základní skupiny - skupina A, 1. kolo
17.06.2015 20:45 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Němci nenaplnili očekávání a se Srbskem pouze remizovali

Největší favorit turnaje Německo v úvodním utkání nesplnilo očekávání a s podceňovaným Srbskem jenom remizovalo 1:1. Oba góly padly v úvodní dvacetiminutovce. Nejprve se radovali "Orlíci", když se parádní individuální akcí blýskl hbitý Đuričić. O vyrovnání se devět minut nato postaral Emre Can.

Srbové v baráži o EURO vyřadili velmi silné Španělsko a nelekli se ani dalšího velikána světového fotbalu. Němci začali hodně profesorsky, Srbsko hrálo aktivně a hrozilo z rychlých protiútoků. Z jedné rychlé akce také brzy skórovalo. Po přiťuknutí Srniće se balónu zmocnil záložník lisabonské Benfiky, který v uplynulé sezóně hostoval v Southamptonu, Filip Djuričić, nasadil jesličky Knochemu a pak poslal Ter Stegena na opačnou stranu, než zakončoval - 0:1.

Na německou odpověď jsme však nečekali dlouho. V 17. minutě předvedli svěřenci Horsta Hrubesche akci, na jejímž konci přihrával kapitán Volland pod sebe Emre Canovi, ten si na hranici vápna pohrál s Brašanacem a po skvělém uvolněním přesnou střelou na zadní tyč překonal Dmitroviće. Brankář anglického Charltonu si na balón sice šáhl, mimo tři tyče ji už ale vytěsnit nedokázal.

Mužstvo Mladena Dodiće ovšem i přes obdrženou branku nadále pokračovalo v sympatickém výkonu a dokázalo si vypracovat několik další zajímavých příležitostí. Za zmínku stojí Jojićův přízemní pokus těsně vedle a pak především rána kapitána Čaušiće, jehož projektil vytáhl Ter Stegen konečny prstů alespoň na břevno, odkud se míč odrazil těsně před brankovou čáru.

Druhý poločas už mnoho fotbalové krásy nenabídl a nepomohla tomu ani událost z 69. minuty. Levý obránce Christian Günter u postranní čáry nafilmoval pád, což hlavní rozhodčí Estrada postřehl a bez soucitu hráči Freiburgu udělil druhou žlutou a tím pádem červenou kartu. Pokud byste čekali, že od tohoto momentu Srbové zatlačili Německo a vytvořili si nějaké šance, nedočkali byste se. Fotbalisté z Balkánského poloostrova byli spokojeni s remízou a tento výsledek kontrolovali.

Jejich pasivita se jim mohla vymstít čtyři minuty před koncem. Po levém křídle pláchl střídající Leonardo Bittencourt, přihrál na velké vápno Vollandovi, jenž ale pouze napálil před sebou stojícího obránce. To byla prakticky jediná vyložená příležitost ve druhém dějství, nezaujatý divák musel být úrovní zápasu zklamán.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (466)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele