Vácha: Prioritou zůstává Slavia

17.12.2007, 12:38
Rozhovory
18letý mladík Lukáš Vácha letos poprvé dostal příležitost nastupovat častěji k zápasům Gambrinus ligy a své šance se zhostil na výbornou. Ještě pod trenérem Lubošem Kozlem hrál v Jablonci pravidelně, s příchodem kouče Františka Komňackého však zamířil na lavičku. Přesto jeho prioritou zůstává Slavia, kde jej však čeká těžké období.

Do Jablonce si Vás přivedl trenér Kozel, pod kterým jste hrál poměrně pravidelně, ovšem vše se změnilo právě s příchodem pana Komňackého, jenž vám už tolik příležitostí nedával, proč?
Ano, je to tak. Dostal jsem svoji šanci a všechny přesvědčil, že na ligu mám, po jeho odchodu se lidé v Jablonci změnili. Pod panem Komňackým jsem odehrál jeden zapas, a to 70 minut, byl to právě jeden z vítězných pod jeho velením, nevím proč jsem nedostal šanci, to už byla jeho věc, sázel raději na zkušenost.

Jenže ani pod jeho velením se vašemu týmu nevedlo moc dobře, kde byl podle Vás největší problém letošních slabých výkonů?
Nechci toto hodnotit, od toho jsou jiní, ne já.

S jakými pocity jste opustil Jablonec?
Byl jsem rád, že jsem tam dostal šanci hrát Gambrinus ligu a Pohár UEFA. Nasbíral jsem cenné zkušenosti, ale nejen fotbalové. Tento půlrok jsem si splnil svůj cíl, nastupoval jsem v lize, a to bylo prioritou tohoto hostování.

Na svém kontě máte díky deseti odehraným zápasů v Jablonci celkem už jedenáct prvoligových startů, ovšem ve Slavii, vašem mateřském klubu, je v letošní sezóně mezi záložníky přetlak, počítá s vámi trenér Jarolím, mluvil jste už s ním?
S panem Jarolímem jsem zatím nemluvil. Vše je v jednáni.

Hrál byste raději za třetiligovou rezervu Slavie, nebo preferujete hostování v nějakém prvoligovém, případně druholigovém klubu?
Uvidím, jaké dostanu nabídky, ale počkám na vyjádření pana Jarolíma a před hostováním bych po zkušenosti z Jablonce zvažoval i možnost přestupu.

V jakém českém týmu by se vám například líbilo hrát?
To je všechno předběžné, vždy jsem chtěl hrát za Slavii, to byla a je moje priorita. Když pro mě nezbude místo, budu řešit co dál.

Umíte si představit, že byste někdy oblékl dres Sparty?
Je to pořád jen fotbal. Představit si to dokážu, je to top klub České republiky.

Jaký je Váš největší fotbalový sen?
Hrát za Real Madrid.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

hmm srdcař

Reagovat
smazaný uživatel

A celkem rozumnej. Není to ten typ, který řekne, že do některýho klubu by nešel, protože je nesnáší a za pár let přijde nabídka a on jde do klubu, kde ho fanoušci nesnášej.

Reagovat
smazaný uživatel

viz. Matušovič

Reagovat
smazaný uživatel

nechápu proč všichni chcou hrát za real!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Ja jo

Reagovat
smazaný uživatel

Má všechny předpoklady pro moderní fotbal, věřím, že už na jaře bude v prvním týmu Slavie. Navíc je univerzální, já bych s ním tedy rozhodně počítal. V Jablonci si na podzim vedl velmi dobře.

Reagovat
smazaný uživatel

Moc ho neznám, spíše z reprezentace 17 na ME.

Ale v paměti mi utkvěl hlavně díky hlášce proti Budějovicím (ještě za Slavii), kdy celý zápas proseděl na lavičce. Jeden fanoušek se ho zeptal, zda by mu nedal svůj dres, načež mu Vácha údajně neomylně odpověděl: "Nemůžu, by mě zmrdali jak psa."

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

tak to je dobre

Reagovat
smazaný uživatel

Ve všech ohledech nesimpatickej - SeSHITec a ještě k tomu chce hrát za antikrista. Hnus

Reagovat
smazaný uživatel

Sparťanskej intelektuál, co?

Reagovat
fantomas

ubohej spartan

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele