristi jak nestastne bloudici ovce, ktere pase jeste zoufalejsi baca. Bohuzel tento pastyr, jmenovite Benitez neni schopen vstipit hracum Realu nejaky system, otazkou zustava, zdali vubec nejaky ma, od angazma v Liverpoolu, ho u nej marne hledam. Otazkou vyvstava take pri zamysleni, zda Real disponuje typy hracu, ktere Benitez do sveho defenzivnejsiho pojeti kopane potrebuje.

Kritika na Balea zcela na miste. Do urcite herniho pojeti naprosto skvely hrac, avsak ne do systemu, kterym se Real hadam chce prezentovat. Ptam se pote, co jeho neustalim nasazovanim, at uz za nim stoji trener/Perez Real ziskava? Nad tema jeho prodeje jsem se zamyslel nescetnekrat a na trhu neni nikdo, kdo by se v tuto chvili priblizil castce, kterou Perez Spurs zaplatil. Nabizela se tedy moznost vymeny, tajne jsem doufal, ze Mou vydrzi v Chelsea az do ledna, coz v prvni rade ochrani Madrid pred jeho krutovladou :-) a za druhe, za situace silnejsich roztrzek s hraci v Chelsea, by se dala zvazovat hracska vymena. Dovedu si predstavit vymenu hracu jako Hazard, Costa, Magic, Zouma, vymenou za Balea (mysleno, nekdo z nich + financni kompenzace na jedne ci druhe strany).

Co se Pereze tyce, tak jeho egocentrismus je do oci bijici. Je so nebe volajici, ze jeden muz se snazi ridit jeden kluk napric celou jeho organizaci. Z dlouhodobeho hlediska neni mozne toto ustat. Na druhou stranu se jedna o muze, ktery fotbal zmenil uplne od zakladu. Respektive jeho marketingovou stranku.

Reagovat
Posledni Kovboj

diky

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
patas92

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
AndR

Reagovat
smazaný uživatel

Tvůj příspěvek má mnohem širší záběr, než jsem po prvním přečtení zachytil.

Reagovat
Bastaron

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
Josifek

Reagovat
Infi

Reagovat
SunFells

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
miky10

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
icka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
FUnk

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
andrew96

Reagovat
smazaný uživatel

Už ty drogy neber, podívej se jaký tým a koncepci má za sebou ten pes Messi, oproti Ronaldovi, kterej co neuhraje sám nemá, jsi stejná kláda jako ten teplej autor co napsal že Ronaldo nikdy nebude lepší než Messi, má pravdu nebude on už je lepší, nejkomplexnější fotbalista na světě, Messi má svojí kvalitu, ale být na Ronaldově místě, nebyl by ani v nominaci na zlatý míč.

Reagovat
One-Real

Článek dokonce přiměl lidi k registraci.

I když ti to nechci kazit, tak jsem nikde nenapsal, že nikdy nebyl nebo nebude lepší.

Reagovat
10FKK

změň si G na Š!

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem fanousek Realu a Hobbita jako cloveka tezce nesu, ale jeho fotbalove kvality je nutno respektovat. Porovnat primo "A je lepsi nez B" je trochu zavadejici, oba se vyznacuji trochu odlisnym stylem fotbalu a predevsim pak kvalitami. A argument kdyby Messi byl na Ronaldove miste, kdyby hral PL, kdyby cokoliv neberu, zijeme v pritomnosti.

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
tunkic

To je jako bys říkal, že Ronaldo vždycky hrál s retardovanejma opicema.....vždyť i on měl vždycky za spoluhráče absolutní top hvězdy!! Hlavně za letošek přece nemůže nikdo rozumnej ani přemejšlet o srovnání těch dvou!!

Reagovat
smazaný uživatel

reci su jedna vec, vykony na ihrisku druha. a ked uz pride na reci, zalezi na tych ktore vyjdu z ust ludi co nieco vo futbale znamenaju.

Reagovat
NA*JEBANY ABSTINENT

Reagovat
Recoba Inter

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Florentino Pérez ha convertido al Madrid en una sucursal de "vedettes" donde los socios pitan e insultan a los pocos jugadores que lo han dado todo por el Madrid, e idolatran a críos portugueses maleducados y vendedores de camisetas.

Reagovat
smazaný uživatel

Perez musi odist a my musime nastavit vlastny herny system, ktoremu sa bude prisposobovat kazdy trener a ktory sa bude ucit od malych ziakov. Chce to viac odchovancov v teame a nekupovat nezmyselne najvacsie hviezdy, ktore hraju ako individuality a stavat hracov s cenovkami nad ostatnymi sa nesmie dalej diat.

Reagovat
mato Kreator

Reagovat
smazaný uživatel

tys měl fandit Barce

Reagovat
smazaný uživatel

Niektore kluby mali slavnych odchovancov skorej ako Barca

Reagovat
technecium

Tak vše z Barcy bys převedl k Vám, to se opravdovým fanouškům asi libit nebude

Reagovat
smazaný uživatel

Ty sledujes futbal od ktoreho roku ze sa tak pytas?

Reagovat
technecium

Ty se od kdy učíš jazyk odkdy, že nerozpoznáš otázku od oznámení?

Reagovat
smazaný uživatel

Pytam sa ked spominas zrovna Barcu. Odchovanci typu Beckham, Scholes, Neville, Giggs ti nic nehovoria? Kde bola vtedy Barca? Dalsi ako Kroos, Schweini, Lahm atd

Reagovat
smazaný uživatel

kdysi jsem myslel, ze nic neprekona akademii ajaxu /kolem 94/

ze jsem nevedel uz tenkrat je celkem jedno, zadnej expert.....

kde je ajax dneska....zkuste dat do guglu "ajax"

Reagovat
technecium

A co sem zas taháš United a Bayern? United ani Bayern nesplňují tvoje výše uvedené podmínky (nebudu se vypisovat s tím, co nesplňují), ty splňuje jenom Barca...

Reagovat
valloire

Real stavěl na odchovancích a nějaký kontinuitě dřív než Barcelona. Mluvím o době po AdS a Kubalovi. V podstatě jste to okopírovali a rozvinuli. Tak bych tady nemachroval.

Reagovat
technecium

A co jako? Zabývá se někdo v tomto článku fotbalovou dobou kamennou? Ne. Zabývá se současností. A v současnosti tímto stylem disponuje Barca. Takže ne, v tomto případě nemůžeš použít svůj oblíbený poslední zoufalý protiargument, že před 60 let byl Real tady a támhle a Barca v pejtchi. To je stejný jako kdyby fanoušek Sheffieldu říkal, že Sheffield je víc jak Real, protože hrál ligu už v 19. století...

Reagovat
smazaný uživatel

Lenze sucasnost je taka, ze Barca neni prvym klubom, ktoremu sa v modernej dobe podarilo s odchovancami vyhrat

Reagovat
smazaný uživatel

hele a neni to ztrata casu

Reagovat
r3

Cize ta hranica kedy to nie je "doba kamenna" a kedy ano urcujes podla toho ako sa ti to hodi? Napriklad 8-10 rokov ano, 15-20 uz nie a 30+ ani neexistoval futbal? Alebo aky je ten kluc?

Ano, Barca je (pre nas bohuzial) posledne roky jednoznacne uspesnejsim klubom a prezivate najuspesnejsie obdobie v historii klubu. To ale neznamena, ze futbal sa hra od roku 2008.

Reagovat
valloire

tak to je snad jasný, fotbal začal v roce 1992, pak chvíli nebyl, ale čekal v ústraní, řekl bych v ilegalitě a naplno se rozvinul v roce 2006....

Reagovat
technecium

Ty vytahuješ historii, jen když se ti to hodí. Tento článek se jí vůbec nezabývá, ale ty ji stejně vytáhneš, protože jinak nemáš páru, jak si plivnout

Reagovat
smazaný uživatel

ano aj 98, 00, 02 uz doba zelezna

Reagovat
technecium

Reagovat
valloire

80. léta a doba kamenná jo

Reagovat
Free_player

Reagovat
smazaný uživatel

Pérez je aj tak nedotknuteľný nie? Bude mu vôbec niekto protikandidovať vo voľbách?

Reagovat
smazaný uživatel

Dakde som cital, ze trojkoalicia Sanchis, Hierro, Raul, legendy Realu a tito byvali hraci by mali byt vo vedeni

Reagovat
smazaný uživatel

Paradny clanok

Otazka ohladom trenera je jasna 4-4-2 . Zidane , Marcelino .

Reagovat
Al Capone

Článek se mi číst nechce, možná později, ale mám v jednom jasno, že Peréz musí okamžitě táhnout a už nikdy nemít nic spolčeného s Realem. Už jednou to dokázal podělat kdy jsme měli tak neskutečně našlapaný tým a teď je to opět stejný. Víc se ani rozepisovat nebudu, nechci se zase nasrat...

Reagovat
Robbie

Skvělá práce autora ve všem pravda, bohužel problém Realu Madrid je ve filozofii, protože neustále příchází jiný a jiný trenér z naprosto odlišným stylem, osobně nechápu že je jen málo trenéru který dokážou hrát styl jaký mají hráče, to je jako kdyby Real hrál 5-4-1 a měl takový hráče, přitom je to jen o tom aby hráči hráli na pozicích co jim nejvíce sedí a jakto by to šlo udělat aby to bylo vyvážený, taky mám jedno jméno, bohužel velmi nereálné, Roger Schmidt z Leverkusenu, TOP trenér který by z lepším materiálem udělal úžasný tým

Reagovat
Robbie

Bale musí odejít, on bude spokojený a fanoušci Real budou jásat, ale první Benítez, potom Peréz a hned za nima Bale a to svinským krokem

Reagovat
Free_player

Reagovat
smazaný uživatel

Zatím jsem to nedočetl, ale jedno mě teda praštilo do očí hned. A to Isco lavičkář. V LM nastoupil v základu 6/6, v lize 9/14, v Copě 1/1. To je 16 zápasů v základu z 21 možných. Nehledě na to, že byl taky suspendovaný a opět k dispozici byl až vlastně proti Villarealu, což je nějakých 10 dní zpátky. A aby mu tyhle 2 zápasy na lávce vysloužily pověst náhradníka a rovnou se to úvadělo jako jeden z Rafových přešlapů? C'mon...

Reagovat
smazaný uživatel

Ale jinak dobrý článek, tohle je jen taková maličkost. Takový pohled dovnitř pro ostatní fanoušky byl přesně potřeba.

Reagovat
smazaný uživatel

Kludne moze mat aj 3500 minut . Ale ked ho posadi v najdolezitejsich zapasoch , FCB , Villarreal tak samozrejme to je "lavickar". Skor by bodlo keby sedel v "nedolezitejsich zapasoch" .

Rovnako ako Kroos a Carvajal .

Reagovat
smazaný uživatel

Kroos je obycajny chodec na dlhe trate, ten nezabeha a v poslednom case mu aj prihravky nejdu

Reagovat
smazaný uživatel

Fanusikovia velmi rychlo zabudaju aky stroj bol pod Ancelottim Kroos . Ako bol v tej dlhej vytaznej snure MotM skoro kazdi zapas .

Reagovat
smazaný uživatel

Kroos má nejvíc přihrávek z celý PD (1020) a to dva zápasy nehrál. A úspěšnost má kolem 92%, to bych si tipl, že bude taky někde mezi lídrama v týhle kategorii.

Reagovat
One-Real

V úspěšnosti je první v celé lize.

Kroos, Mascherano, Modrič, L.Vazquéz, Kovačič, Cabral (ti jsou nad 90 procent).

4 z 5ti hráčů naši, tohle o něčem taky vypovídá.

Reagovat
smazaný uživatel

A naco nam je taky hrac, ked mame dvoch takych? Ale mice nema kto poriadne ziskavat, nemame bojovneho hraca

Reagovat
smazaný uživatel

Uz zas?

Reagovat
alcantara

Chcelo by to niekoho typu Gravesena, Kroos nema buducnost v Madride.

Reagovat
valloire

kuš sakra

Reagovat
smazaný uživatel

presne tak! a do obrany by se hodil Stig Tøfting, at to ma grady.

Reagovat
Stiksxx

Zalezi taky jaké a kam jsou ty prihravky. Jestliže z 1020 prihravek jde 800 dozadu na 10 metru tak je to o ničem.

Reagovat
valloire

Jsi cvok? Kroos je jeden z nejpovedenějších přestupů Realu za dlouhou dobu.

Reagovat
smazaný uživatel

V tejto sezone ako hra? V El Classico si pobehoval, ziadny vyhrany suboj. Nasou slabinou je ziskat mic rychlo naspat a nato Kroos neni stavany.

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
Hachim Mastour

To je jasné.Nie je DM.Čo ste si ako mysleli, keď ste ho kupovali?

Reagovat
One-Real

Možná přeháním, ale narážel jsem spíš na plnou palbu a Benítezovu základní 11ku při dostupnosti všech hráčů. Zranění Balea, Jamese a Karima mu přidalo dost zápasů, které by jinak v základu nehrál. Villarreal byl dalším signálem, že má dost možná do základu blíž Casemiro na úkor Kroose, než Isco na úkor kohokoliv. Chápu, že to Rafa nemá lehký. Bale sedět nemůže, James by taky neměl a tak na něj zbývá černý petr. Spíš to podle mě ale podtrhuje tu současnou situaci Realu, hráč jako Isco by měl být stavební kámen, nemělo by se o něm vůbec pochybovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
valloire

do budoucna, a není tak vzdálená, se musí stavět Real okolo Jamese, Isca a Kroose.

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrý článek, jen se spousta věcí pořád opakuje, šlo by to 1/2 zkrátit a hned by se to lépe četlo.

Reagovat
celeb

clanok super, ale urcite by sa dal skratit _minimalne_ o 1/3 bez straty posolstva.

Dodal by som len taky postreh ohladom jari 2015 - po vasej FANTASTICKEJ snure prislo zranenie Modrica, unava Kroosa ale mozno aj to najdolezitejsie - timy LaLigy zistili, ako sa da proti vam hrat efektivne. Vas utok sa ubranit nedal, ale vasa obrana robila pod tlakom vela chyb a ku koncu ste mali obrovske stastie, ze ste nestratili s Malagou, Vigom, Sevillou, ... . Vasa obrana generovala chybu za chybou a len neschopnost utocnikov, stastie a vykony brankarov vas drzali v hre o titul. Spominam to tu preto, ze mozno to bol jeden z dovodov odchodu Carla (co bola urcite kardinalna blbost, navyse nahradenie uz v tej dobe v Neapole tragickym Rafom ...).

Tot vsjo, viac takych clankov v sekcii PD !

Reagovat
smazaný uživatel

Benitez casom pojde ale odist musia Perez, Bale, Kroos je v defenzive zbytocny ked to nedokaze a rozohravacov mame dost

Reagovat
smazaný uživatel

Nezvyknem citat taketo clanky, o kluboch, ktore ma nezaujimaju, ale ked sm uvidel One-Real, tak som si povedal, ze to dam...a super

Reagovat
smazaný uživatel

a teda vyjadrit sa k zmenam v kadru...podla mna tomu timu nechyba nic proste, asi len nejaky hrot ku Karimovi mozno, ale neviem no, s tym kadrom by nejaky top trener mal dominovat...predat do United Balea a nechat Isca, neviem dokedy ho to bude bavit, lebo on sice nastupuje celkom casto, ale presne viem, ako to One-Real myslel, ze lavickar...aj pripadna zmena trenera by a jeho situacii podla mna nic nezmenila, pokial bude v time stale Bale

Reagovat
One-Real

Díky, jinak snad tady všichni pochopí, že těma statistikama a bilanci duelů nechci hanit samotnýho Balea, ale primárně Peréze, že ho vůbec přiváděl. Bale mě akorát vytáčí, že ve druhý sezóně chytil hvězdný manýry. Celkově jeho práce dozadu šla dolů, jeden takový je ok, ale když máš dva.

Reagovat
One-Real

Mimochodem v LM má Kroos úspěšnost přihrávek 95,7 procent a taky vede celkovou tabulku, těsně za ním Verrati a Martínez.

Reagovat
One-Real

*na impa

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, hm, koncepce, jasny herni styl, pokemoni. Nejvetsi klice k uspechu, kde se oproti Barcelone tak hrozne ztraci. Velka skoda. Smutny je i to, ze Barcelona muze Ibru vyhodit po jedne sezone, Bale tady bude smrdet jeste nekolik let.

Reagovat
smazaný uživatel

Benítez je kouč, ktorý žije z niekdajších minulých úspechov, ale futbal sa stále vyvíja a inovuje a tí najlepší kouči sa tomu prispôsobujú, on nie. Stále bude žiadať od hráčov, aby boli ako roboti, držali si svoje pozície, prihrávali len na istotu, pohybovali sa len do určených priestorov a to potom tí hráči, hlavne ofenzívny nemajú žiadnu riadosť z takej hry a trpí tým ich výkon. Hráči potrebujú aj svoju voľnosť, hlavne tí najlepší a úlohou trénera je aj to, aby ten futbalový systém hráčov bavil hrať, lebo len vtedy môžu podávať najlepšie výkony - to pod Benítezom nehrozí, on nikdy nezmení svoj postoj, nikdy neustúpi zo svojich milión požiadaviek na hráčov a hlavne tí najkreatívnejší, najtechnickejší hráči sú pod ním úplne zabitý. Stačí sa pozrieť na Napoli, ako Insigne, Higuaín, Jorginho,..išli o 100% výkonnostne nahor po jeho odchode

Reagovat
stas87

Ja sledujem takmer vyhradne len nemeck futbal,ostatne viac menej len vysledkovo..aj tak sa neubranim pocitu,ze ludia v managementu v Nemecku problemom s vyberom trenera ci hracov sami predchadzaju sirokou debatou medzi sebou.Dost z tychto ludi su sami byali hraci so skusenostiami z poharovej europy ci reprezentacie.Najdolezitejsie je podla mna to,ak spolu vedenie klubu,sportovy riaditel aj trener spolu sadnu ku stolu a vymenuju si nazory na problemy v klube,vyber posil ako aj ten vyber trenera.Ak ale o vsetkom rozhoduje takmer vyhradne jeden jediny clovek a ten ani nechce pocuvat opacny nazor,vedie to casom ku stagnacii a kritike.Este horsie je,ak si prezident dosadi do pozicie 100% loajalnych ludi voci nemu,potom sa to da naozaj krasne zhrnut do jedneho jedineho slova-cirkus.Perez moze byt uplne najlepsi ekonom vo spanielskom futbale ale ak nedostane cez prsty,bude ten klub stale v chaose.Samozrejme nejde ten nemecky model aplikovat vsade po europe a dost tazko to pojde aj v samotnom Madride ale tak to uz je problem Realu.

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
valloire

Němcí, v životě bych to neřekl, to dělaj dobře. A ano, dá se to aplikovat i na Real. Jenže to by musel někdo lehce spadnout z výšin a pocitu vlastní neomylnosti.

Reagovat
stas87

A ak by Perez teda cisto hypoteticky rezignoval,zastal by jeho nastupca jeho robotu na podobnej urovni ako Perez?Perez je ako Pelta,skuseny obchodnik,ktory dokaze zohnat peniaze a prijmy klubu neustale rastu.O futbale toho zasa az tolko ale Perez nevie..ono to vyzera ze ho vyhanam z klubu ale tie rec cisel hovori jasne a to tak,ze je Perez uspesny.Realom budem navzdy opovrhovat,pretoze to akym sposobom klub funguje je velmi vzdialene od toho co by som si osobne predstavoval-utrat len tolko kolko zarobis a nie ze pojdes zobrat do bank o peniaze,nakupis ich a potom splacas dlh z predaja dresov.To je dost zjednoduseny pohlad na Real ale az tak mimo nebude,nie?

Reagovat
valloire

Perez se inspiroval Bernabeuem. Ten kupoval ty nejlepší hráči co se dali sehnat a sportovně a ekonomicky to tenkrát o jistou dobu fungovalo. Ale tenkrát měl Bernabeu smůlu, že nebyl tak rozvinutej marketing a Real byl po AdS před bankrotem. Perez je podobně schopnej ekonomicky, má na to už lepší podmínky, ale nechápe, protože nemá cit pro fotbal (což na druhou stranu mají bývalý hráči), že někdy se nemusí podařit něco vyhrát. A neustálé změny nevyhnutelně vedou k propadu. On si prostě myslí, že když nakoupí ty největší hvězdy, tak ty musí všechno vyhrát. Což je blbost že jo. Jsou to taky jenom lidi a je to sport. Nejlepší by prostě bylo, kdyby to řídil ekonomicky, ale sportovně by to nechal na lidech, co se v tom vyznaj. To se ale asi nestane, proto taky takový frajeři jako Raúl se zpátky nehrnou. Já myslím, že se trošku už ale z dřívějška poučil a výběr většinou nechává na Zidanovi. To on stojí, řekl bych, za Varanem, Jamesem, Kroosem, Iscem...prostě na závěr bych řekl, že to jak to dělá Bayern, by měl dělat i Real. Což jsi stejně asi chtěl slyšet....

Reagovat
stas87

Nechcel som to pocut..aj nemecky futbal ma svoje problemy a nie je ich malo. Trebars peniaze ktore by liga mohla ziskat za TV prava,v tyzdni ked su pohare sa nehra sobotny zapas od 18:30 ale jeden navyse od 15:30 a tym padom sa jeden zapas ani nevysiela..Pekny priklad je FCA,mali zaciatok jesene spatny,v BL na padaka a v europe to nevyzeralo ani na postup zo skupiny..aj tak sa ani na okamih neuvazovalo o odvolani Weinzerla,podrzal ho sportovy riaditel a presvedcil ho o tom,ze body casom pridu a tie nakoniec aj prisli.V BL vyhrali posledne tri kola a utiekli trosku v tabulke.Tym samozrejme nesrovnavam malicke FCA s Realom ale na tomto priklade vidis,ze ten pokus o to,aby klub niekam smeroval a napredoval tam je.To je mi prave sympaticke a preto sledujem BL a nie cesku ci slovensku ligu.Tam su vo vedeniu klubov ci majitela hrozny sasovia co chcu okamzity uspech a potom ta ich snaha vyzera niekde smiesne a niekde vylozene trapne. Menovat hadam ani nemusim,nie?

Reagovat
valloire

To nemusíš, ale kupříkladu Viktorka to dělá dobře na český poměry. Čekal jsem tunel, ale nepřišel.

Reagovat
smazaný uživatel

Preco si myslis ze Zidane stoji za Jamesom ? A ze to je jeho prestup ? Prave naopak James bol kupeny za vykon z MS a to je uplna sablona Florentina z jedinym rozdielom ze zatial James nesklamal .

Zidane ma rad trochu inych hracov ako James .

Reagovat
smazaný uživatel

No zrovna James mi nepřijde jako druh nějakýho chytrýho nákupu. To, že se pak eventuálně chytil a tu svoji cenu ospravedlnil i na hřišti, je věc druhá, ale pamatuju si, když přicházel, tak nějaký velký nadšení nepanovalo, protože z něj na sto honů smrdělo to, že ho vybíral Pérez bez nějaký větší koncepce - vylítl na MS, byl mladý, drahý, byl tvářička na plakáty a hrál na sexy pozici. Prostě celej Pérez.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
valloire

James sice stál spoustu peněz, ale do budoucna bude tahoun. Mě přesvědčil na MS , že na to má.

Reagovat
mayday

Reagovat
smazaný uživatel

pekne Majo a stastne a vesele prajem.

Reagovat
smazaný uživatel

Hnevam sa Majo.

Reagovat
stas87

Az teraz som si vsimol,aj Tebe prajem krasne sviatky :)))

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
valloire

ZIDANE. A zkrátil jsem článek.

Reagovat
Switchback

Reagovat
Magic player

Dobre cteni, jen bych jeste dodal, ze to zametani s nekterymi hraci se promita treba i tak, ze James hraje v nekterych zapasech strasne hluboko a stara se nam o rozehravku a Isco se mota nekde vepredu kolem stoperu soupere, nebo na kridle. Rafa nerespektuje typologii a prednosti hracu, ti musi plnit na hristi ukoly, ktere jim jsou cizi, nejde jim to a pak jsou z formy a nespokojeni. Z tohohle prameni Jamesova produktivita a Iscuv nedostatek kontaktu s micem. Nejlepsi zaloha na svete je rozmrdana jak slapka pred penzi a Bale s tucnakem jsou hlavni pichaci.

Reagovat
Darren Fletcher

dobry clanok

Reagovat
CHONG

Pérez je kretén, kdyby si dokázal přiznat, že fotbalu nerozumí, nadále se věnoval pouze ekonomické stránce klubu, ve které je machr a sportovní stránku přenechal nějakému opravdu schopnému sportovnímu řediteli, který by měl skutečné pravomoci a nebyl jen Pérezovou loutkou, tak bychom mohli být neporazitelná mašina, před kterou se strachy klepe celý fotbalový svět, takhle je to jen plýtvání naším potenciálem, nezbývá než doufat, že se u nás snad brzy něco radikálně změní. HALA MADRID! VAMOS REAL!

Reagovat
Josifek

Reagovat
Manik...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
dextroza_m

A teď tu o červené karkulce ...

Reagovat
smazaný uživatel

Madristi jsou zvláštní ... Florentino je pořád stejný svéhlavý buldozer, který sere na všechny (i kluby) okolo a razí svoje zájmy, ale když se Madridu daří, tak to fans nevadí. A po jednom roce zklamání je vše zapomenuto a najednou se na něj valí jen vlny kritiky ...

Já Florentina nesnáším, protože dokázal Madridu vyšlapat různý cestičky i tam, kde by být neměly, ale musí se mu nechat, že Madrid vytáhl z určité letargie a přešlapování na místě.

Náhled Madristů na Florentina mi připomínají jejich náhled na Mourinha - dokud jeho metody fungovaly, tak bylo všechno v pořádku a byly když ne oslavovány, tak minimálně omlouvány a tolerovány. Jakmile ale přestat fungovaly, tak je fans ihned protagonistům omlátí o držku a najednou si fans hrají na nějaké imaginární hodnoty ... Pozéři ...

Reagovat
Josifek

Jenže to co popisuješ, je prostě normální pro většinu lidí či komunit. Pokud se ti v něčem někde daří, tak jsi ochoten přehlídnout věci, které by ti normálně moc "nevoněly". A i když se dařilo, tak fans Florentina nemilovali či neoslavovali, jen nám prostě klasicky zacpal hubu úspěchy a my se soustředili na jejich oslavu a nebyl důvod se zaobírat chybami. Tak to funguje úplně všude - v politice, v různých organizacích atd., rozhodně bych to neviděl jako specifikum fanoušků Realu..

Reagovat
smazaný uživatel

Josifek má pravdu Jiříčku!! :) tohle se prostě děje všude a není to žádné specifikum pro REAL! Pokud si dobře pamatuji, tak loni jste nadávali všichni FANS Barcy,ale všichni a neříkej mi, že ty ne na Enriqeho a po sezoně?? To bylo chvalozpěvu :D .........říkám to pořád, FANS Barcy nemá absolutní soudnost vůči druhým fajns!!! tak, jak se chovají Vaši hráči, (Pique, Suarez, Alba, ALves, Messi, Busqutes) přesně tak se chovají i fanoušci....

Reagovat
dextroza_m

máme Vás v ... na lehátku

Reagovat
Hristo Stoichkov

Já myslím, že ten rozdíl mezi kluby z velký části udělal přestup Neymara, což prostě bylo velký riziko kvůli nefotbalovým záležitostem a složitostí samotné operace. Florentino to nebyl schopen uskutečnit (docela logicky, protože by ho to mohlo stát krk, ale kdo ví, on ustojí všechno) a okamžitě musel kontrovat podobnou municí, výsledek už každý zná. Madrid měl našlápnuto hodně slušně a v kombinaci s tím, jaký problémy byly v Barce, je úplně do nebe volající, kam se během těch pár let dostali a že takovou šanci nedokázali zužitkovat.

Úsměvná mi přijde i situace u přestupu Danila, kterýho většina madridistů schvalovala s tím, že solidní backup (za skoro 40 mega) je potřeba a nikdo nebyl proti už jenom kvůli tomu, aby neskončil v Barce, která půjde do další sezóny s dvojkou Montoya-Douglas. Námitka, že jednou už to takto udělali s Coentraem a byl z toho jasný provar, byla směšná. Nakonec dorazil Aleix, Dani prodloužil a bylo vymalováno.

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
smazaný uživatel

Ja nechtel Balea, Danila, Coentraa ani Rafu. Jinak to "musel kontrovat podobnou munici" je smutny, protoze nemusel a nekdo normalni by to ani neudelal. Real nepotrebuje ani Bale, ani Neymara.

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak pro Neymara tehdy stejne nebylo misto, Cristiano, Bale i on jsou vsechno hraci na jeden post. Ja bych vic takovych v jednom tymu nechtel. Ted by byl jako nahrada za CR nejlepsi, bohuzel..

Reagovat
Hristo Stoichkov

Místo nebylo ani pro Garetha, to se vytvořilo až po jeho příchodu. Tohle je zrovna věc, která pro Florentina dlouhodobě není žádným problémem.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ja to myslim ze sportovniho hlediska. A to misto pro GB nebylo a ani se pres vsechny ty pokusy a snazeni nevytvorilo.

Reagovat
valloire

Bale přece šel až po Neymarovi jako reakce na jeho přestup do Barcy. Mohl tady být Neymar místo Balea.

Reagovat
smazaný uživatel

To fakt nechapes, jak to myslim? Pro Balea taky misto nebylo. Taky to tak dopadlo.

Reagovat
valloire

Ale jo, chápu. Bale byl chyba, pro něj by to místo nebylo, ani kdyby tu nebyl CR. Nehodí se sem, to víme skoro všichni. Ale jak píše Hristo, ten současnej rozdíl je nákup Neymara Barcou a následná reakce Pereze. Což byl Bale. Pro Neymara by u nás bylo místo i když je tu CR. Byl tu Carlo a nebojím se, že by ho nezapracoval.

Reagovat
smazaný uživatel

Nesouhlas. Diky Garethovi trpi system, diky Neymarovi by trpel taky.

Reagovat
valloire

Taky nesouhlas. Neymar by se přizpůsobil. On je tak dobrej, že ano.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, je to dobrej utocnik.

Reagovat
One-Real

V situaci bez Balea a se současnou soupisku bych o Neymara dvakrát nestál, ale pokud bych si měl vybrat tak mám jasno. Pořád by presinkem a hrou do plných byl daleko lepší varianta, nehledě na to proti jakým soupeřům dává branky.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to ja taky, to je jasny. Ale Neymar je proste utocnik, co dava 40 golu za sezonu. Vazne je treba k Benzemovi a Cristianovi do sestavy nekdo dalsi? Mourinho trpel svym zpusobem na Cristiana v sestave kvuli tomu, ze nebranil, leva strana nebyla pokryta, stahoval se tam Xabi, vznikaly problemy. Pod Carletem mel nalevo Di Mariu, ale napravo byl Bale. Statistika z tezsich zapasu toho hodne napovida. Pri Decime bylo "stesti", ze do nejtezsich zapasu nastoupilo 4-4-2. Ve finale Copy vlastne taky. A loni zase 4-4-2 valcovalo vsechno ostatni. Ja mam jasno.

Reagovat
smazaný uživatel

Navic by Ney musel hrat nekde na pravym kridle. Tahle logika a la "Byl tu Carlo a nebojím se, že by ho nezapracoval" jakoze "musim mit vsechny hvezdy a oni si nijak vyhovi" ocividne vyborne vychazi celou Perezovu karieru. Ja bych Neymara samozrejme bral, ale az ted je vhodna doba.

Reagovat
One-Real

Taky že s tebou souhlasím. 4-4-2 bude pro Real vždycky lepší než 4-3-3 s Neymarem. Ale pokud by bylo na výběr pouze z varianty 4-3-3 s Balem nebo 4-3-3 s Neymarem, tak je to jako nebe a dudy.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je jasny, Neymar je o deset mrakodrapu nad Garethem. Ale Hazardinho treba taky vyroste do TOP3.

Reagovat
valloire

Zabudoval Di Maríu do 4-3-3 a pak to složil, když odešel a přišel Kroos. Nikdo to nečekal, že to tak zvládne a všechny překvapil. Nemám fakt strach, že by nedokázal zabudovat Neymara.

Reagovat
smazaný uživatel

A skvele to dopadlo.

Reagovat
valloire

No dopadlo. Jeho základ byl super. Za Balea nemůže.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Každý dělá chyby, u tebe si pamatuju Illarru, který je vylepšenou kopií Busquetse. Já se přiznám, že jsem nikdy nevěřil, že do Barcy tak zapadnou Suárez s Rakitičem.

Reagovat
smazaný uživatel

Vylepsenou ne, to byla mozna nejaka nadsazka, ale libil se mi hodne a veril jsem mu. Lamelu jsem treba chtel do City. A porad si nemyslim, ze by na to nemeli, jen je jaksi chyba v jejich hlave. Jo, Suarezovi jsem taky neveril a hlavne jsem mu ani nechtel verit. Problem je v tom, ze by udelate preslap s Ibrou a klidne ho poslete do prdele, protoze sportovni hledisko je porad na prvnim miste. Takze i kdyby to s Luisem nevyslo, tak to zase nejak vyresite.

Reagovat
celeb

Nejak si neviem predstavit Ronalda s Neymarom v jednom time. Tie ega su dost velke a myslim, ze by to riadne skripalo a narazalo.

Messi je viac-menej introvert, kameram sa vyhyba ako len moze, ale henti dvaja su z ineho cesta. Inak to bude asi hlavny dovod, preco MSN funguje.

Reagovat
smazaný uživatel

Naopak, Neymar v Barcelone ukazuje velku timovost nema problem prijat fakt, ze vsetko sa stale najviac toci okolo Messiho, ak by Neymarove ego robilo nejaky problem, tak sa to uakzuje uz teraz v Barcelone, ale on v tomto mna osobne prekvapil velmi.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Přesně tak. Největší překvapení je, že tu roli dokázal přijmout, většina čekala namachrovanou nedotknutelnou hvězdičku, která zářila na menší scéně.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ale Messi je porad jasne lepsi, Cristiano ne.

Reagovat
Robbie

já sem nad Neymarem ani Suarézem nepochyboval, nad Balem ano, to byl vždycky kopyto který nikdy na Real mít nebude

Reagovat
Talker

Jde o to, že když něco funguje a přináší to tituly, tak těžko to můžeš z pozice fanouška odvolání toho, kdo to postavil. Můžeš kritizovat určité oblasti (systém fotbalu, koncepce, nezapracovávání mladých atd), což někteří dělali a na ty chyby upozornovali, ale těžko můžeš chtít vyhazovat v tu chvíli trenéra, který jede na titul, případně prezidenta, který ten klub pozvedl.

Navíc od vás se dočkají ti fanoušci Realu hejtováni ať budou v jakékoliv pozici - když ho budou vyhazovat konstantně, tak budou za šašky, kteří vyhazují člověka, který je pozvedl. Když ho budou podporovat, tak budou za ovce, kterým jde jen o výsledky. Když to budou tolerovat, tak budou za pokrytce.

Reagovat
Josifek

Reagovat
king23

Prosím tě o to, abys neházel madridisty do jednoho pytle jen proto, že nějaký pisálek si musí vybít vztek v rubrice "názory a komentáře. Neříkám, najde to i své zastánce, ale stále bych řekl, že nekřičící většina převažuje.

Reagovat
valloire

Ale di...Real ty hodnoty má pořád, ale někdy se to musí nastartovat šokem ala Jose.

Reagovat
homeles8

jak píše Josifek, tyto reakce se dějí za stejných okolností vždycky a všude. Navíc opravdu ho nikdo neměl úplně rád, ale i kdyby jo, tak to nic nemění na tom, že za rok ho můžou nenávidět. Tak to prostě je. To je jako když si někdo vezme ženu z lásky a pak se s ní rozvede, stejně blbá logika, ale děje se to pořád. Takový jsou všichni lidi.

Reagovat
anonym

Za článek palec nahoru. Jen nadpis působí dost kostrbatě.

Reagovat
smazaný uživatel

real je v lize 3. s pomerne malou ztratou, v pohode postoupil dal v lm. mozna by spis stalo zato tym podporit, nez ho hateovat.

Reagovat
king23

Reagovat
technecium

Real si vybudoval auru něčeho speciálního. Na to se chytila jistá sorta fanoušků, která očekává okamžitý úspěch. A ty chceš čekat povzbuzování týmu?

Reagovat
valloire

jistá sorta těch nejmladších...ale u vás je to stejný víme?

Reagovat
technecium

Já snad svůj tým nepovzbuzuju v těžkých časech?

Reagovat
valloire

Tak já nemluvil zrovna konkrétně o tobě, ale o tom, že na jakýkoliv úspěšný tým se nabalí jistá sorta fandů. není to přece záležitost Realu. Vám taky fandí spousta česky řečeno gloryhunterů, aniž o Barceloně něco víc ví.

Reagovat
king23

Ach jo, rubrika "názory a komentáře" zde nemá žádnou úroveň. Typicky český se vším nespokojený článek. Co se musí českému člověku stát, aby byl spokojený? Neustále je něco špatně, fotbal, politika, počasí... ale samozřejmě on za nic z toho nemůže. Kdy už si konečně uvědomíte, že vítězství v Lize mistrů není každoroční záležitost! A to nemluvím o tom, že v letošní sezoně máme stále šanci ji vyhrát. A aktuálně třetí místo v lize? Kardinální průšvih, že? Tak to aby se fanoušci United, Juventusu nebo nedej bože Chelsea šli rovnou oběsit ne? Já Beniteze taky nemusím, ale tenhle neustálý hate už je prostě moc.

Reagovat
valloire

Ty vole, ale tady jde o to, že být tady jako trenér teď Mourinho nebo Ancelotti, tak se dá věřit, že to na jaře bude lepší. Ale za Benitezem nestojí kabina, fanoušci, prostě nikdo. Jenom Perez. O to jde. Zůstane-li Benitez, považuj všechny budoucí zápasy Realu za přáteláky, což já už dělám od Clasica. O nic nejde, protože se nic nezlepší ani náhodou, ale spíš větřím velikej průser. Podle mě 0-4 ještě nebylo nic.

Reagovat
Bakary3

Jeste ze jste vsichni v ty kabine :-) a ze neni sance,ze se nic nezlepsi? proc? mozna proto, ze od zacatku jsou vuci nemu vsichni negativni. To bylo joo, Vazquez, Danilo, Denis, Case... a pak tu kritizujete, zw je Bale v sestave (ze uz na AM, ale sami priznavate,ze diky Pérezovi...) ... chyby treba dela, ale ta panika je docela silena, byt tam treba ten Ancelotti, tak by se vsechno omlouvalo, ale je to tucnak a tlustej cisnik, tak mu vyctem vsechno..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
valloire

Blbost. Já mu třeba dával čas a čekal do Clasica. Tím ale u mě končí. Navíc tady fakt není šance na zlepšení. Ukáže čas, kdo měl pravdu.

Reagovat
Free_player

Reagovat
Manik...

3. místo s tím kádrem by uhrál i Franz Straka

Reagovat
smazaný uživatel

njn Rafa to chcel postaviť na madridskom srdiečku, ale ako sa ukázalo nič také neexistuje... najväčší madridista je tréner zbytok tára do médii, ja viem chlapci, reči sa hovoria, chleba sa je... treba zalepiť hubu peknými slovami o Reale, možno z toho kvapne o euro viac...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
patas92

Reagovat
valloire

pfff

Reagovat
Murena

Reagovat
technecium

Reagovat
Manik...

Skvělý článek. V podstatě bych se pod to mohl podepsat. Teď se hlavně zbavit Benitéze. Sice nemám představu, kdo by ho mě nahradit, ale od toho je tu vedení, které by tomu mělo rozumět. Rozhodně by to neměl být Zidane (leda možná jako náhrada do konce sezóny) v z dlouhodobého hlediska nemá ještě zkušenosti. To, že je srdcař a byl skvělý hráč neznamená, že bude dobrý manažer ( v Castille se moc nepředvedl)

Reagovat
Robbie

Roger Schmidt z Leverkusenu musí přijít za Beníteze

Reagovat
stas87

Reagovat
smazaný uživatel

Co ti vadi?

Reagovat
smazaný uživatel

zas to budú tie reči o tom ako by nemecko nikdy neopustil lebo hento tamto...

pritom ako väčšina, keby sa ozval real, tak by sa ani nestihli rozlúčiť a už by bookovali letenky...

potom by samozrejme prišli reči ako nieee, leverkusenu to neublíži tam bol dôležitý káder, veď toto sa deje pri každom prestupe (či už hráč alebo tréner)

(väčšinou teda z BL alebo SA, z Primery prestupujú vyhypovaní hráči a z L1 prehypovaní)

Reagovat
smazaný uživatel

Tak predsa, ze niekto z Nemecka ma odchadzat, co mu asi vadi keby niekto napisal, ze upratovacka z Leverkusenu ide upratovat do Realu, tak zas vysmeje, ako oze odist niekto z Leverkusenu

Reagovat
stas87

Blbost plna predsudkov. Co sa s tebou deje?To is tak v pici z Manchesteru?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stas87

Schmidt prvu sezonu za jesen utavil zakladnu jedenastku,nikto okrem jeho zvolenej jedenastky si nezahral.To trebars viedlo k tomu,ze odpalil Drmica a ten je uz prec.

Nejako neverim tomu,ze Schmidt by siel pracovat tam,kde mu niekto bude zasahovat do zostavy,radit mu kto ma hrat a kto nie.V Bayeru sa toto nedeje,tim mu veri a slapu.Ten nepostup v CL zamrzi ale na predkolo stracaju minimum a ja si myslim ze to tretie miesto urvu pre seba.

Reagovat
smazaný uživatel

Keby sa mu ozval Real, tak z Leverkusenu odleti len taky fukot..

Reagovat
stas87

A ja pisem ze by nesiel?

Reagovat
smazaný uživatel

tak co sa tu vysmievas jak retard

Reagovat
stas87

Pride mi to smiesne ze by v tuto chvilu mal opustit Bayer,kde ma vsetko potrebne k tomu aby uspel a vymenil to za viac peniazi a väcsi klub.Jedneho dna Bayer opusti ale nie teraz v zime.To to bolo tak tazke pochopit?

Reagovat
smazaný uživatel

jj, prepac, ze tu na ef nevieme pochopit, co vsetko myslis, ked napises " "

Reagovat
stas87

Tak hlavne ze tvoja reakcia bola plna pochopenia.Ozaj,co s tebou je?Sa spravas jak picus poslednou dobou..to ta tak dojebava situacia s Gaalom?

Reagovat
Manik...

Moc ho neznám, ale Němec s jejich povahou by se hodil

Reagovat
Tywin Lannister

real by stejně udělal nejlíp, kdyby rpodali Balea, za jeho peníze koupili backup na LB a hrot, a vrátili se zpět k tomu 4-4-2, hráče k tomu mají jak dělaný

Navas

Carvajal - Ramos,Varane(Pepe) - Marcelo

James - Casemiro(Kroos), Modrič - Isco

Benzema, Ronaldo

Reagovat
smazaný uživatel

Casemiro v zakladu, to je vyborny.

Reagovat
Tywin Lannister

tak furt je to nejvíce DM ze všech záložníků co tam maj, navíc letos hraje dobře...a proti slabším Kroos

Reagovat
smazaný uživatel

A to jako na zaklade ceho? Sledovali jste lonsky zapasy, ze furt pisete kraviny o tom, jak Real potrebuje DM a jak Kroos bude hrat proti slabsim? Uvedomujes si, ze byl loni na podzim o parnik nejlepsi zaloznik ligy? Nehledne na to, ze Real DM nepotrebuje, viz lonska sezona.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale Casemiro nehra dobre

Reagovat
smazaný uživatel

Vsak Vam chybe bojovny hrac v zaklade

Reagovat
smazaný uživatel

Ja jich tam vidim dost. A nerad bych tam videl drevo na ukor takovyho playera.

Reagovat
smazaný uživatel

vsak ja len narazam na toho Love Real ci jak sa vola, co to stale pise

Reagovat
smazaný uživatel

Here we go again.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ano chyba nam taky hrac. Nebudem pozerat jak obranci hasi Kroosove nedostatocne schopnosti v defenzive. V Classicu na nas utoci Iniesta a Kroos si lahkym poklusom sleduje co robi, nechava tam priestor. Ten hrac okrem prihravky, strely a citania hry nema nic extra. V defenzive nejde do sklzu, nenapada dostatocne, nema vysoke percento získaných micu. V utoku nedokaze driblovat, nespravi suboj jeden na jedneho ako to vedia Modric, Kovacic. To co ma on ma aj Modric, podobne Kovacic, dokaze tam zahrat Isco tak naco dalsieho? Ale hlavne, ze ked na nas utoci technicky silny super, tak sme stiahnuty a nema tam kto poriadne hasit poziar.

Reagovat
10FKK

Reagovat
technecium

Lucas Leiva, to je hráč pro vás

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hachim Mastour

Až na to, že Kroos nie je žiaden defenzívny záložnik a ani nikdy nebude.Toni je niečo medzi CM/CAM.

Reagovat
smazaný uživatel

Jen ať se Toni nasere. V Bayernu už na něj čeká smlouva.

Reagovat
smazaný uživatel

Real po odchode Raula a Casillasa postupne zacal stracat svoju tvar. Tim ktory bol vzdy budovany z vybornych hracov zo Spanielska pripadne odchovancov , doplneny o kvalitnych legionarov.... je dnes?

Real je dnes zvnutra absolutne rozlozeny, kabina si ide svoje, nerespektovany trener je za idiota, prezident povazovany za skodcu a nespokojni fanusikovoa ktorí vypiskavajú ako hracov, tak aj trenera a prezidenta.

Kazdopadne tie problemy su v Reale uz peknych par rokov. Zacali neschopnostou dlhe roky sa dostat cez 8-finale CL, teraz zase dlhe roky pravidelne vyhravat tituly. Kolotoc trenerov a niektore nezmyselne nakupy... Sice boli aj dobre roky ako celkom uspesny rok 2014 ci vyhra titulu s Mourinhom, ale ako sa hovori, jedna(dve) lastovicka leto nerobi...

Reagovat
king23

Hovadina, Real nikdy nestavěl na odchovancích a nikdy nebude. A tým je stále stavěný na hráčích, kteří zde působí dlouho. Ramos 11. sezona, Pepe a Marcelo 10. sezona. Pak tu máš stále dva odchovance - Carvajala a Arbelou.

A s tím posledním odstavcem jsi úplně mimo. Za Ancelottiho absolutně žádné problémy nebyly. Neschopnost dlouhé roky vyhrávat tituly?? WTF? Kdy naposledy Real nevyhrál nějaký titul? Sezona 2009/10 tuším? Fakt průser jak nikdy

Reagovat
valloire

nikdy?

Reagovat
Gajdy38

One-Real

Velkým otazníkem je i možný nástupce Rafy Beníteze. V médiích padají jména jako Zidane, Fernandéz, Mourinho, Jemez, Míchel, Wenger. Favorita mám, přesto jeho jména patří spíše k těm nereálným. Mna by zaujimalo kto je tvojim favoritom? :) A ako to vyzera s volbami na prezidenta? Budu v teraz v lete?

Reagovat
One-Real

Mám v hlavě takových pár jmen. Líbil by se mi samozřejmě Carlo (nereálné), Marcelino, poměrně zajímavé jméno mi přijde i ten Schmidt. Jinak samozřejmě Zidane, dříve nebo později to přijde. Míval jsem ho nejradši jako hráče, rád bych ho viděl úspěšného i jako trenéra, ale jsem trochu pohybách. Ve spolupráci s Perézem ho nevidím jako dostatečně silnou osobnost. Slabost pro Varana, Benzemu, Isca a další super. Ale nelze přehlédnout vyjádření o Hazardovi (lepší možnost) Pogbovi ( ) Sterlingovi (naštěstí už nereálné) a Baleovi ( ). Typologicky bych u tohohle kádru hrozně rád viděl Guardiolu, respektive někoho takřka přesně jeho ražení(aby mi to nebylo omláceno o hlavu, nemyslím přímo jeho, tak výrazná katalánská minulost ho vylučuje).

Reagovat
Atlético de Madrid

Tady trošku vidim problém v tom, že i když má Pérez Zidaneho opravdu rád, tak by mohla stačit jedna pokažená sezona a rázem by mu visel nůž na krku.

Reagovat
One-Real

Já do budoucna nevidím člověka, kterého bych u nás radši viděl úspěšného, než je právě Zidane. Možná kvůli tomuhle jsem ale na pochybách, jestli už ho hodit do vody ať se naučí plavat, nebo tomu dát ještě čas. V kombinaci s Perézem, který bude po dalším neúspěchu ochotný nakupovat by to mohlo přivést vyústit v nějakou hodně drahou srandu. Že by to byl krok kupředu oproti Rafovi to nepochybuju, minimálně hráči za ním půjdou daleko více.

Reagovat
smazaný uživatel

One Real... omg, tento shit teda citat nebudem

Reagovat
smazaný uživatel

Delka ti evokuje shit?

Reagovat
smazaný uživatel

Supermodelce trci susen z nosu. Co se stane?

Reagovat
smazaný uživatel

Ja bych jako nástupce viděl Vicente Del Bosqua... končí u národáku a Real už trénoval a měl s ním výsledky, i se hrál pod ním pěkný fotbal... tehdy ho nahradili pro některé fanoušky nepochopitelně Brazilcem Luxembourgem a šlo to dolů... pro mě ideální trenér v tuto chvíli pro Real pro příští sezonu....

Reagovat
One-Real

Del Bosque s Perézem dělat nebude.

Reagovat
Ángel di María 22

http://www.eurofotbal.cz/clanky/je-cosi-shnileho-v-madridu-205208/

Tohle je už takovej evergreen, dost mi to připomíná ten článek z prosince roku 2012. Je škoda, že se píše o jen o negativech, přichází to zpravidla po dost úspěšných sezónách. Jinak teda jsem to ani nečetl, protože s One-Realem mam defacto totožný názory a už se v tom nechci patlat i o Vánocích.

Benítéz, Bale y Peréz fuera.

Reagovat
-Carles-

Florentino sa už raz dokázal poučiť keď čiastočne upustil od projektu galacticos a na jeho pomery je súčasný káder veľmi dobre poskladaný s ohľadom na posledných cca 15 rokov. Spravil však dve fatálne chyby behom dvoch rokov.

Najprv nedokázal prehltnúť, že si Barca uchmatla Neymara a za každú cenu aj on potreboval dotiahnuť hviezdu a Bale ako najlepší hráč PL mal byť dostatočnou záplatou na doráňané ego. Čo tam potom, že už vtedy bolo každému jasné, že ten chlapec na to proste nemá a do španielskeho futbalu nepatrí. Som si celkom istý, že ho od tohto prestupu museli ľudia vo vedení odhovárať, ale on sa zaťal a išiel si za svojím. Ale je zaujímavé, že človek ako on, ktorý sa vo futbale pohybuje toľko rokov, nedokáže zvážiť futbalové dôsledky svojich rozhodnutí. Aj obyčajný laik na EF dokázal usúdiť, že Bale so svojou technikou nemá šancu sa presadiť (aj s ohľadom na tú cenovku).

Druhou fatálnou chybou je jeho pravidlo, že tréner ktorý nič nevyhrá nemôže pokračovať ďalšiu sezónu. Carlo nebol dokonalý, ale bol profesionál, dokázal upratať smrad po Mourinhovi a aj Clásico opäť získalo svoju stratenú úroveň, stáli za ním fanúšikovia aj kabína. A zaklincoval to angažovaním trénera, ktorý sa zasekol v čase a v súčasnej ére futbalu nemá žiadne výsledky.

Už to tu zaznelo viackrát, Real sa dokáže pohnúť ďalej až keď vznikne dostatočne nezávislý status športového manažmentu, ktorý nebude len bábkou v rukách prezidenta a bude mať vlastnú zodpovednosť. Osobne si skôr myslím že Florentino si tvrdohlavo pôjde naďalej to svoje, ale keď už raz dokázal hodiť za hlavu galacticos, je tam určitá nádej že spraví ďalší krok vpred. Možno potrebuje len správneho človeka, ktorému bude dôverovať a zverí mu takúto zodpovednosť. Možno to nie je v súčasnosti len chyba jeho ega, ale skôr nedôvery voči ostatným ľuďom.

Reagovat
aramaki

Len detail: Bale mal jednu výbornú sezónu v Tottenhame, kde strieľal góly a hra bola postavená na ňom. Len megaloman typu Perez bol schopny za nho také peniaze s tym, ze sa jedna o najlepsieho hraca PL. To by mohol rovnake teraz pustit za Vardyho Bale má svoju kvalitu a jeho statistiky vobec nevyzerajú zle ani v La Lige, ale uz hra ine husle ako hral v Spurs...ked pride Messi do PL a spravite z neho DM tak tiez pojde s vykonom dole..Bale bol hrac, ktory zahviezdil v jednom time, v ktorom vynikal a vsetci hrali na nho, tot vse. To, ze je v PD megaloman, ktory o nom vyhlasi, ze nakupil najvacsiu hviezdu vsetkych cias, zaplati za nho sialene prachy a ostatni mu to zeru, je uz vec ina

Reagovat
celeb

To skorej Mahrez, a tam by chybu rozhodne nespravil (aj ked naco je Realu dalsi ofenzivny zaloznik).

Bale je hrac ako stvoreny pre PL a angazovat ho do PD, kde sa hra fotbal trochu inak bola chyba. Takisto ako tebou spominaneho Vardyho, ktory ak ma co i len trochu sudnosti, neopusti ostrovy.

Reagovat
aramaki

Ci by urobil chybu, to posudit neviem. Skutocne kvalitny hrac svoju kvalitu dokaze potvrdzovat vo viacerych sezonach. Kupovat "hviezdu", ktora vyleti v jednej sezone za velke peniaze je somarina.

Reagovat
celeb

ano, ja som vsak skor argumentoval vhodnostou urcitych typov hracov pre niektore sutaze. Niektori hraci (napr. Mahrez) by nemal problem hrat aj v PD ci BL (presadil sa uz v F1), kym Bale/Vardy mi prijdu menej univerzalni a viac vhodni pre EPL. Nevravim, ze by sa Vardy neuchytil v muzstve hrajucom PD, ale nedominoval by tak/nemal by zdaleka take vysledky.

Reagovat
Kokesh

Reagovat
-Carles-

Ešte dodám, zaujímavá pararela s Barcou. Bartomeu chcel kúpiť Reusa, ale Lucho trval na tom že potrebuje Suareza a jeho prestup bol pre neho veľkou prioritou. Všetci vieme ako to nakoniec dopadlo

Reagovat
Atlético de Madrid

Dobrý názor

Aniž bych s premisou článku nesouhlasil, myslim si, že Pérezovi je taky potřeba přičíst spoustu zásluh. Před rokem 2009 byl Real už několik let jen jeden z mnoha klubů. S průměrnými trenéry a špatně hrajícími hvězdami byli ve stínu anglických a italských klubů. Tituly v La Lize neměly takovou cenu, když si je v Champions League pokaždé někdo povodil. Když pak Pep opět nastartoval Barcelonu na úroveň evropského superklubu, bylo tu potřeba zareagovat. A tím, že Pérez neváhal utratit stovky milionů za nejlepší hráče a nejlepší trenéry se mohl Real dostat sportovně na stejnou úroveň jako Barcelona a v tuhle chvíli patří bezpochyby mezi tři nejlepší kluby na světě. Samozřejmě to pak Florentino uplně debilně ždímal s nákupem Balea, vyhazovem Ancelottiho apod, ale myslim, že nebýt jeho, tak Real není tam, kde je v současnosti.

Reagovat
Ángel di María 22

Peréz ale přece nemá monopol na utrácení milionů, na tom neni nic světobornýho. Jasně, lze to ještě utrácet uplně nesmyslně za hvězdy na vrcholu, který půjdou už jen dolu, viz galacticos, ale za to ho nebudu chválit.

Samozřejmě nedělal jenom šptný rozhodnutí, ale nemůžu se zbavit dojmu, že jinej prezident by dokázal utratit velkej kapitál za správný hráče/trenéra taky a nemusel by přitom někoho vyhazovat po jedný sezóně bez velká trofeje nebo konstruovat nějakej absolutní rámec základní sestavy, kterej může narušit jen zdravotní indispozice. Ono by akorát stačilo nebýt nebubřelý hovado, který je víc než ostatní.

Reagovat
Atlético de Madrid

Jo, já s tim souhlasim. Ale nemůžeš to porovnávat s jiným prezidentem, když tam jiný prezident nebyl. Taky by mohl být prezident, který by nakoupil fakt hromadu špatných hráčů. Což se v podstatě nestalo, naprostá většina nákupů Realu dopadla výborně, nějaká tragédie byla fakt jen Bale (+ asi Illaramendi v poměru k těm penězům).. Jinak přišli samí výborní hráči, ať už to byly jeho rozhodnutí nebo rozhodnutí trenéra.

Reagovat
Ángel di María 22

Jo, jenže to už je taková radost na úrovniho toho, že když mam hodně peněz, tak to neprohraju všechno v automatech, ale utratim to nějak smysluplně. Tak to si můžu akorát pogratulovat, že nejsem uplná piča. Vim co chceš říct, ale takovýhle argumenty mi přijdou na Real Madrid dost málo.

Reagovat
Atlético de Madrid

Zase jste pořád jeden z nejlepších klubů planety a máte skoro dokonalej kádr. Já naprosto rozumim, že je to málo a že ten potenciál drží Pérez na uzdě tím, že dělá debilní rozhodnutí. Jen si taky myslim, že to jeho vedení klubu není až tak tragický, když jste pořád jen krůček od pozice nejlepšího týmu světa (na které jste koneckonců ještě před rokem i byli).

Reagovat
One-Real

Nadruhou stranu se musí brát v potaz, že jsme v přímé konfrontaci s úspěchy úhlavního rivala a tím je to viditelnější. Člověk si za ty roky fandění tvoří stále silnější vztah s klubem a jak o tom víc přemýšlí, daleko víc ho to sere. Jdeme nešpanělskou cestou a ještě nám to nevynáší přidanou hodnotu, ale spíš starosti. Peréz je skvělej obchodník, dostal nás zpět na vrchol a cestou superhvězd se na začátku druhé svojí etapy patrně vydat musel, ale pokračování v ní už tak nezbytně nutný není.

Reagovat
Atlético de Madrid

Jop, s touhle částí tvýho článku přesně souhlasim.

Reagovat
Ángel di María 22

Tragický to neni, ale nesmyslně si ten potenciál být nejlepší držíme dole sami a to je to, co většinu fanoušků sere. Kdybychom na to neměli hráče, tak všichni dokážou přijmout snáz, že se něco nevyhraje, než když ten kádr máme nejlepší na světě a skáčeme výkony nahoru dolu sezónu co sezónu. Ze sebe můžu říct, že by mi nevadil Peréz ve vedení a nevadila by mi tolik neúspěšná sezóna 13-14, kdyby podržel Ancelottiho. Mně je jasný, že žádnej tým nemůže v dnešní době 5x po sobě vyhrát LM jak tehdy Real, je těžký se udržet nahoře a nelze každoročně dominovat a ani to po nás nechci, chci vidět dobrej fotbal, nějaký trofeje a rozumný vedení. Peréz si každoročními činy protiřečí a s Benítézem zkrátka přerostla hranice únosnosti.

Reagovat
Atlético de Madrid

Jo, chápu. On neví, co po těch trenérech chce kromě toho, aby hráli pokémoni a aby se každej rok vyhrála nějaká soutěž.

Reagovat
Kokesh

Kazdorocne dominuje Barca, jasne, ze to jde. Ale my jsme svoje nejlepsi obdobi promeskali a zatim nevidim cestu, ktera by mela znacit zlepseni...

Reagovat
Ángel di María 22

Barcelona nevyhrala 11/12 ani LM ani PD, LM pak nevyhrala 3 sezony po sobe a 13/14 nevyhrala nic. To neni dominance, kterou mam na mysli, to neni kazdej rok vladnuti. Ale je to presne neco, co by mi s Realem stacilo, to by ovsem muselo vedeni podnikat jiny kroky, hracskej material na to je.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak vole stacilo, to je nejvetsi dominance, co pamatuju..

Reagovat
Ángel di María 22

Ja nevim, jaky jiny cile bych mel jako fanousek Realu Madrid mit. Nefandime snad Arsenalu kurňa

Reagovat
teenz

Ty kurvo!

Reagovat
Ángel di María 22

Reagovat
teenz

Letos semnou budeš slavit titul v PL.

Reagovat
celeb

Leicester

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ángel di María 22

LOOOOOOOOOOOL 4:0

Reagovat
teenz

Musíš jim nechat šanci.

Reagovat
smazaný uživatel

A kdo Real na tu uroven pred rokem 2009 dostal?

Reagovat
Robbie

hele odnesl tu ostudu v poháru někdo ? já že sem nic nezaregistoval a nějak se to ututlalo

Reagovat
Generalní Gladiator

hlavně fanoušci

Reagovat
Kokesh

Odnese to asi Cheryshev .]

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ono ještě definitivní rozhodnutí nepadlo, takže by byla hloupost někoho vyhazovat. A i když to rozhodnutí padne, tak pochybuju, že někoho veřejně hodí pod autobus. Takový věci se musí řešit interně.

Reagovat
technecium

Stejně je vtipný, jak se vždycky musí najít viník, ať se jedná o cokoliv

Reagovat
Hachim Mastour

Dobrý článok až na jeden detail a to ten, že Bale hral v Tottenhame AM.Bale : "When I played for Tottenham, I felt I played my best football there and, when I play for Wales, I play there and play my best football. For me, that's my position and it's where I want to play"

Reagovat
Hachim Mastour

'At Tottenham he played at the centre of attack, with space. He would come and go as he would please.'

No tak hral niečo medzi CAM/CF

Dôležité bolo to, že mal slobodu a všetko sa hralo na neho.V Reale tomu už tak ale nie je.

Reagovat
smazaný uživatel

No ono je trošku rozdiel hrať AM v Anglicku a Španielsku, že. V Primere to hráči musia mať aj nejakú techniku.

Reagovat
smazaný uživatel

super tl;dr

Reagovat
NA*JEBANY ABSTINENT

Stačila expreska

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Amarino

To se tak krásně čte :)

Reagovat
smazaný uživatel

Odegaard do Getafe ? Tam si ledva kopne Moi Gomez a Sarabia

Reagovat
smazaný uživatel

super článok

Rafa to samozrejme schytáva a oprávnene, je trénerom Realu Madrid a preto sa od neho očakáva istý "štandard", ktorý sa fanúšikom a ani novinárom nedostáva => preto oprávnená kritika

čo sa týka pána najvyššieho, v prvom rade treba oceniť to, aký progres s Realom spravil - dostať ho zo "zakliateho" osemfinále LM k La Décime si zaslúži uznanie a potlesk ... lenže na druhej strane tu bolo jeho ego, čo je presne to, čo nám (zatiaľ) nedovolí dosiahnuť maximum potenciálu z momentálneho športového pohľadu na vec (ale to už bolo popísané, či už v článku, alebo aj v komentároch pod ním)

a tak preto ... Rafa si týpek, ale už fakt stačilo ... a Flore si týpek, ale trošku klídek ..

a všetkým dodatočne Šťastné a veselé Vianoce a úspešnejší rok 2016

Reagovat
smazaný uživatel

tak ono je pro Real typicky a dany odpradavna, ze tam jsou prezidenti vyraznejsi osobnosti nez treneri toho tymu a sportovni filozofie podle toho vypada. malokdo si da z hlavy jmena treneru, co nam kdysi vyhrali 5x za sebou PMEZ, ale na Bernabea si vzpomene skoro kazdej. snad jedinej Munoz byl schopen na delsi dobu stanovit nejakou nadvladu trenera a usadit se tam.

v tomhle jsou zase presnym opakem treba Barcelona a donedavna Manchester United. mozna nebude takova nahoda, ze oba tyhle tymy si dlouhou dobu buduji jednotnou filozofii a ze v jejich zlatych generacich tvori osu odchovanci a jsou pod nimi podepsany jen jedna, dve jmena trenerska jmena (SAF, Cruijff, Pepek...)

Reagovat
Darren Fletcher

a Busby

Reagovat
valloire

a Paisley

Reagovat
smazaný uživatel

Výborně napsaný článek! Real tak nějak nesnáším, ale super srovnání s Barcou, kde bylo trefně napsáno, že Barca hledá trenéra pro svůj styl hry, kdežto Real opačně

Reagovat
smazaný uživatel

https://youtu.be/ojge082rsmY

Dost Messi style. Co myslite, bola by to dobra posila pre Barcelonu ?

Reagovat
smazaný uživatel

Zbytečný spekulovat o tom, jestli by to byla dobrá posila, když stejně nedojde... v Juventusu je teprve půl roku, má smlouvu do 2020 a Juve by za něj chtělo nemalý peníze.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Messi style Ked si odmyslim vsetky technicke schopnosti tak to bude Messi .

Reagovat
smazaný uživatel

Ach :D :D

Reagovat
teenz

Je naprosto výbornej.

Reagovat
smazaný uživatel

Messi? Však jo, z toho kluka jednou něco bude

Reagovat
smazaný uživatel

hyppylight...

Reagovat
Manik...

dobrý hráč

Reagovat
smazaný uživatel

Perez Real CR7

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
miky10

Moc dlouhý odstavce.

Reagovat
smazaný uživatel

Hokejove OT:zajtrajsi zapas na MS20(BLR-SVK,15:00). Tu poprosim chlapi:

http://www.eurofotbal.cz/clanky/bylo-skvele-byt-znovu-na-hristi-radoval-se-uzdraveny-baines-313300/

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Vraj chce k nam prestupit Hazard a dokonca mal lajkovat clanok o jeho prestupe na instagrame. Zatial ma na hovno sezonu a este aby sme za neho davali dalsiu mega sumu. A pri sucasnom kadri by musel niekto odist.

Reagovat
smazaný uživatel

dokonca mal lajkovat clanok o jeho prestupe na instagrame

Reagovat
Manik...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
-Carles-

Reagovat
smazaný uživatel

vyhráls

Reagovat
Manik...

Tak on by se hodil. Pokud by se hrálo 4-4-2 jako za Carla. S tím, že Ronaldo by byl na podhrotu a Hazard by měl levou lajnu, tak proč ne

Reagovat
smazaný uživatel

ano, je to rodeny dribler akého potrebujeme ale tym padom mame uz na tieto miesta Jamesa, Balea, Isca.

Reagovat
Manik...

Bale umí jen běhat, je nám k ničemu

Reagovat
smazaný uživatel

Vynikající čtení

Reagovat
El-Pistolero-68

Reagovat
smazaný uživatel

Rád bych Jemeze a sestavu:

Navas--Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo--James, Kroos, Isco, Bale--Ronaldo, Benzema

Reagovat
Robbie

hlavně bez Balea

Reagovat
technecium

Tak Bale na svý pozici je výbornej... Akorát to mu ji nesmí zacpávat neschopnej Ronaldo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

A jaká je přesně ta Baleova pozice?

Reagovat
Robbie

to by mě taky zajímalo, protože nemá absolutně nic sčím by Real dostal na vyšší úroveň

Reagovat
smazaný uživatel

300. pro Barcelonu

Reagovat
smazaný uživatel

tymu jako celku to moc nejde, tak netreba hledat chybu v hraci jako je bale. benitez vubc nevi co ma hrat, nema to myslenku, napad, nic, jen trapny drzeni mice. gareth potrebuje dostat balon do behu a bezet, ale to s timhle chelsea stylem asi tezko ))) kdyby tu byl za ery mourinha, hral by jako buh ))

Reagovat
Hachim Mastour

Presne.Pod Mourinhom to by boli protiútoky.

Reagovat
technecium

Reagovat
smazaný uživatel

pěkné

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
smazaný uživatel

.....................................................................brankar......................................................................

..........................................stoper................................................stoper.........................................

pravy bek(RB, RW)............................................................................................lavy bek(LB, LW)

.....................................defenzivny zaloznik(DM, CM)...................................................................

.................................................................................tvorivy zaloznik(CM, AM)..............................

..................ofenzivny zaloznik(RAM, RW)..................................ofenzivny zaloznik(LAM, LW).....

............................................tvorivy utocnik(CF, ST)......................................................................

.................................................................................hrotovy utocnik(ST).......................................

Zostava pripominajuca 4 - 4 - 2 s mesnimi upravami. Toto by sa malo aplikovat od malých ziakov az po A Team a ziadny novy trener by tuto filozofiu nemal menit.

Upravil som stred pola, kde defenzivny zaloznik je spojka medzi stopermi a zaloznou radou, teda kontroluje to aby medzi obranou a zaloznou radou nevznikal moc velky priestor a ako prvy vypomahal stoperom. Zaroven to musi byt bojovny hrac schopny ziskat za zapas velky pocet micu.

Tvorivy zaloznik by mal tym padom vacsiu volnost ale plnil by si aj defenzivne ulohy.

Ofenzivny pravy a lavy zaloznik su tvorci hry prevazne zo stran, pripadne z krídelných priestorov operujuci od stredu ihriska ak AM az k postrannej ciare ako RW, LW.

Tvorivy utocnik je utocnik ktory sa zapojuje do kombinacie, tvori hru zo stredu a je spojka medzi zakoncovatelom a ofenzívnymi zaloznikmi. Zaroven sa stara aj o goly.

Po zmene 2, 3 hracov sa tento system da aplikovat.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Vyplň jména, tohle je nuda.

Reagovat
smazaný uživatel

Navas Casilla (GK)

Carvajal, Danilo (RB, RW)

Varane, Pepe (CB)

Ramos, Nacho (CB)

Marcelo, nova posila typu Rodriguez, Gaya, ... (LB, LW)

nova posila typu J. Martinez, Carvalho, Matic, ...(DM, CM)

Modric, Kovacic (CM, AM)

James, Isco (RAM, RW)

nova posila typu Hazard, Pogba, ...(LAM, LW)

Benzema, Jese (CF, ST)

Ronaldo, Morata (ST)

Predat Kroos, Bale, zmenu by som uvital aj miesto Benzemu na CF ale realny a dostupny hrac mi na ten post teraz nenapada.

Reagovat
smazaný uživatel

Isca dat na RW toho radsej predaj

Rad by som sa pozrel na Hazarda ako hra to co minuly rok Isco .

Napisal si 4-3-3 a vobec nic si nezmenil od toho co hrame teraz

Reagovat
smazaný uživatel

Isco nehra na RW ale ma volnu poziciu od CAM az po kraj. RAM hra James, LAM Hazard, Isco s nimi rotuje.

Zmenilo sa to, ze DM je viac stiahnuty a nehra tam chodiaci Kroos.

CF je viac stiahnuty a zapojuje sa do kombinacie.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale Isco ziadne AM neni on ten post uz 3 roky nehra .

Pokial tam narves Hazarda, Crisa , Bezemu ziadne 4-4-2 nedocielis . Pretoze obranovat nebudu

Reagovat
smazaný uživatel

Hazarda by som si este rozmyslel ale ten vraj chce k nam. A branit by musel. Tam je este sanca pre Isca, menej reálneho Pogbu. Benzema uz ukazal, ze branit dokaze ked vymazal Pirla proti Juve

Reagovat
smazaný uživatel

Mourinho za 3 roky nedokazal aby Eden obranoval a hrac za 100 mega sedet nebude

Reagovat
smazaný uživatel

Ja som nepovedal, ze si tam prajem zrovna jeho ale vraj sa cpe k nam.

Reagovat
smazaný uživatel

Marcelino

Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo, James, Modric, Kroos, Isco, Hazard, Benzema

Reagovat
smazaný uživatel

To som pisal pred pol rokom To by bola parada ale celkom sa bojim kto zobere tu efektivitu za Cristiana ?

A vobec dokaze Eden zahrat na tom poste ?

Reagovat
smazaný uživatel

Tam hral v Lille pod Garciou nejlepsi fotbal kariery. Jinak Juppuv Bayern taky delo nepotreboval, nikdo tam nemel vic nez 25 golu myslim.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale utopia pretoze Garetha nepreda ani za nic . Treba verit ze United je dostatocne financne silne aby dali neodolatelnu ponuku pre Florentina

Reagovat
One-Real

Taky jsem to pred par mesici zminoval, uz jenom kvuli ty fotbalovosti bych to chtel videt, herne by to musela bejt dominance.

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavne v EC

Reagovat
-Carles-

Reagovat
smazaný uživatel

jasne a goly ti bude davat kto? rovno si mal predat aj Benzemu

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern 2012/13

23 Muller

22 Mandzukic

19 Gomez

13 Robben

13 Pizarro

11 Ribery

Reagovat
smazaný uživatel

jasne az nato, ze my mame 4 takých kanonierov ako si dal

Reagovat
smazaný uživatel

Jasne.

Reagovat
smazaný uživatel

to mi připadá zoufale neefektvní

Reagovat
smazaný uživatel

To me mrzi, Jiri.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
One-Real

No, takovy James mel loni za 1000 minut na tretim nejofenzivnejsim poste v sestave statistiku 13+7, pri cele sezone v tehle sestave by tech 20 branek dal, Benzema jako hlavni zakoncovatel a s touhle petkou v zadech by 40ku atakoval. Verim ze Hazard by ve spanelskym byl taky dost produktivni a 20-30 by bylo za sezonu v jeho silach. Kdyz k tomu pripoctes ze nekdo by dostal penalty, nekdo primak, pomerne produktivni stopery a schopne krajni beky. Je to nonsense, ale tuhle sestavu bych moc rad videl.

Reagovat
smazaný uživatel

Ikdyby vyšly tyhle tvoje (optimistické) počty, tak je to 90 - 100 gólů za sezonu, což je tragédie.

Reagovat
One-Real

To spatne pocitas. Minulej rok nam dali obranci 16 golu napriklad. Kdyz to nastinim hrube, 15 od obrancu, 10 od trojce Kroos,Isco,Modric, 20James (mozna i vic, kopal by primaky) 30 Hazard (vubec nevim jak je na tom s penaltama, pokud by je kopal nekdo jinej, tak muzes tak 7-8 golu pridat nekomu jinymu, kdo by to prevzal za Ronalda), Benzema jako hlavni zakoncovatel by 40 taky dal, uz jen to je skoro 120, takovych 15-20 golu od nahradniku jako je Jese, Vazquez a minimalne nahradnik za Benzemu a dohromady ti to 130-140 golu hodi. Je to hodne kdyby, ale myslim ze by se to pekne rozlozilo mezi hrace. Nedavali bychom 6-8golove pridely, kdy ty goly tymu stejne tolik nechybi.

Jako priklad ti uvedu Atletico 2013/14, finale LM, vyhrali ligu a za celou sezonu ve vsech soutezich 110 golu.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, počítal jsem jenom útok.

Nicméně ty tvoje počty jsou docela nadhodnocené prostě. Benzín těch 40 z devítky asi dá. James 20 už docela těžko, ale taky je to možné, ale 30 od Hazarda je výstřel úplně mimo.

Jako já bych byl jenom rád, kdybyste to takhle seskládali. Jen houšť.

Reagovat
One-Real

No, loni mel James 17 golu, v tomhle tymu by mel patrne na starost primaky, navic by hral celou sezonu v pozici tretiho nejofenzivnejsiho strelce, podle me by mel minimalne 20. Hazard loni 20 golu v Chelsea, s tim ze spanelska liga je pro nej daleko vice delana a dost mozna za Ronalda vzal penalty, to mas tak dalsich 5 golu navic, tech 30 neni vubec strela od boku.

Spis nam celou dobu vycitat, ze nas Ronaldova hra vlastne brzdi a ted by to pro nas mel byt pruser. Ja budu jenom rad kdyz Ronaldo zustane a odejde druha brzda, ale kdyby se nahodou sbalili oba a dosel Belgican, tak by to mohlo fungovat a dokonce by to bylo daleko fotbalovejsi.

Reagovat
smazaný uživatel

Hazard loni 19 gólů a z toho třetina z penalt. Navíc odehrál téměř všechny zápasy. To by u vás asi nešlo.

Reagovat
smazaný uživatel

a jen pro srovnání - letos má jeden kus za skoro 2000 minut.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ostatně - i ten Benzín by s tou čtyřicítkou hodně bojoval

Reagovat
Hristo Stoichkov

Marcelino to treba v Seville moc nezvladal, predtim si ho nevybavuju. Ale urcite by me zajimalo, jaky vliv na jeho uspech ma Villarreal, podobne jako u Pelleho. Ale pochybuju, ze takovy kouc "bez jmena" ma sanci v Madridu prezit napriklad horsi rozjezd.

Jinak mi to stejne jako Jirkovi prijde neefektivni, on ani Karim neni zadnou zarukou golu, dlouhodobe jede na sinusoide, nikdo ani nevi, co s nim po kauze s Valbuenou bude. Byt na jeho miste Lewa, uz by to bylo jiny kafe.

Reagovat
smazaný uživatel

Nebo DC19 by se do tohohle hodil.

Reagovat
smazaný uživatel

A v com by sa DC hodil ? Do spanielskej repre nezapada pre nedostatocnu techniku v Reale pri tej ofenzive by mal podobny problem .

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

S Lewou nestras..

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli byl jeho cena při příchodu do Barci téměř 100 mega, tak teď je někde mezi dvoj- až trojnásobkem. A platem byste museli jít určitě přes 20 mega ročně. Jako nedivil bych se, kdyby to Florentino zkusil, ale aby to opravdu udělal mi přijde moc i na něj. Kdo ví kolik hráčů byste museli prodat, abyste na to měli a ještě se vešli do FFP.

Reagovat
smazaný uživatel

Momentalne aj Messi je lacnejsi .

Reagovat
smazaný uživatel

Neblbni.

Reagovat
X-bano-X

Reagovat
Hristo Stoichkov

Taky si myslím.

Reagovat
One-Real

Reagovat
smazaný uživatel

Jediná šanca pre Real (alebo iný klub) ako získať Neymara je rovnako ako v prípade Figa - vykúpenie zo zmluvy. Neymarova výkupná klauzula je €190M (bola keď prišiel, neviem či ju odvtedy nezvýšili), ak je to Pérez ochotný zaplatiť, tak s nami nemusí jednať (je tu aj tak nulová šanca, že by sme s ním o takomto prestupe jednali), no a potom ešte musí presvedčiť Neya (neviem čím by ho presvedčil - plat mu môžme dať rovnaký, športová perspektíva - bez urážky, ale v súčasnosti jasne lepšia v Barçe).

Reagovat
smazaný uživatel

190 M PLUS dane. To je skoro 300M. Proste na to Real nemá, aj keby si Neymar chcel vynútiť transfer do Madridu by sme ho nepredali.

Reagovat
Robbie

tohle je TOP a říkejte si co chcete Navas-Carvajal-Varane-S.Ramos-Marcelo-Kroos-Modrič-James-Isco-C.Ronaldo-Benzema, Real nepotřebuju žádnou posilu jen už konečně pořádnýho trenéra jako je P.Jeméz či R.Schmidt, stím že Isco by hrál na levým založníkovi a pomáhal Marcelovi, jako za Ancelottiho, to bylo výborně fungovalo, James by pomáhal Carvajalovi jako Isco Marcelovi na druhé straně

Reagovat
smazaný uživatel

Kto by branil v strede pola a ziskaval mice? Modric dokaze branit ale ten ma na starosti skor tvorit hru, rozohravat. Kroos je podobny ale my musime mat hraca ktory nedava superovi priestor, niekto kto sa stara a vypomaha poctivo obrane

Reagovat
technecium

A jak to teda je, chcete hrát útočný fotbal, nebo defenzivní. jak za Capella?

Reagovat
smazaný uživatel

Flexibilny, v zalohe musi byt niekto kto to upratuje za ofenzivnymi esami

Reagovat
smazaný uživatel

Jezis smarja, sledovals to loni vubec, saso?

Reagovat
smazaný uživatel

a kde je ta serie teraz? kde bola na minulu jar? kde si bol ked bolo Classico ked sme mali medzi obranou a zálohou diery? tak sa nepytaj tak hlupo http://www.managingmadrid.com/2015/4/9/8375697/real-madrid-defensive-midfielder-2015-rumors

Reagovat
smazaný uživatel

To je nazor Ten kto to pisal nema absolutne prehlad o minulej sezone .

Potrebuje snad Villarreal DM ? Pri dvojke Bruno - Trigueros ? Co je taka dvojka o 2 triedy horsia ako Luka - Toni

Reagovat
smazaný uživatel

minula sezona neni len ta seria co trvala 1/3 sezony. Naco ti je to ked sme nemali titul? a vôbec kde vsade z velkych teamov hraju sami ofenzivni hraci? z velkych teamov ma Bayern na DM Martineza, Barca Busquetsa, v Chelsea Matic, Leverkusen Bender, Juve v min sezone Vidal. To je dost nato, ze viacere z teamov ziskali tituly. My sme s Lukom a Tonim nevyhrali nic.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Zabojuj.

Reagovat
smazaný uživatel

zbytocne sa s tebou a tvojim kamosom hadat co je pre klub lepsie. ja zabojujem ked budes ty s niekym bojovat

Reagovat
smazaný uživatel

Jojo, Pogba, Matic, Carvalho.. jen to najlepsie.

Reagovat
smazaný uživatel

Nezastavitelnej.

Reagovat
patas92

Reagovat
Robbie

Ze stránek Realu, vynikajicí úrovek

uživatel Haha Madrid! čas 27.12.2015 19:05:28 Odkaz na komentář (kotva) [reagovat] Reagovat soukromou poštou

Nemá avatar

Je sice pravda, že v "případě Guardiola" byla ta výchozí pozice "téměř" totožná jako u Zidana, ale přece jenom dost jiná: Guardiola měl k dispozici tým, jehož součástí byli: Messi, Alves, Iniesta, Xavi, Busquets v nejlepších letech a formě. Real Madrid má primadonu za zenitem, absurdně přeceňovaného Modriče, motyku Balea, muslimského kriminálníka Benzemu, trapného Ramose a náladovou "hvězdičku" Jamese. To vše krásně doplněno o netušícího Číšníka a komediálního Peréze, který je už tak zoufalý, že nepřetržitě otravuje Neymara.

Takže přece jen trochu rozdíl.

Reagovat
One-Real

Az na toho netusiciho cisnika a motyku Balea mi to prijde jako snuska nesmyslu, to se nezlob. Shazovat Pepuv prinos zejmena pri prichodu do Barcelony, kdy to ani zdaleka nebylo takove jak si to autor toho prispevku maluje, na hracich jako Busquets to tam ani nahodou nestalo a takovy Iniesta a Xavi sli opet strme nahoru zase s nim je silenost. Nemusime mit Pepa radi, ale hlavne pri jeho prichodu je ten prinos nezpochybnitelny. A ta cast o Realu je taky prasarna, James trpi roli na hristi, Modric ve forme zveda hru Realu o 2 urovne a loni byl nejdulezitejsim clenem celeho fungujiciho celku, Benzemu shodil mimofotbalove a na Ramose uz mu dosla kreativita. A Ronaldo je asi nejlepsi priklad pomijivosti nasi prizne.

Reagovat
smazaný uživatel

Stačilo mi "absurdně přeceňovaného Modriče"...

Reagovat
Robbie

mě taky to sem se zasmál

Reagovat
smazaný uživatel

No momentálne nehrá nić moc a je už dosť starý, na ňom sa budúcnosť stavať nedá.

Reagovat
smazaný uživatel

Real-Madrid . cz je totalny odpad .

Reagovat
smazaný uživatel

tyhle fanouškovské stránky bývají většinou názorově o hovně, protože tam chybí opozice a ti lidi tam žijí v určitém názorovém vakuu

Reagovat
teenz

Reagovat
X-bano-X

Nevytiahol prave Pep, Busa z B?

Reagovat
One-Real

Rafael Benítez od léta vede Real Madrid, nechybělo však mnoho a mohl klidně působit úplně jinde. Španělský kouč už byl domluvený s West Hamem United, ten ale posléze musel angažovat Slavena Biliče. (transfermarkt.de)

Reagovat
teenz

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele