V Jablonci končí zastupující kapitán Považanec, hledá si nové angažmá

17.08.2023, 12:51
Aktuality

Jakub Považanec nečekaně končí v Jablonci. Dvaatřicetiletý slovenský záložník, který dělal v severočeském týmu zastupujícího kapitána, dostal od šéfa prvoligového klubu Miroslava Pelty svolení hledat si nové angažmá. Jablonečtí o tom informovali na svém webu.

Podle webu InFotbal končí Považanec poté, co se pohádal s novým trenérem Severočechů Radoslavem Látalem, pod jehož vedením mužstvo v úvodních čtyřech kolech nové ligové sezony nezvítězilo a v sobotu doma utrpělo debakl 1:5 se Spartou. Jablonecký klub to ale popřel.

"K žádné roztržce nebo hádce během jednání mezi trenérem a hráčem nedošlo, stejně tak se v poklidu řešila aktuální situace mezi hráčem a vedením klubu," uvedli Severočeši. "Majitel klubu Miroslav Pelta sdělil Jakubu Považancovi, že má svolení hledat si angažmá, a klub hráče uvolnil na přestupový trh. Jeho budoucnost se aktuálně řeší," doplnil mluvčí klubu Martin Bergman.

Považanec končí v Jablonci jen nedlouho poté, co před novou sezonou prodloužil smlouvu do 30. června příštího roku. Na severu Čech působil zkušený slovenský středopolař od ledna 2017 a patřil ke stabilním členům základní sestavy. Při absenci veterána Tomáše Hübschmana v zahajovací jedenáctce v poslední době plnil funkci zastupujícího kapitána. Považanec hrával také za Duklu Praha, v české lize má na kontě 272 startů a 19 branek.

Autor: ČTK

Komentáře (54)

Přidat komentář
St. Pauli

Lez s nejakym zamerem zustava sice porad lzi, ale da se pochopit. Tady se ale lze jen, aby se lhalo. "Doslo k urcitym nazorovym neshodam a bude tak pro vsechny zucastnene lepsi, kdyz si Kuba nalezne nove angazma." Treba takhle vykomunikovano by to znelo lidsky a srozumitelne. A ne lobotomicky tvrdit, ze se nic nestalo, a ze je prece uplne normalni vyhodit kapitana s cerstve prodlouzenou smlouvou.

Reagovat
Lemond Laws

Přesně

A kdyby radši přiznali, že po takový ostudě, co předvedli poprvé na domácím stadionu že se celý tým i trenér pohádali a buhví co, tak by to naopak lidi ocenili, že jim to tam není jedno.

A takhle alibisticky to zahrajou do kouta

Reagovat
KingMaster13

Tak zase nechtěli ho asi úplně pochat aby to nevyznělo, že je problémovej a aby si v klidu našel jiný angažmá. Ačkoli v tomhle případě je pravda, že se z toho nemají prostě jak vylhat

Reagovat
Lemond Laws

32 letý zástupce kapitána, kdo jinej by si měl otevřít hubu

Naopak za mě by byl problémovej, kdyby se nic nestalo..

Ale buhví jak to bylo. Jak to teď je? On má svolení jít jinam, ale pořád má platnou smlouvu? Nebo mu ji nějak rozvázali a je volný hráč?

Reagovat
KingMaster13

No podle toho že ho pomalu na hodinu vyhazují tak tam za tím bude asi něco víc

Reagovat
St. Pauli

A to je prave ono, domnenky byvaji horsi nez softpravda. Tohle je obdobne trapny jako jedno pivo pana Orla. Ono to vyzni mozna bizarne, ale tyhle lzive medialni vystupy dlouhodobe silene deformuji spolecnost.

Reagovat
St. Pauli

Treba ocenuju to, jak byla zvladnuta ta nedavna kauza poplacani korejskeho zadecku. Vsem bylo jasny, ze narcisticky, sovinisticky, sexisticky prasatko, majici navic funkci, delalo po flasce spiritusu nevhodne prasecinky, ale nikoho (vyjma redakci feministickych fanzinu) to vlastne nepohorsilo, nikoho to neposkodilo, a cela ta komunikace smerem ven probehla srozumitelne a naprosto normalne.

Reagovat
St. Pauli

*dysfunkci

Reagovat
delfin

Jn.

Reagovat
Frank Lampard 8

Božský John má dnes poloviční Vánoce

Jinak tento případ vnímám podobně jako odstavení Pilaře v Sigmě. Kdopak to tam tenkrát trénoval?

Reagovat
ondrasch77

Ale hovno..., Považanec hraje na hovno nejmíň rok a půl a moc dobře se to ví. Před sezónou mu skončila smlouva a měl se pakovat domů na Slovensko, ale protože Pelta nesehnal za léto žádnýho novýho středního záložníka (chtěl Traoreho ze Slavie, který skončil nakonec v Plzni), tak ho přemluvil, aby o rok prodloužil.... Když začala v jeho podání sezóna stejně jako ta předchozí končila, tak už se to konečně řeší... Podle mě, před rokem bylo pozdě...

Reagovat
bartes

Látal si s Považancem nemají co vyčítat. Oba to jsou slušní tragédi a patří svou kvalitou přesně tam, kde teď jsou.

Tuhle bitvu nakonec vyhraje Považanec, který přestoupí do klubu hrajícího střed tabulky ( u nás nebo na Slovensku), ale Látal se svým přístupem bude hrát o udržení bez ohledu na Považance.

Reagovat
db18

Reagovat
božský John

Co ten kripl vyhraje? Vzdyt nebude hrat nikde, bude maximalne lestit lavicku. Na slovensku nebo v nejakejch jinejch opicich horach si asi zahraje, ale za min penez a v horsi lize.

Reagovat
bartes

děláš jako by Jabko bylo zlatý důl. On tam mohl hrát za nějakých 100k, které dostane téměř všude. Na Slovensku mu dají o něco míň, v nějakém středu Polska o něco víc, ale pořád bude někde na 80-130k.

Reagovat
božský John

Myslim, ze bere daleko vic nez 100k a co by delal v prostredku Polska? Vzdyt je uplne otresnej. Nulova fyzicka, nulovej pohyb

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
db18

Takových už poláci odtud koupili. Ale víc to sedí na Viktorku. Naštěstí už je moc starý.

Reagovat
Losinho

Jen samotnej základ měl větší než 100k.

Reagovat
ondrasch77

Protože jsem se tuhle informaci domákl ze Slovenska už v pondělí, tak to vidím na návrat na Slovensko...

Reagovat
Batigol

Reagovat
Sigma Olomouc

Látal

Reagovat
smetos

Do baniku pojd

Reagovat
Firkraag

Prosím. Kamkoliv. Hlavně ne k nám.

Reagovat
veikko

Vůbec, pro nás úplně zbytečný hráč.

Reagovat
Firkraag

Ani fanoušek Frýdku-Místku ho nechce

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
božský John

V lete ten trouba podepsal novou smlouvu a ted ho vyhazuji. Tleskam s rukama nad hlavou!

Prijde iks hracu, ale stred hriste se zacne poradne resit az po debaklu. Ted jeste vyfakovat doprdele Kratochvila a treba se zachranime (kdyz prijde Danek, Sevcik nebo nekdo, kdo umi kopnout do mice a premejslet u toho)

Reagovat
monty25

Považanec je pryč, takže příští zápas v Jablonci očekávám z hlediště: "Kratochvíl, už jdi střídat!"

Reagovat
db18

Jinak nevíš, proč nedopadl přestup Gabriela? Když stopera pořád hledáte...

Reagovat
ondrasch77

Ve hře je i Smrž...

Reagovat
icka

By byl blázen k Vám jít.

Reagovat
ondrasch77

Proč?

U nás by měl místo v základu skoro jisté, vy máte na jeho flek asi 6 hráčů... Výše odměny bude u obou týmu dost podobná.

My hrajeme na hovno poslední dva roky, vy posledních 10 let...

Tak si skoro říkám, že by byl blázen, kdyby šel k Vám...

Reagovat
Batigol

Ten Látal je taková .... ještě, že se ho Sigma zbavila, přesně jsem čekal, že to tam tak dopadne, ten jeho antifotbal..... Proč si tam nevezme synáčka s Bolky?

Reagovat
Frank Lampard 8

Když si vzpomenu, jak to v Sigmě "vedl", tak se mi ještě dnes vaří krev v žilách.

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
Neri04

Jak to v Sigme vedl?

Reagovat
andrew96

Naštěstí po Jílkovi momentálně sháňka asi není, takže to mohou se Saňákem v Olmu ještě nějakou dobu rozvíjet. Což je dobře, jim to vyhovuje (byť od Mináře by asi chtěli někdy víc), hráčům taky a fans předpokládám taky.

Reagovat
Sosi

S bolky nebo s čolky?

Reagovat
Tom a Jerry

Že by šel do Budějovic?

Reagovat
PISTOLERO

Hezky se jim to tam sype

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
JackDaniels.

Trnava by mu sedela.

Reagovat
eleven11

Považská Bystrica

Reagovat
JackDaniels.

To už rovno tá Rožňava

Reagovat
Pride

Spišská nová ves

Reagovat
eleven11

To je ešte skoro,2.ligu si ešte v kľude uhrá

Reagovat
PavlíčeQ

kdyz vylili jeho tak meli vylit i kratochvila, to je mnohem vetsi traged ktery toho pro jablonec neodvedl zdaleka tolik jako povazanec, presto i dal bude smrdet v kadru i kdyz na ligu nema

kazdopadne zatim velky zklamani i drchal, v predchozich angazma jsem ho prakticky nesledoval, ale u nas zatim katastrofa, to je taky drevak az to boli, navic kdyz pomyslim na to ze to byl nas nejdrazsi prestup za posledni roky, kdyby radsi pelta ty miliony nalil treba do polievky, misto toho mame drchala ktery ma karierni maxium asi sest golu

Reagovat
ondrasch77

Souhlasím, že Kráťa není ligový hráč...a že by měl táhnout taky, možná půjde na výměnu do Budějovic za Králíka...

Drchal i Chramosta můžou těžko něco uhrát, když střed pole stojí za hovno a oni jsou díky tomu úplně odříznutí od hry....

Reagovat
ondrasch77

Před rokem bylo pozdě!!! Ještě Kratochvíla...

Reagovat
GrimeBaller98

Joke club z předměstí

Reagovat
ondrasch77

Ale no tak..., vy budete za pár týdnů řešit podobně Kozla

Reagovat
ratusek

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele