V Atléticu vládne nadšení, Emery uznal jeho zasloužený postup

27.04.2012, 10:34
Aktuality
Atlético Madrid si po dvou letech zopakuje účast ve finále Evropské ligy. Celek z hlavního města Španělska před týdnem vyhrál doma nad Valencií 4:2 a tento výsledek dokázal potvrdit ve včerejší odvetě, na Mestalle zvítězil 1:0 a může se těšit na finále proti Athleticu...

"Jsem šťastný za své hráče, kteří ze sebe dostávají vše. Hrají dvakrát týdně, což není nejlepší pro tým s ne zrovna širokým kádrem a několika zraněnými. Mám radost i za představitele klubu, kteří nám věřili a samozřejmě i za fanoušky," řekl po utkání trenér Diego Simeone.

"Athletic zažívá vynikající sezonu, dostal se do finále Evropské ligy a Copa del Rey. Chtěl bych mu pogratulovat. Znám Marcela (Marcelo Bielsa - trenér Athletiku, pozn. red.) a bude se jednat o finále mezi dvěma kamarády, samozřejmě každý z nás bude chtít vyhrát," vyhlíží argentinský kouč devátý květen a finálový zápas v Bukurešti.

Atlético si do Valencie přivezlo dvoubrankový náskok a ten si dokázalo nejenom ustrážit, ale i pojistit. Mašinou na góly v jeho dresu je Falcao, kvalitní výkony ovšem podává i letní posila z Deportiva La Coruňa Adrián a právě on dal jedinou, o to krásnější branku zápasu, když v šedesáté minutě parádní ranou zužitkoval přihrávku od Diega.

"Jsem nadšený, nemohli jsme chtít více. V lize i Evropské lize dřeme, necháváme na hřištích vše a dnes jsme byli odměněni dobrým výsledkem. Věděli jsme, že Valencia začne ofenzivně a bylo tak důležité je na začátku udržet na uzdě. To se nám povedlo a po přestávce jsme dali i vítězný gól. Ve finále budou dva španělské kluby a to o našem fotbale říká hodně, bude to skvělý zápas," těší se mladý útočník.

Valencia si letos zahrála semifinále dvou pohárových soutěží a ani v jednom neuspěla, navíc nedokázala vyhrát ani jeden ze čtyř semifinálových duelů. Včera ji mohl mrzet první poločas, v tom si dokázala vypracovat několik zajímavých šancí, ani jednu ovšem nedotáhla do gólového závěru.

"Byli lepší a zasloužili si vyhrát. Pro nás bylo klíčové dát kontaktní branku a to se nám nepodařilo. V první půli jsme přitom byli blízko, ovšem nestačilo to. Těší mě, že dnes jsme byli všichni na jedné lodi, fanoušci i tým, klíčovou roli ale sehrál první zápas," uznal trenér Unai Emery.

Autor: Tomáš Pavlík / goal.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
Pipo123

Simeone borec, do Lazia

Reagovat
smazaný uživatel

Těším se na atletické finále

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

bych necekal ze Simeone tak zvedne to Atletico

Reagovat
smazaný uživatel

finale hodne prestizni, dva argentinsti pratele proti sobe v cele Athleticu, resp. jeho madridsky pobocky

Reagovat
smazaný uživatel

páči sa mi, že španielske týmy nevypúšťajú EL ako angláni a taliani...

Reagovat
smazaný uživatel

mne sa paci, ze niektori pisu slovensko-cesky

Reagovat
smazaný uživatel

ja som čechoslovák

Reagovat
adalbertus

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Miguel19

Jj, ještě to tu nebylo

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Zajímavý, že je v pozadí Guti...

Reagovat
Kongo

Nejvíc me se*e,že se zranil Canales.

Reagovat
smazaný uživatel

Konečně to Atletico začalo něco hrát.Ted aby jse mu povedlo to finále vyhrát.Atletico Madrid

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele