Klíč k úspěchu Slota v Liverpoolu? Nakládání s rozpočtem a rozvoj talentů, uvedl expert Pěruška

29.04., 08:48
Rozhovory
Arne Slot (© AFP)

Sezona se blíží ke konci, ale od letošního léta se rozhodně nedá čekat fotbalová nuda. Krom Eura budou fanoušci sledovat i nástupy nových trenérů ve velkých klubech. Barcelona nakonec bude pokračovat s Xavim, nový kouč ale dorazí do Liverpoolu, Bayernu, možná i do Manchesteru United. A právě hledání nových šéfů laviček pro velkokluby je naším dnešním tématem v podcastu Livesport Daily, které jsme probrali s fotbalovým novinářem a komentátorem stanice Canal+ sport Janem Pěruškou.

Kromě Barcelony se zdá, že jasno už má i Liverpool, kde by se nástupcem Jürgena Kloppa měl stát současný kouč Feyenoordu Arne Slot. "Dokázal vybudovat úspěch s týmem, který byl v Nizozemsku až třetí v řadě. V tom je určitá paralela s Kloppem v Liverpoolu, který ho v roce 2015 taky nepřebíral v pozici, kdy by to byl jeden z nejlepších týmů v Anglii," připomíná Pěruška.

"Slot bude muset efektivně nakládat s rozpočtem, to je v Liverpoolu klíčové. Vzpomeňme si, že před rokem chtěli Caiceda, Laviu a oba šli raději do Chelsea, která je přeplatila. Další věc je rozvoj hráčů, to se hodně cení u Kloppa, jak dokázal budovat hráče, teď to vidíme třeba u Bradleyho nebo Elliota. Myslím, že na tohle se bude v Liverpoolu dál klást velký důraz," dodává Pěruška.

Tomu se ovšem moc nelíbí, že Slot už veřejně deklaroval zájem a touhu do Liverpoolu odejít. "Přijde mi, že to není úplně doklad loajality ke značce Feyenoordu, kterou stále zastupuje. Nelíbí se mi, když o tom trenér takhle otevřeně mluví. Má to svůj důvod, že většinou trenéři i hráči v podobných případech mlží, je to určitá etiketa," je přesvědčený Pěruška.

Ten v podcastu mluvil i o dalších klubech, které aktuálně promýšlí pozici svých trenérů před příští sezonou. Třeba o Manchesteru United. "Několikrát za poslední měsíce jsem na základě hry United i různých vyjádření změnil názor na to, jestli tam Ten Hag zůstane nebo ne. Teď za sebou mají kostrbatý postup do finále FA Cupu, podle mě, když vyhrají trofej i ve druhé sezoně po sobě, bude se kouč odvolávat složitě. V případě prohraného finále bych spíš čekal, že to bude trenérův konec. Každopádně hledání nového trenéra v červnu během Eura by pro ně nebylo snadné," uzavírá Pěruška.

V pondělní epizodě Livesport Daily jsme také řešili:

Proč nakonec přetrvá spojení Barcelony a Xaviho?

Proč Bayern zatím nenašel nového trenéra?

Může Dávid Hancko v létě přestoupit za Slotem do Liverpoolu?

Všechny díly Livesport Daily najdete také na oblíbených podcastových platformách - Apple Podcasts a Google Podcasts.

Autor: Livesport.cz

Komentáře (31)

Přidat komentář
R.Meireles

No jsem na něho hodně zvědavý, protože vůbec nevím jakým stylem hraje a co od něj čekat..

Bude to mít hodně těžký, ale třeba překvapí

Reagovat
Y.N.W.A

to mi připomnělo to období vlád, kdy byl v Česku nečas a na Slovensku slota... no až bude za dva roky tandem Babiš Fico, budeme na to hnusný počasí z před deseti lety ještě vzpomínat...

každopádně na Slota jsem zvědavej

Reagovat
delfin
Reagovat
Y.N.W.A

jo, nezávidím, na Jižní Moravě mám rodinu... tak jistě se v dobách hojnosti připravili na možný úskalí, která holt příroda v zemedělství přináší... ale co jsem tak četl, tak se nepojišťuje nikdo, protože je to drahý...

Reagovat
Gremlin

Bude robiť to čo robia všetci Holandskí tréneri v súčasnosti. Nútiť nové pôsobisko kupovať priemerných hráčov za veľké pálky zo spriazneného ex-klubu, ktoré mu dá dobre zarobiť. A dávať falošnú nádej na nejaký pokrok v dlhodobom horizonte, všetko chce iba čas.. Úplne ako ten Hag. Holanďania sú už také povahy. Byť Liverpoolom rozhodne nebrať!

Reagovat
Unai

Reagovat
avicii

Na to tam bude vedenie pod Edwardsom ktoré mu povie co je ok a co nie ..to Ten Hag nemal...

Reagovat
cr7sux

"Slot bude muset efektivně nakládat s rozpočtem"

jj, a dělat výplaty uklizečkám bude po večerech taky

Reagovat
Moshe Dajan

stačilo by: "Slot bude muset efektivně nakládat."

Reagovat
Salfovic

Těm uklízečkám ?

Reagovat
SunFells

David Ornstein

EXCL: Liverpool expect Mo Salah to stay & are planning with him for at least another campaign. 31yo has given no indication of wanting out + contract to be addressed in due course. Saudi view is Salah intends to remain at #LFC next season

Reagovat
EZ

Slota prve co spravi bude ze vyhodi ten mongoloidny typ s krivými nohami

Reagovat
QooBo

... a este hnusnymi konmi, malymi konikmi dokonca

Reagovat
dantetomas

A nakoniec nasadne do tankoch a potiahne na Budapest

Reagovat
fenixLFC

v lete predame szoboszlaia

Reagovat
Mateo16

Stačí keď bude vypúšťať emisie a oholi PL ako kráľ

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
hematop

Měl by Hancko šanci se chytnou? Klidně by si jej mohl stáhnout.

Reagovat
O.Giroud

Sanci by mal, ale ci by sa chytil... Ja ho mam napozeraneho z repre len ako laveho obrancu. Quansah dobry, ale stale mlady, Konate vydrzi mesiac a Gomez robi sracky, tomu to sedi skor na krajoch a nech to niekto hasi za neho.

Reagovat
avicii

Jemu by dosť pomohlo ze je univerzálny a zahral by si dosť ... v prípade jeho nákupu by som pustil Tsimikasa... jeho otec spomínal záujem Liverpoolu a teraz keď nás bude trénovať jeho súčasnú tréner tak špekulácie budú pribudat

Reagovat
Beči

Šanci by měl určitě. On má výhodu, že může hrát jak na stoperu, tak na levém beku a my máme půlku obrany věčně zraněnou.

Reagovat
Langi

No zaklad bude hlavne nezacit kupovat prumeraky o kterych si mysli, ze maji na PL uroven jen na zaklade toho, ze je trenoval v AZ a Feyenoordu a tam to s nima fungovalo…nevim no, sance dopadnout jako MU tam rozhodne je.

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
j_mrazik

Máš na mysli třeba Anthonyho?

Reagovat
Ofenziva > Defenziva

Teď se teprve rozjedou starý dobrý nákupy jako Konchesky, Insua, Spearing, Downing, Lambert, Jovanović...

Reagovat
Beči

Jenom si čtu ty jména a jímá mě hrůza, když si na to éru vzpomenu Ještě se mi vybavil N'Gog, Ince a Pacheco. Hrůza

Reagovat
Ofenziva > Defenziva

Ekvivalent Carolla už tam je, takže je na čem stavět

Reagovat
Bandita_Harry

Nič také nehrozí

Reagovat
frezi

Údajne nemá mať veľké právomoci v oblasti prestupov a bude viac head coach než manager. Väčšie slovo budú mať Edwards s Hughsom.

Reagovat
LFCreds

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele