Upamecano ukončil spekulace a prodloužil kontrakt v RB Lipsko

31.07.2020, 13:29
Aktuality
Dayot Upamecano minimálně na několik měsíců utiší hlasy ohledně možného odchodu z RB Lipsko. Stále teprve jednadvacetiletý francouzský obránce byl terčem spekulací a velkou roli sehrál fakt, že mu v německém celku běžel kontrakt do června příštího roku, to ovšem od dnešního dne už neplatí...

Upamecano dostal před dvěma měsíci na vybranou, vedení o něho nechtělo přijít bez finanční kompenzace a hráč měl prodloužit smlouvu, nebo bude prodán. Nakonec platí první varianta, nová dohoda je platná do června 2023.

"Samozřejmě jsme velmi šťastní, že se nám s předstihem povedlo prodloužit smlouvu. Dayot v RB Lipsko během uplynulých let dospěl v jednoho z nejlepších obránců na světě a v 21 letech má ještě stále obrovský potenciál pro další růst. O to sladší je fakt, že v rozvoji potenciálu bude pokračovat u nás," raduje se sportovní ředitel Markus Krösche.

Upamecano přišel do Lipska v lednu 2017 ze Salzburgu a za německý klub zatím odehrál 111 zápasů. Zájem o něho měly Barcelona, Tottenham nebo Bayern Mnichov a ve hře byla suma šedesát milionů eur.

"V Lipsku se cítím velmi pohodlně, všechno zde do sebe zapadá. Mám za sebou velmi pozitivní jednání s Oliverem Mintzlaffem, Markusem Kröschem a Julianem Nagelsmannem, kteří mi ukázali, že prodloužení smlouvy bude tím nejlepším řešením. Máme mladý a hladový tým, klub je hodně ambiciózní a já chci přispět ke splnění jeho cílů, jsem přesvědčen o správnosti naší filosofie," zdůvodnil Upamecano své rozhodnutí.

Autor: Tomáš Pavlík / dierotenbullen.com

Komentáře (39)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Bodaj by ostal čo najdlhšie, tu sa ukazuje že RB je o dosť lepšie v udržiavaní opôr ako taký Dortmund

Reagovat
smazaný uživatel

Udržali ho za cenu, že podpísal len na 2 roky a budúce leto pôjde pravdepodobne za výkupku, ktorá nebude nijako extra veľká. Keita s Wernerom už sú preč. V čom sú teda lepší od Dortmundu?

Reagovat
PH8

Toho jsem si moc přál pojďme teda přivést třeba Lovrena.

Reagovat
Werkrider

Lovren už je jednou nohou niekde v Rusku nie?

Reagovat
Rudnevs

Už oboma nohami v Zenite.

Reagovat
PH8

Dobře, dobře. Tak boatenga.

Reagovat
Heresy

boateng hraje tak dobre ze se ho bayern nezbavi

Reagovat
Stannis Baratheon

Nechápu proč nejdete po Tarkowskim...

Reagovat
PH8

Přiznám se že ho moc neznám. Ale očividně hráč v nejlepším věku, prověřený PL a přerostl tým, který skončil o 2 body za námi. Na takové nákupy naše vedení moc nevěří.

Reagovat
bobis21

To samé si říkám i o Chelsea.

Reagovat
Stannis Baratheon

Ti by také mohli, když si nechali "ukrást" Akého.

Reagovat
REPLIKATOR

Na hostování ze Zenitu?

Reagovat
db18

Prý má výkupku 50 mil. €

Reagovat
PH8

Proč by měl 50m, když už letos někdo nabízel víc?

Reagovat
db18

Začne platit až v příštím letním přestupáku, letos jí měl na 60 mil. € a pro příště (běžel by mu poslední rok smlouvy) by byla už jen 20 mil. €

Reagovat
PH8

Ok, díky, to je zajímavé. Tak trochu říkají "vydrž ještě rok a my tě vážně pustíme, pokud o tebe budou týmy ještě stát".

Reagovat
db18

Reagovat
db18

Akorát Forsberg má smůlu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stas87

Presne ako som pred casom pisal, cast peniazi za Wernera spravne investovali do bonusu pre Upamecana, nepusti dvoch top hracov za jedno okno a maju zaistenu luxusnu poziicu pri rokovaniu o buducom predaji. Je sucastou novej zmluvy aj klauzula ci bez nej?

Akurat je neprijemne, ze okolo Rashicu to utichlo a Baumann odkazal Kröschemu, ze zaujem maju mat talianske, anglicke a snad aj spanielske timy. A Krösche kontroval, ze Rashica nie je jediny zaujimavy hrac pre Leipzig. Ako 15 ponuknut a zvysok v bonusoch...to mozem osrat, taku ponuku a Baumann to spravne odmietol. Sanca moze este byt teoreticky predaj Sancha a vstup do hry od BVB. Ti by mohli dat 20+5 co uz by bolo prijatelne.

Reagovat
REPLIKATOR

Radši zůstat, než jít taky do Bayernu

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern spatny?

Reagovat
PH8

Pro fanouška BVB je lepší, že zůstane než aby posílil Bayern. Nezávislý fanoušek chce vidět souboj o titul, což jde blbě, když jeden tým může skoupit nebo sebrat nejlepší hráče i od 2. a 3. týmu tabulky.

Reagovat
Rich

Jako kdyby to dělal jenom Bayern... Dortmund udělal to samé, vykoupil Brandta, Hazarda a další...

Reagovat
20fredy20

Schulz , Reus ,Hummles hraci od konkurencie. Keby Bayern nakupoval len v zahranici tiez sa nadava ze nedava sancu Nemcom. Je to len cista zavist , lebo ked sa pozreme kolko da na prestupy Bayern a BVB tak sa ukazuje ze su neschopaci v BVB. Bayern nedava na prestupy ako PSG,City,Real,United,Barcelona.

Reagovat
Rich

Ano je to čistá závist... Goretzka, Kimmich, Lewa, všcihni přišli do Bayernu, buď zadarmo nebo za menší obnos, ale prostě podařilo se jim to a hned Bayern vykupuje hráče... Vždyť to dělá každý tým, to je tak ohraný argument, až je to trapné.

Reagovat
Rudnevs

Mimochodom, Ralf Rangnick ukončil pôsobenie v Red Bulle. Ako veľký fanúšik jeho práce dúfam, že vo futbale nekončí nadobro a že ho ešte niekde uvidíme. Tento človek by dokázal pozdvihnúť hádam každý klub na svete, pokiaľ by mu k tomu dali priestor.

Reagovat
smazaný uživatel

Čo viem tak mal ísť podľa posledných správ do AC, už sa hovorilo aj o hráčoch z BL ktorých tam chcel zobrať. Mal by tam pôsobiť ako tréner s tým že by mal voľnú ruku pri nákupoch a aj prácu s financiami

Reagovat
Ragazzo d'oro

Nepřijde

Reagovat
smazaný uživatel

No tak to potom máte dosť smolu, myslím že on je jeden z tých ľudí čo by ten klub vytiahol zo sračiek

Reagovat
Heresy

Reagovat
Arnar Resmusonn

Dokázal pro celý Red Bull udělat kopec práce, kdo ví co přesně stojí za jeho koncem....spousta týmů s problémy by ho hnedka vzala.

Kéž by majitel Valencie prodal klub a nový majitel by ho dovedl

Reagovat
Rudnevs

Sandro Wagner končí kariéru. Nemci sa s tým neserú tento rok. Ani by ma neprekvapilo, keby nasledoval aj Götze alebo Kruse.

Reagovat
JozkokozleJ

Myslim, ze Kruse este nejaky ten tim v BL (WB? S04) potiahnut moze. Jeho koniec by bola velka skoda.

Reagovat
Rudnevs

Jj, Kruse už potvrdil fanúšikom, že “vidíme sa v bundeslige”, čiže u neho to ešte na koniec kariéry nevyzerá. Do Schalke by som ho bral strašne rád, ale neviem, či by u neho mali Königsblauen nejaku šancu. To už skôr radšej pôjde do Werderu, ku ktorému má citový vzťah.

Reagovat
JozkokozleJ

A hlavne by v Schalke pod Wagnerom nedostal taku volnost ako v Bremach. Ja to dlhodobo vidim (a prajem si) na Werder. Teda este radsej by som ho videl naspat vo Freiburgu, ale to je nerealne,

Reagovat
db18

Ono to ale asi bude složité, protože tu výpověď ještě může Fenerbahce napadnout a pak by nový klub musel doplácet nějaké miliony...

Reagovat
Werkrider

Podľa Teba je Kruse dosť dobrý na to aby mal niekde "voľnosť"? Podľa mňa na to nemá ani technicky, ani rýchlostne atd ... Klasický striker na ktorého to musíš hrať na zakončenie z jednej. V tom je dobrý áno, ale aby hral pozíciu ako Rooney za starých čias?

Reagovat
JozkokozleJ

V Bremach tu volnost mal a bol rozdielovym hracom. Kruse urcite nie je sestnastkovy doklepavac. Naopak, nielen v Bremach sa stahoval do hlbky pola a bol sucastou zakladania utokov. Ak nesiel v Turecku nejak vyznamne dole, urcite na tuto rolu v spravnom muzstve ma.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele