Vasilis Torosidis přestupuje do Říma

23.01.2013, 14:21
Aktuality
Římský klub má dlouhodobě problémy s kvalitními krajními obránci, nevyhovující je i jejich počet. Pravou stranu má pod patronátem pouze Iván Piris, a tak se vedení Giallorossi rozhodlo mladému Paraguayci pořídit konkurenta - z řeckého Olympiakosu přichází Vasilis Torosidis.

Olympiakos na svých oficiálních stránkách právě potvrdil, že krajní obránce Vasilis Torosidis přestoupí ještě dnes do římského AS. Reprezentační krajní obránce nehodlal prodloužit stávající smlouvu, která jej v řecké metropoli vázala do tohoto června. Svůj úmysl dal vedení Olympiakosu jasně najevo a to mu tak umožnilo jednat s ostatními kluby. Mezi zájemci o Řekovy služby byl chvíli také anglický Fulham, dohodu však zmařilo rychlé jednání Waltera Sabatiniho.

Sportovní ředitel Vlků během včerejšího dne prakticky uzavřel celý přestup a po úspěšné zdravotní prohlídce tak již nic nebrání oznámení první lednové posily. Jak se k přestupu vyjadřuje hráč samotný?

"Jsem nadšený z takové příležitosti, je to pro mě velká výzva. Nebudu první Řek, který nastoupí za tento slavný klub, o to větší mám motivaci. Olympiakos mi sice nabídl prodloužení smlouvy, ale mne lákala možnost hrát v zahraničí," říká Torosidis.

Rodák z řeckého Xanthi by nyní měl pobírat po tři roky za sebou plat sedm set tisíc eur, konečná suma včetně bonusů by se ale mohla vyšplhat až na 1,3 milionu eur. 27letý reprezentant má za sebou 54 utkání v dresu národního týmu, v jehož barvách vstřelil sedm branek. Vzhledem k přibližujícímu se datu vypršení smlouvy přistoupilo vedení Olympiakosu na sumu pěti set tisíc eur. V pruhovaném dresu Olympiakosu Torosidis odehrál celkem 134 oficiálních utkání a k tomu přidal 12 branek.

Autor: Ondřej Pražák / tuttomercatoweb.com, laroma24.it, olympiacos.org

Komentáře (421)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele