V Brně mají jednoznačný cíl, vrátit se do první ligy

19.07.2023, 19:42
Aktuality

Jednoznačným cílem Zbrojovky Brno je vrátit se okamžitě do nejvyšší soutěže, kterou opustila po nevydařeném jaru. Na tiskové konferencí před začátkem druhé ligy to uvedlo nové sportovní vedení klubu.

"Cílů je víc, primární je jednoznačně postup. Tím dalším je přebudovat kádr, eventuálně s výhledem na první ligu. A k cílům patří i postup béčka, zapracování mladých hráčů," řekl nový trenér Luděk Klusáček, který má smlouvu na rok s dvouletou opcí. Šéfovat mu bude Zdeněk Psotka, který na konci června skončil jako technický ředitel FAČR.

Z prvoligového kádru už v Brně nejsou nejen hráči, kteří tu hostovali jako Filip Souček (Sparta), Šimon Falta (Plzeň) či Filip Blecha (Slavia). Do Sparty přestoupil talentovaný Michal Ševčík.

Naopak v Brně zůstal kanonýr Jakub Řezníček, byť o jeho služby mělo zájem několik prvoligových klubů. Pětatřicetiletý útočník chce klub pomoct zpět mezi elitu a v první lize pak přidat dvě branky, které mu chybí ke vstupu do Klubu ligových kanonýrů. "Zklamání už vyprchalo, je třeba se vrátit. Příprava byla dobrá a pracujeme dobře," řekl novinářům Řezníček.

Nejznámější novou tváří je dvaatřicetiletý útočník Roman Potočný, jenž přišel na hostování z Českých Budějovic. Zadní řady posílili Martin Toml a Martin Nový. "Je před námi ještě spousta práce, protože polovina mužstva je de facto nová. Hráči se musejí sehrát. Vzhledem k četnosti změn byla příprava rychlá. Pro nás je důležité, aby výkony měly stoupající tendenci. Chceme bojovat o postup a nemůžeme si dovolit nějaké velké zaváhání," řekl Klusáček.

Cestu za postupovým cílem začnou Brňané v pondělí 24. července doma proti Vlašimi.

Autor: ČTK

Komentáře (8)

Přidat komentář
romeo351

Tak zatím na místě alespoň trocha střízlivosti

Jsem rád za jasný cíl v podobě postupu hned takto zkraje a zjevně i uvědomění si, že ani žádné polovičaté řešení prostě nestačí (bavíme se o kádru). Posily tedy zřejmě ještě dorazí (byť nedělejme si žádné velké naděje). Endl zůstává, Alli zřejmě pryč…

Tak uvidíme

Reagovat
Kepy_FCB

Reagovat
o͜͡w͜͡n͜͡y͜͡

Klasický cyklus Brna

Reagovat
podnebný

Ten návrat Brnu přeju, i když dřív než za rok to být nemůže. Očekávám zlepšení práce s mládeží, doplňovat áčko vlastními odchovanci a udržet pak celý kádr aspoň na čas pohromadě. A taky stabilizovat rozpočet a sponzoring na patřičné úrovni. Jo a nový stadion pro Zbrojovku by se taky hodil Tak hodně štěstí a hodně oddaných fandů.

Reagovat
0:1

Brno má jednu z lepších prací s mládeží u nás. Akorát ti mladí hrají za Brno většinou hovno a zlepší se až jinde.

Reagovat
Kaspar

A proda to teda Bartonek nebo zase vycouva?

Reagovat
Greny

V pátek se vše dozví verejnost

Reagovat
Tom a Jerry

Dukla taky letos nebude vůbec špatná...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele