Krizi Unionu bude řešit nový trenér, vedení ukončilo spolupráci s Ursem Fischerem

15.11.2023, 10:06
Aktuality

Union Berlín je v krizi a tu nakonec řeší výměnou trenéra. U kormidla klubu z hlavního města Německa končí Urs Fischer, vedení to oznámilo dnes dopoledne.

57letý Fischer tým vedl od léta 2018, dovedl ho do nejvyšší soutěže a loni s ním dokráčel až do Ligy mistrů. O to větší zklamání představuje probíhající sezona - Union vyhrál první tři soutěžní zápasy, z následujících čtrnácti ale odcházel třináctkrát poražen a výjimku představovala pouze překvapivá remíza v Neapoli.

"Urs Fischer u nás dosáhl neobvyklých věcí a po sportovní stránce Union posunul na zcela jinou úroveň. Rád bych mu poděkoval za odvedenou práci a za všechny v klubu mu popřál hodně úspěchů do budoucnosti," rozloučil se s koučem ředitel Oliver Ruhnert.

Fischer v minulosti trénoval FC Curych, Thun a Basilej a na lavičce Unionu seděl ve 224 zápasech. Společně s ním končí i asistent Markus Hoffmann.

"Posledních několik týdnů nás stálo hodně sil. Snažili jsme se a dali do toho všechno, ale na výsledcích se naše snaha neodrazila. Jsem neskutečně vděčný za důvěru, které se mi dostalo, ale nadešel správný čas na změnu. V Unionu jsem poznal výjimečný klub. Moje poděkování patří hráčům, s nimiž jsem pracoval, Markusi Hoffmannovi a dalším spolupracovníkům, členům vedení a samozřejmě fanouškům. Mám velké štěstí, že neustále stáli za mnou. Unionu přeji jen to nejlepší, jsem přesvědčen o tom, že zůstane v 1. Bundeslize," řekl Fischer ke svému odchodu.

Autor: Tomáš Pavlík / fc-union-berlin.de

Komentáře (29)

Přidat komentář
Werkrider

Na jedné straně strašná škoda, podpora fanoušků, oblíbenost v celém Německu.

Na druhé straně dobře, tým dostane impuls a snad se vyhrabou z té díry, ve které nemají co dělat.

A šup s Fischerem do Schalke.

Další na odstřel - Baumgart.

Reagovat
Rudnevs

Tak zrovna trénera v Schalke teraz nehľadáme. Iba športové vedenie, nakoľko Knäbel odchádza.

Reagovat
Werkrider

Počkej měsíc, zas hledat budete :D

Reagovat
tofupust

Reagovat
Rudnevs

Akoze chapem ten joke, ale zrovna Geraerts vyzera byt fakt asi najlepsi trener Schalke za velmi dlhu dobu

Reagovat
tofupust

Skoda.

Reagovat
Martin9719

Takže sazkarska tutovka - jednička na Union proti Augsburgu.

Reagovat
Moshe Dajan

za baráky

Reagovat
Tomanatura

Proste velka chyba. Roky maji kadr, ktery si ukope lm a hraje v lize roky nadstandart a v lete nakoupi nove hrace, kterym je ten klub u prdele a odnese to trener. Union je roky uplny nadplan, toho proste meli podrzet. Ten pruvan v lete byl moc velky, to zna snad kazdy hrac FM.

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Arne

Zazvonil zvonec a ...

Reagovat
Rudnevs

Na jednu stranu suhlasim, na druhu stranu spadnúť asi tiež nechcú. Všetko raz končí a niekedy sa musí ísť ďalej. Či to je chyba, ukáže len voľba náhrady a čas.

Reagovat
andrew96

Reagovat
Kucka

Reagovat
okokolo

Reagovat
bruchy

Trochu mi to připomíná Zlín. Sympatický kádr udělá Evropu. Kvůli tomu překope kádr a jde k šípku. Snad se to rychle zastabilizuje.

Reagovat
Mönchengladbach

Se zbláznili, ne???

Reagovat
Seydou Doumbia

Proč? Zaslouží absolutorium že vytáhl týhle amatéry až do LM, ale prostě 19 zápasů bez výhry to už i takový trenér musí odsrat...ano chyba neni primárně jen v něm, ale nové koště dobře mete a ten tým už potřebuje nový impuls

Reagovat
bobis21

Pokud problém není v něm, tak ten nový impuls bude jen krátkodobý a za chvíli se zase projeví ty problémy, které s trenérem nesouvisí. Nedivil bych se, kdyby tímto začalo několik let dlouhé tápání Unionu.

Reagovat
Seydou Doumbia

Možná by se Union měl smířit s tím že po letech co hráli poháry prostě budou tým, který je rád že hraje bundesligu. Rychle vyletěli nahorů, ale nemyslím si že mají na to se dlouhodobě držet v top6 at je bude trénovat kdokoli.

Reagovat
Strakosha

Někdo kdo přivedl do kádru Krále a dokonce ho hrál nezaslouží slitování

Reagovat
Kucka

Reagovat
okokolo

Klidně by ho bral do naší repre místo toho trouby.

Reagovat
tofupust

Reagovat
Rudnevs

OT: Videli ste ako je na tom Duisburg? Posledný v tretej lige, tam to vyzerá že je klub v uplnom rozklade.. teraz som navyše čítal, že by mohol dojsť Preetz

Reagovat
tofupust

Hlavne v Duisburgu je to peklo. Zadny Schimanski, zadni delnici, zadna 'prijemna' spina. Byl jsem tam v REWE jediny nemecky mluvici jedinec. Urvani agresivni nactileti cmoudi s osolenymi reproduktory, dale whitetrash chlastajici vleze pred obchodakem lahvace, jejichz obsah je levnejsi nez zaloha, a pak nejaka mistni komunita vyznavacu heroinoveho woodoo, co si zrovna svolala alobalovy narkomitink mezi nakupni kosiky. Bizar. Doporucuju na zazitkovou dovcu.

Reagovat
Rudnevs

Fanusik St. Pauli stazujuci sa na multikulturalitu? Inak hej, tito tinedzerski "gangstri" a slapky s reprakmi a flasou, to uz je dneska vsade, u nas na Slovensku to tiez clovek vidi hocikde...

Reagovat
tofupust

I multi-kulti ma sve hranice. Tohle je o okopavani piliru, kolem kterych je nase civilizace vystavena. Navic St.Pauli se tim transparentem proti Hamasu stalo bojovnikem za starou dobrou bilou heterosexualni Evropu. (Nadsazka detected.)

Reagovat
Rudnevs

Suhlasim. To s tym St. Pauli bolo len take podpichnutie, ako u teba hore s tym Schalke. Ja tiez nie som nejaky rasista alebo nieco, ale ono uz niekde tie hranice byt musia a tento vyvoj sa mi uz tiez nepaci, co ostatne uz pocut i zo samotneho Nemecka.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele