V nominaci srbské "21" chybí senioři Marković, Nastasić i Mitrović

31.05.2015, 09:06
Aktuality
Na pohled oslabený výběr vysílají Srbové do České republiky na mistrovství Evropy do 21 let. V nominaci trenéra Dodiće schází jména jako Matija Nastasić, Lazar Marković nebo nejlepší srbský střelec v kvalifikaci Aleksandar Mitrović. Kostra mužstva, kterému se v baráži senzačně podařilo vyřadit Španěly, nicméně zůstává pohromadě...

Především zmíněná dvojice Nastasić-Marković totiž již uplynulé dva roky strávila převážně mezi dospělými a na dosavadních úspěších této věkové kategorie se v podstatě vůbec nepodílela.

Prvně jmenovaný stoper německého Schalke v kvalifikaci startoval jen jednou, křídelník anglického Liverpoolu potom dvakrát.

To Aleksandar Mitrović z belgického Anderlechtu už s týmem pobyl výrazně déle a dvěma góly se například zasadil o rozhodující skalp Belgie na jejím hřišti (3:0).

Čtyři poslední kvalifikační střetnutí loňského kalendářního roku nicméně Mitrović vynechal, a dnes spolu se zmíněnými kolegy figuruje v nominaci seniorské reprezentace na nadcházející kvalifikační duel s Dánskem.

Další poměrně výrazné absence v nominaci Mladena Dodiće, jenž srbskou jednadvacítku poprvé vedl teprve v březnových přátelských zápasech, představují ještě útočníci Aleksandar Čavrić a Uroš Đurđević. Oba se na jaře nedokázali napevno prosadit do základních sestav svých týmů v Belgii (Genk), respektive Nizozemsku (Vitesse).

Dohromady přesto není v srbském výběru o krajánky nouzi. Celkem jich tam najdeme 11 a vyčnívají mezi nimi legionáři z německé Bundesligy - fotbalista Borussie Miloš Jojić nebo opora Stuttgartu Filip Kostić.

Nejmladším nominovaným je stále teprve 20letý obránce Aleksandar Filipović z Jagodiny, kterou trenér Dodić vedl těsně před příchodem na reprezentační lavičku. Jedinou úplně novou tváří, která se nijak nezapojila do kvalifikačního cyklu, je dále ofenzivní záložník Vojvodiny Mirko Ivanič, o něhož je nyní velký zájem v Belgii.

Srbové turnaj vykopávají 17. června s Německem. Proti českému týmu se představí o tři dny později.

Kompletní nominace srbské "21":

Brankáři: Marko Dmitrović (Charlton, Anglie), Nikola Perić (Jagodina), Nemanja Stevanović (Čukarički);

Obránci: Marko Petković (Crvena Zvezda), Filip Stojković (Čukarički), Aleksandar Pantić (Córdoba CF, Španělsko), Uroš Ćosić (Pescara, Itálie), Uroš Spajić (Toulouse, Francie), Lazar Ćirković (Partizan), Nemanja Petrović (Partizan), Aleksandar Filipović (Jagodina);

Záložníci: Aleksandar Kovačević (Crvena Zvezda), Darko Brašanac (Partizan), Mirko Ivanić (Vojvodina), Srđan Mijailović (Kayserispor, Turecko), Miloš Jojić (Borussia Dortmund, Německo), Goran Čaušić (Eskisehirspor, Turecko), Filip Đuričić (Southampton, Anglie);

Útočníci: Nikola Stojiljković, Slavoljub Srnić (oba Čukarički), Aleksandar Pešić (Toulouse, Francie), Filip Kostić (Stuttgart, Německo), Luka Milunović (Platanias, Řecko).

Autor: Tomáš Daníček / fss.rs

Komentáře (22)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tak to tam radši mohli pustit to Španělsko, než takovej kádr

Reagovat
Gryphonheart

Kdyby půlka toho jejich týmu hrála v český lize tak bys byl rád, ty kádře

Reagovat
smazaný uživatel

Koho zajímá česká liga? To je ME ne MČR

Reagovat
minoLFC

Čo by tam Markovič robil s tými jeho výkonmi?

Reagovat
iamek

V repre ma lepsi spoluhrace. Treba by jeho vykon sel nahoru

Reagovat
minoLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Tak v reprezentaci krajního obránce nehraje. Tam by šlo vidět, že fotbal hrát umí.

Reagovat
minoLFC

u nás hral aj iné posty a ani tam mu to nešlo

Reagovat
Kucka

Reagovat
smazaný uživatel

By mě teda zajímalo kolik těch zápasů na jiných postech hrál.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Hodně dobrý tým, překvapí.

Reagovat
smazaný uživatel

jako nechápu tady to podceňování. ne že bych ty hráče měl nasledovaný nějak extra , ale prostě Srbsko, Balkán.. nevyzpytatelní..

Reagovat
smazaný uživatel

ti co mají na áčka, už nemají v u21 co dělat

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
dave30

Trochu od věci, ale včera jsem se dozvěděl, jak je to s tím Vydrou. Watford pouze reaguje na to, jak pánové Dovalil a Šeterle dodrželi dohodu při posledních přátelácích s Anglií a Portugalskem. Bylo domluveno, že Matěj bude hrát pouze v pátek proti Anglii aby se mohl včas připojit k týmu, který čekali další týden dva zápasy ve čtyřech dnech. Zmínění bosové ale dohodu nedodrželi a postavili Matěje ještě na poločas v úterý proti Portugalsku. Takže se nedivme, že nyní dělá Watfotd problémy...

Reagovat
Aldeano

Dovalil

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Dík že si dotoho vnesl světlo- tak to potom nasrat a watford forever

Reagovat
smazaný uživatel

Duricic jasná hvězda pro mě.....výbornej štírek, fotbalovost na nejvyšší úrovni o rychlosti radši nemluvím...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele