Bylo skvělé být znovu na hřišti, radoval se uzdravený Baines

03.12.2015, 12:00
Aktuality
Až do 1. prosince musel na svůj první letošní soutěžní start čekat Leighton Baines. Obránce Evertonu měl již delší dobu problémy s kotníkem a v srpnu se nakonec podrobil operaci, na trávníky se pak vrátil v úterním pohárovém souboji s Middlesbrough a po duelu zářil radostí...

Baines se na hřiště dostal v 73. minutě a přispěl tak k výhře 2:0 a s ní spojenému postupu do semifinále Ligového poháru, v němž na Toffees čeká Manchester City.

"Bylo skvělé být znovu na hřišti. Byla to pro mě hodně dlouhá doba, od mého posledního soutěžního zápasu uplynulo sedm měsíců, takže je pěkné být znovu součástí toho všeho," pochvaloval si.

Everton nezažil ideální start do nové sezony, od porážky 1:2 na hřišti Arsenalu ze 24. října ovšem v šesti následujících soutěžních duelech neprohrál. V tabulce Premier League je v tuto chvíli na devátém místě s pouhým čtyřbodovým mankem na pátý Tottenham.

"Jsme nadšení z toho, kde dnes jsme a těšíme se na zbytek sezony. Z cesty pohárem máme radost a můžete to vidět i na způsobu, jakým hrajeme. Samozřejmě neexistují snadné zápasy a my na to jsme připraveni, však už jsme v semifinále. V ligové tabulce nejsme daleko od umístění, na němž bychom chtěli být. Od pozic zaručujících evropské poháry nás dělí několik dobrých výsledků a není lepší čas, kdy se dotáhnout na konkurenty, než vánoční období," říká Baines.

Autor: Tomáš Pavlík / soccerway.com

Komentáře (547)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele