Ve Vladivostoku se hrálo vodní pólo

16.07.2008, 23:07
Aktuality
Trávník na stadionu Dynamo, kde hraje svá domácí utkání Luč-Energija Vladivostok, byl sice celý pod vodou, přesto se dohrávka 10. kola proti Zenitu Petrohrad uskutečnila. Úřadující mistr v bahenním utkání jen remizoval 0:0.

Na zatopeném trávníku se míč fotbalistům zastavoval v kalužích vody. S fotbalem mělo utkání pramálo společného. Dick Advocaat se nestačil divit. "Chtěl bych vyjádřit úctu k mým hráčům, kteří podstoupili složité utkání. Ale tak se hrát fotbal nemůže. Soupeř slavil úspěch, ale nepozastavil se nad spravedlivostí výsledku. Každopádně chci říct, že je to prostě ostuda! Bohužel týmy na stadionu ve Vladivostoku nemohly nic předvést, protože povětrnostní podmínky jim to zkrátka nepovolily. Dění na hřišti připomínalo více box na vodě. K fotbalu patří přihrávky, ale na povrchu zatopeném vodou to možné nebylo."

Zenit Petrohrad charakterizuje kombinační fotbal s rychlým přechodem do útoku. Na stadionu Dynamo proto museli hosté improvizovat. Z konečné bezbrankové remízy měli podle očekávání větší radost domácí, kteří se krčí v pásmu sestupu. Kapitán Zenitu Anatolij Tymoščuk si myslí, že Vladivostok by neporazily ani věhlasnější týmy. "Ztratili jsme body, to je největší negativum. Kdyby hrála na tomto hřišti Barcelona nebo Manchester, ztratily by je taky," postěžoval si.

Zástupce generálního ředitele Sergej Kulikov má na věc jiný názor, podle něj bylo utkání regulérní. "V tomto případě neexistují žádné důvody. Ale minulý rok v Ramonoskoje míč opravdu plaval, dnes byly zatopeny jen části hřiště. V zápase Saturnu nikdo neviděl nikoho, ani lajny, nic! Rozhodčí se rozhodl, že se hrát dá, lajny vidět byly. Kdyby se dělo něco podobného, jako v zápase v Ramonoskoje, utkání by bylo přerušeno. Ale samozřejmě kvalita hry byla ovlivněna."

Stadion Dynamo ve Vladivostoku má se špatným terénem dlouhodobé problémy. Několikrát se mluvilo o tom, že si klubu bude muset hledat azyl. Zůstalo se jen u slov. A fotbal pláče...

Autor: David Kubáň

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

To utkani byla neskutecna komedie ....na podzim a v zime to bude ve Vladivostoku jeste horsi

Pro ty co zapas nevideli, aspon kratkej sestrih: http://www.youtube.com/watch?v=GU6RW1TR5-E

Reagovat
smazaný uživatel

tyvole to byl rybník... ale sance tam byly

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrá fotka.

Reagovat
fantomas

Normální.

Reagovat
smazaný uživatel

První to vypadalo jako jedna hlava.

Reagovat
Slejdy

Reagovat
Emqick

Taky už jsem takhle parkrát hral a je to celkem "sranda". Fotbal to neni sice pohledny, ale pro ty co hraji... Navic, když date gol tak jde krasně udělat tučňák.

Reagovat
smazaný uživatel

jo no, taky si pamatuju když sem hrál v žákách že sme hráli v lijáku jak svině, pak bylo jen bahno druhej poločas, a to když si uklouz tak si jel 3 metry po zádech jedna báseŇ, rozhodčí to předčasně ukončil

Reagovat
smazaný uživatel

Taky hraju fotbal a některá hřiště na podzim a jaře, to je neskutečné. Hrráli jsme přeposlední podzimní kolo venku a všichni si mysleli, že se hrát nebude, protože u nich týden v kuse pršelo a k tomu ještě hned vedle hřiště potok, tak to bylo celé strašně podmáčené, jsme se propadali až po kotnáky v bahně, rozběhnout se nešlo, a když chtěl člověk zastavit, tak to bylo jako kluziště.

Reagovat
smazaný uživatel

chytrej rozhodčí asi nikdy sám fotbal nehrál

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím že rozhodčí rozhodly správně.Přece na podobném terénu se hrál zápas i na letošním EURU mezi Švýcary a Turky a taky se hrál až do konce!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

S timhle zapasem to je nesrovnatelny - to co bylo ve Vladivostoku bylo stokrat hrosi ... nehlede na to, ze ve Svycarsku byl ten travnik dobre odvodnovanej, tady se porad tvorila souvisla vrstva vody a bahna.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

na žižkov to nemá

Reagovat
smazaný uživatel

to ne

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele